forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 80

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10367 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/02/2025 : 07:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

To je "problem" kod ljudi koji slušaju samo jednu vrstu muzike. Sve drugo im je strano i stvarno ne znaju da ocene.

Kakav je tebi Napalm Death i šta misliš o takvoj muzici. Znaš li uopće u koji žanr ND spada?
Ovo pitan zbog tonta.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10367 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/02/2025 : 08:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

@ Neće biti osvete ni manhunteru za Michaela Jacksona ni nesvrstanom za onaj horror, radije ću ih probat pogodit.

Slažen se.
Drago mi je da se nakeru svidija Voivod, i drago mi je da se ljudima svidija Rolo.
ND san stavija ciljano i u poluzajebanciji.
Inače, potvrdilo se ono šta san skužija prije 30 godina.
Metalci su puno otvoreniji za druge vrste muzike od nemetalaca.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25615 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/02/2025 : 08:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Pa valjda sam i ja nekad bio mlad, naravno da zna ko su ND.

Mada su moji favoriti bili Sepultura (Roots i Chaos AD) i kasnije Gojira. Danas mogu da poslušam u pojedinim situacijama nešto od toga, ali ipak sam prerastao tu vrstu muzike. Što ne znači da ne mogu je ocenim. :)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 01/02/2025 08:26:12
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10367 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/02/2025 : 08:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa valjda sam i ja nekad bio mlad, naravno da zna ko su ND.

Mada su moji favoriti bili Sepultura (Roots i Chaos AD) i kasnije Gojira. Danas mogu da poslušam u pojedinim situacijama nešto od toga, ali ipak sam prerastao tu vrstu muzike. Što ne znači da ne mogu je ocenim. :)

Muziku nemožeš prerast.
Inače, Sepultura taman nevalja od Chaosa pa na dalje.
Beneath the remains je za Sepulturu ono šta je Master of puppets za Metallicu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1277 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 01/02/2025 : 09:03:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Zadatak za Zulu

https://www.youtube.com/watch?v=exYtm7aBcKg

Debbie Harry svakako! Dobra pjesma, ali više volim Blondie fazu, uz nju sam nekako odrastao, znam većinu pjesama i mogu ih uvijek slušati. Ovo kasnije ona je malo starija, zrelija, smirenija i tu mi fali nekad prepoznatljive žustrine i manjka kontrole.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1277 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 01/02/2025 : 09:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
"E ljudi, ovo je producirao Quincy Jones, on je najznačajniji producent, genijalac, nema za kog taj nije radio muziku, bla, bla, bla..." Popio nam alexts ovih mjeseci mozak s Quincyjem 😂

Pa ajde, "jedva" sam našao nešto dobro od njega 😜

Alextsu zadatak (zadovoljstvo), a za svačiji dušu da se malo odmorite uz nezaboravnog Quinsyja...

Quincy Jones - Soul Bossa Nova

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10367 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/02/2025 : 09:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Supertramp je bend koji nije moj đir, ili kako bi se reklo poprilično je izvan moje komfor zone. Stari je 1980. kupija ploču "Live in Paris". Svidilo mi se tada, sviđa mi se i danas.

Zadatak za alextsa

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6173 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/02/2025 : 09:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za bevu jedan fini post grunge

http://youtu.be/lORX6Va32OQ?feature=shared

Dobro je, podsjeća me pomalo na Alanis, samo s "normalnijim" vokalom. Malo mi fali melodičnosti da bi bilo vrhunsko, ali prolazi i ovako.

6,5/10

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

267 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 01/02/2025 : 11:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali zvaničan zadatak za tebe je sledeći
vatrena_stenica https://www.youtube.com/watch?v=un8EW82GwKc

Portishead - Sour Times

Njih sam zgotivila od prvog slušanja (ne sećam se da li je to bio Glory box, Roads, Sour times...). Taj prvi album im baš dobar. Iako su prilično monotoni na prvo slušanje, al' atmosfera koju stvaraju i Betin glas su mi baš nekako hipnotišući s jedne strane, a s druge čoveku ne daju mira, stvaraju osećaj nelagode i uznemirenosti. Imam nekad utisak da bude mrak u čoveku, onaj koji zatrpaš kojekakvim sitnicama svakog jutra kad izađeš iz kuće da bi pregurao dan i bio podoban okolini, poželjno se ponašao, po normama izvrnutog nam društva.

