Biće kod nas u kinu, pa bih možda otišao da pogledam.
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Kupili prošli tjedan NBA 2K25, igram za All-time Bullse, čovječe kako zabijam trice s Tonijem, u jednoj tekmi u kratkom vremenu 7 od 9 uslo, a i u jednoj ostalo 2 sek. do kraja i trebala mi trica za pobjedu i uvedem Tonija i zabijem (sjetio se onih 1.8 sek kad je u stvarnom zivotu tako izvlacio ekipu). Sin nasuprot mene inace u drugoj ekipi za all star 2010s (nema pustanja ni s moje, ni s njegove strane), obožava Curryja i uvijek njega forsira kod trica, strašan je :)
Pogledao sam ga pre dve nedelje. I ja sam razočaran. Plitko, bez harizme i emocije odrađeno. Novinar ga uhodio po svetu i saletao, grabio pp par minuta da ga nešto pita... Baš bezveze Davno sam gledao jedan doku o njemu, čini mi se Hr novinar, išao kod njega doma, provodio dane sa njim... Super...
Pogledao sam ga pre dve nedelje. I ja sam razočaran. Plitko, bez harizme i emocije odrađeno. Novinar ga uhodio po svetu i saletao, grabio pp par minuta da ga nešto pita... Baš bezveze Davno sam gledao jedan doku o njemu, čini mi se Hr novinar, išao kod njega doma, provodio dane sa njim... Super...
Upravo tako. I teški amaterizam. Iako i ka igrač nije volija bit u fokusu jebiga, kad se radi film o Toniju onda Toni mora bit u fokusu, a ne da 15-20 minuta filma ode na priče o uspjesima reprezentacije i Kluba. Niti se ne spominje kako je Toni odigra te utakmice koje su donile trofeje, ne daju se ni nekakve osnovcne brojke, a sve ih je odigra na način da je bija najbolji na terenu. Od svih brojki koje se spominju većina ih je krivo. Kukoč nije u prvon finalu protiv Maccabija šutira slobodna bacanja 0/6 nego 0/5. Tri Tonijeve vezane trice kojima je okrenija to isto finale postoje samo u glavi Željka Jerkova. Od pikanterija i zanimljivosti za koje do sad "nismo čuli" doznali smo da je Zdovc napustija reprezentaciju, da je Divac ima incident sa zastavon, i još takvih nikad do sad otkrivenih stvari koje sa Kukočen imaju neznan kakve veze. Ja neznan ko je ovo slaga i montira, ali evropski dio karijere je napravljen na način da prvo prati klupsku karijeru do NBA, pa se vrati par godina unatrag pa se priča o reprezentativnoj karijeri do NBA. Izrazito glupo i loše. Na početku dokumentarca Kukoč na parketu male dvorane priča o atmosferi u maloj dvorani, i onda umisto da slika prati priču pa dok ovaj priča o atmosferi u maloj dvorani gledaš neku snimku iz male dvorane jok, gledaš neku snimku iz velike dvorane. Pričaju o utakmicama na F4 sa Barcelonon, a dok to pričaju ne gledaš snimku neke od te tri utakmice, nego utakmicu iz grupne faze Eurolige 88/89. Teški, ali baš teški amaterizam i sramota. Bez ikakvog pretjerivanja i lažne skromnosti tvrdin da bi moj film, a o filmu neznan ništa, samo na osnovu poznavanja materije bija nemjerljivo bolji.
Netflixov dokumentarac o košarkaškom turniru na Olimpijadi u Parizu 2024. Kamermeni su pratili četiri ekipe i razgovarali sa par igrača i trenerima iz tih timova. USA (Durant, Bam, Kerr, Curry), Kanada (Brooks, RJ Barret), Francuska (Fournier, Batum) i Srbija (Bogdanović, Avramović, Dobrić). Nemce ko šiša izgleda, iako je bilo par razgovora sa Dirkom. Vodili su se razgovori ne samo sa učesnicima Olimpijade, već i sa raznim košarkaškim legendama kao što su Wade, Tony Parker, Divac, Popovich itd.
Posle prve dve epizode mislio sam da će serija biti previše americentrična, ali nije tako, veliku minutažu će dobiti i ostali timovi. Svi znamo šta se dešavalo na terenu, ali nismo mogli da vidimo šta se dešavalo u svlačionici i to je najveća vrednost ovog dokumentarca jer imamo priliku da vidimo motivacione govore, taktiku i pripremu za meč, kao i emotivne reakcije igrača na ono što se dešavalo na terenu. Ima dosta smešnih i komičnih momenata, definitivno su se srpska košarkaši najviše zajebavali i presmešne su scene slavlja nakon osvajanja bronze koliko su bili odvaljeni. Čak je i Durant posle završenog finala prokomentarisao "pa vi ste pili ceo dan"! Na mene je najveći utisak ostavio LeBron koji je bio toliko istrošen posle meča sa Srbijom u polufinalu da je pristao da popije pivo sa trenerima nakon meča. Koliko čovek posvećuje pažnju fizičkoj pripremi nikada ga ne bih zamislio da loče alkohol posle meča, ali eto koliko mu je značila ta pobeda.
Koliko god bolno bilo ponovo gledati kako nas Ameri dobijaju u polufinalu, zanimljivo je bilo videti šta se dešavalo iza kulisa. Vredi pogledati, u svakom slučaju bila je to Olimpijada za pamćenje bar što se tiče basketa
Gledam sinoć basket, Mali i Južni Sudan. Utakmica baš ono kreativna, tu na nivou 2-3 lige, i u jednom trenutku se jedan iz Malija zatrči da zakuca, nešto se spetlja i ne odskoči dobro pa loptom udari u obruč. Komentator ispali: dobio je igrač Malija rampu od obruča! Nedostajaće mi ovi komentatori sa SK.