Hajd' da probamo nešto drugo za Nesvrstanog
Delta Empire - Unbreakable

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6173 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/02/2025 : 12:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo i ja ću probati s Nesvrstanim, da vidimo slaže li se s Tontom ili će mu ipak ovo biti dobra podloga za vožnju:

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25615 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 01/02/2025 : 13:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ovo će sigurno biti dobro za alexts, pa zato neću njemu, već Tontu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8761 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/02/2025 : 13:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote

Soul Bossa Nova je odličan /savršen/, prepoznatljiv, popularan i često korišćen, a kratak i efektan jazz instrumental, koji je recimo u rangu sa GREEN ONIONS u drugom žanru (koji je Zula isto postavljao, a nisam stigao da ga prokomentarišem).

5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8761 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/02/2025 : 13:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Supertramp - School (Live in Paris - 1979)

Svirka je jako dobra, ali na prva slušanja ove live verzije, nisam siguran u ocenu, ne manje od 3,5 i ne više od 4. Pevanje uživo nije tako dobro kao na studijskim snimcima, pesmi treba dugo da počne... Supertramp nisu ni moj đir, mada ima nekoliko pesama koje sam rado slušao, a omiljena mi je "It's Raining Again".
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10367 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/02/2025 : 13:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vatrena_stenica

Šta bi rekla jedna članica foruma stripovi.com "Ovo je sranje".
Na stranu zafrkancja, meni ti je ovo jako loše. Neznan koji je ovo žanr ali meni je ovo u ladici "pop metal dvajsprvog stoljeća", a ta ladica je kod mene zapečačena. Ne sviđa mi se zvuk i produkcija, ne sviđa mi se vokal, ne sviđa mi se šta je sporo i monotono.

Za ovaj Delta Empire znan, ali isključivo ka bubnjara. Nisan ima pojma da ima i nekakav bend.
Volin gledat/slučat drum covers, i na njega san naletija jer skida Slayer nevjerovatno dobro.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6173 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/02/2025 : 13:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Uskoro ću morati i ja da se povučem sa ovog topika, iz istog razloga kao izivko, nema se vremena za slušanje (druge) muzike, ostaju albumi neodslušani, na par ploča pada prašina...

Nema potrebe za povlačenjem, ograniči se na slušanje samo prijedloga upućenih tebi kao što tema i traži i uvrh glave ćeš morati poslušati 2-3 pjesme dnevno.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10367 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/02/2025 : 14:21:09  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Evo i ja ću probati s Nesvrstanim, da vidimo slaže li se s Tontom ili će mu ipak ovo biti dobra podloga za vožnju:

The National Start a war
Ne mogu reć da je ovo loše, ni da mi se ne sviđa, pa čak ni da ne razumin.
Meni je ovo dosadno i prvi pojam koji me asocira na odslušano je "antiklimaks".
Cilo vrime čekan da se nešto desi, al nikako da krene.
Tamo negdi oko 0:50 se počne dizat dinamika, bas je sve glasniji, imaš osjećaj da će bubnj konačno krenit, da će se konačno nešto desit, ali ćorak. Samo se vrati na isto. Bubanj konačno krene na 2:36, ali jebiga već na 2:56 je gotov.
Znači tih 20 sekundi uopće nije loše, ali sve skupa ne prolazi.
U kontekstu vožnje ne prolazi nikako. Nakon 10 minuti spavan za volanon i prva provalija je moja.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

267 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 01/02/2025 : 14:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI
quote:

Šta bi rekla jedna članica foruma stripovi.com "Ovo je sranje".
Na stranu zafrkancja, meni ti je ovo jako loše. Neznan koji je ovo žanr ali meni je ovo u ladici "pop metal dvajsprvog stoljeća", a ta ladica je kod mene zapečačena. Ne sviđa mi se zvuk i produkcija, ne sviđa mi se vokal, ne sviđa mi se šta je sporo i monotono.
Za ovaj Delta Empire znan, ali isključivo ka bubnjara. Nisan ima pojma da ima i nekakav bend.
Volin gledat/slučat drum covers, i na njega san naletija jer skida Slayer nevjerovatno dobro.

Što bi Tonto rekao - slobodno seri. Nemam ja problem s tim kao neki ovde. 😋 Meni nije toliko loša kao tebi. Zapravo mi je solidna. A vokal mi je za jednog bubanjara skroz ok. I lukavo biram solidne mi stvari, pa kad se neko popljuje po njima, mene ne boli. 😉 😂
Koliko se sećam, lik sve radi sam (instrumenti, vokal, produkcija), nema on nikakav band. Mislim da je do sada izbacio četiri albuma. Ova je s prvog. Njegove covere mnogo volim da slušam i gledam ima par godina. Brine me što nije izbacio ništa već celu godinu. Nadam se da je čovek ok.

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1613 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 01/02/2025 : 14:23:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
...

Ocjeni molim moj link. :)

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

267 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 01/02/2025 : 14:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon
Vračam jedan etno za Vatrenu stenicu: https://www.youtube.com/watch?v=wkhmj3JZDuk

Hedningarna - Drafur Och Gildur

E, gotivim Vikinge! Njihov folk mi ume biti baš baš dobar (neki doduše deluju da su na ivici nekog sektašenja - i po zvuku i na oko). Deluje mi da kod njih nema prostora za neku njanjavštinu, nego i kad zbore o finim osećanjima planine pomeraju. Pojma nemam o čemu ovi pripovedaju (čini mi se da pominju neke trolove), a film(?) me jako podseća na one stare ekranizacije ruskih bajki koje sam obožavala. Tako da me upucala malo i nostalgija, pa mi se dodatno sviđa. Zahvaljujem!

Jogurta nisam odavno prozivala
Oasis - The Importance Of Being Idle

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6173 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/02/2025 : 14:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

U kontekstu vožnje ne prolazi nikako. Nakon 10 minuti spavan za volanon i prva provalija je moja.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8701 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/02/2025 : 14:50:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sananda Maitreya - Wishing Well

Ovo ce biti i uvijek je bilo dobro i Tontu. Nije od onih vrsta koje pratim pa tek sad vidim da je Terence promijenio spol. Nek je covjek sretan, bas lijepo. Pjesma je odavno na mojim popastim kafic listama. Everything right with 80's

Ocjena: 8.7/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

267 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 01/02/2025 : 15:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Debbie Harry - In Love With Love
Čak mi simpatično krene, ali mi je nekako neuverljivo. Ženska peva o ljubavi i strasti, a emocije nigde.

Bel Tempo - Dođi Mi Glave
Ne sećam se da sam ovo ikada čula. Uopšte nije loše.

Marianne Faithfull - Flaming September
Nikad čula. Setno i lepo.

Tracy Bonham - Mother Mother
Nisam nešto oduvana, ali mi nije loše.

Gabriella Cilmi - Sweet About Me
Mislim da sam čula još jednu pesmu ove devojke, ali nije bila ni prići ovoj. Ova je baš catchy.

Smokie - I'll Meet You at Midnight
Volim ovu staru stvar.

Belle and Sebastian - The Boy With the Arab Strap
Za njih sam čula, ali nikad slušala. Simpatično, ali kao što neko reče malo monotono i baš podseća na nešto. I mogla je biti kraća. Znam, znam... rekoh ja posle svog onog prog rocka.

Hothouse Flowers - Don't Go
Ovo se jedno vreme čulo sa svih strana, pa mi je i dosadilo.

Ne znam za čoveka koji ne voli ovu stvar ili je nije čuo.

Sananda Maitreya - Wishing Well
Ovo mi uvek bila kul stvar. Volim glas ovog čoveka.

Supertramp - School
Već je neko kačio Supertramp. I tad sam prokomentarisala koliko spec boju glasa ima pevač. Sviđa mi se i ova stvar.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1277 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 01/02/2025 : 15:10:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Vrijeme je problem slušanja i komentiranja.
A opet ne da ne mogu nešto cijeniti, komentirati, nego neke ne mogu ni 5 sec slušati, što ćeš, starost ludost 🤣

Tako da idemo nešto completely different... Nešto od kud je dosta tog pristeklo, a opet i danas se može slušati kao nekad.
Manhunter ima čast komentirati genijalni kvartet (cover, ali izvrstan)

The Ventures - Wipe Out

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
412 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 01/02/2025 : 15:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jogurta nisam odavno prozivala
Oasis - The Importance Of Being Idle

https://www.youtube.com/watch?v=BU0t9gw4UDI

Da me neko pita da mu nađem ovde i najmanju zamerku ne bih je našao. A mnogim pesmama ovde koje su mi više svidele mogao bih. Najveći problem je to što mi pesma nije zanimljiva toliko, i ne bih joj se vraćao. 3+
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1277 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 01/02/2025 : 15:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Smokie - I'll Meet You at Midnight

To mi je njihova najbolja pjesma dok sam bio u osnovnoj školi. Kasnije sam otkrio i 2-3 druge jednako dobre. A već sam pomišljao postaviti zadatak s Chrisom Normanom iz današnjih dana 😂
Who The Fuck is Chris Norman 😜
Go to Top of Page
Page: of 80  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000