Author |
Topic |
Macon
Senior Member
Slovenia
1613 Posts
Member since 18/03/2005 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11894 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
naker
Advanced Member
4904 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 29/01/2025 : 21:57:32
|
quote: Originally posted by anto
meni baš suprotno;osim Fredija koji je stara najava i Kililane,koju imam u Fibri,ostali naslovi me ne dotiču previše (mada se na kraju svi kupe),osim integrala Lustala i Paranga,koji mi deluje kao moja šalica kave. A najviše me nervira kad vidim da se neko oduševi Loun Slounom,koji mi deluje kao stvar koja će me iznervirati do besvesti (kao što je to učinila Noć).
Ali svakako da je fenomalno što imamo ovavog izdavača,totalno drukčijeg od svih,i iako mi je ukus Najkule,DW... mnogo bliskoji nego Džimijev,sa velikim guštom pratim sve što izda.
Šta si do sada čitao od Stalkera? |
|
|
Crow
Starting Member
31 Posts
Member since 04/07/2024 |
Posted - 31/01/2025 : 13:55:46
|
Ne kontam kako te moze nervirati sto neko ima drugaciji ukus od tebe i sto jedva ceka da se konacno objavi tako genijalan strip kao sto je Lone Sloane. A da ne pricam koliko je smijesno vec govoriti da ti neki strip ide na zivce a da ga nisi ni procitao...
Meni je biblioteka zona nesto najbolje. Mislio sam da me nista od stripa nece tako oduvati i hipnotisati kao Vehlmannova Ljepota tame i onda Stalker objavi Vatre i sapat. Ne moze bolje od toga. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8776 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2277 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1947 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 31/01/2025 : 17:38:47
|
TOKOM ROĐENDANSKE AKCIJE – ROĐENDANSKE NAJAVE!
Benžamen Flao: Kililana Song
U savremenoj Keniji, u primorskoj ostrvskoj oblasti, pratimo sudbinu jedanaestogodišnjeg siročeta Naima, dečaka koji po svaku cenu želi da izbegne dosadnu nastavu u verskoj školi. Nekoliko stotina metara dalje, u džungli Kililane, u srcu mangrova, Ali, usamljeni starac, preživljava od ribolova i branja plodova, izolovan od sveta. Pored njegove kolibe raste drvo. S vremenom je to drvo postalo impresivan oltar prekriven raznim predmetima, tkaninama, životinjskim kostima… Međutim, to mesto je postalo predmet želje francuskih investitora koji sanjaju o pretvaranju tog područja u turistički kompleks. Pritisak se pojačava na različite protagoniste ove priče: trgovce, prostitutke, stare šamane, džihadiste, korumpirane investitore... Niko neće izaći neozleđen iz ovog velikog savremenog grafičkog romana o odrastanju.
„Kililana Song” je za sada najznačajnije delo Banžamena Flaoa, umetnika originalnog pripovedačkog stila kao i jedinstvenog grafičkog izraza.
U biblioteci Zona jedno mesto u ovogodišnjem programu sačuvano je za ovaj biser savremenog francuskog stripa. Knjigu možete očekivati na proleće, u prevodu Nikole Živanovića.
#zona_stalker
|
Edited by - Dzimi Gitara on 31/01/2025 17:48:32 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21323 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/02/2025 : 12:52:50
|
quote: Originally posted by naker
quote: Originally posted by anto
meni baš suprotno;osim Fredija koji je stara najava i Kililane,koju imam u Fibri,ostali naslovi me ne dotiču previše (mada se na kraju svi kupe),osim integrala Lustala i Paranga,koji mi deluje kao moja šalica kave. A najviše me nervira kad vidim da se neko oduševi Loun Slounom,koji mi deluje kao stvar koja će me iznervirati do besvesti (kao što je to učinila Noć).
Ali svakako da je fenomalno što imamo ovavog izdavača,totalno drukčijeg od svih,i iako mi je ukus Najkule,DW... mnogo bliskoji nego Džimijev,sa velikim guštom pratim sve što izda.
Šta si do sada čitao od Stalkera?
Noć i Osmog putnika,ostalo je tu (osim Mobi Dika,njega ne uzeh).
quote: Originally posted by Crow
Ne kontam kako te moze nervirati sto neko ima drugaciji ukus od tebe i sto jedva ceka da se konacno objavi tako genijalan strip kao sto je Lone Sloane. A da ne pricam koliko je smijesno vec govoriti da ti neki strip ide na zivce a da ga nisi ni procitao...
Meni je biblioteka zona nesto najbolje. Mislio sam da me nista od stripa nece tako oduvati i hipnotisati kao Vehlmannova Ljepota tame i onda Stalker objavi Vatre i sapat. Ne moze bolje od toga.
opušteno,zezam se malo,ne očekujem previše od Lone Sloanea,a nadam se najboljem. Sa druge strane,zbunio si me sa ovim da ti je Zona nešto najbolje,a ogroman si fan Dilan Doga,nadam se da se nećeš uvrediti, opasno glupog strip serijala. Ne računajući stare priče. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
naker
Advanced Member
4904 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4783 Posts
Member since 26/01/2009 |
Posted - 01/02/2025 : 14:28:13
|
quote: Originally posted by Crow
Meni je biblioteka zona nesto najbolje. Mislio sam da me nista od stripa nece tako oduvati i hipnotisati kao Vehlmannova Ljepota tame i onda Stalker objavi Vatre i sapat. Ne moze bolje od toga.
Ne zasniva li se većina postova ljudi starijih od 50 godina na ovome? Ili sportu?
Te naslov, te korica, te... Što se manje obraća pažnje na trolove, to bolje :D |
https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html https://www.delfi.rs/starway |
Edited by - kreŠa on 01/02/2025 14:42:35 |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1947 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 02/02/2025 : 09:35:17
|
TOKOM ROĐENDANSKE AKCIJE – ROĐENDANSKE NAJAVE!
Filip Drije: Loun Sloun – Stelarni integral
„Loun Sloun” (Lone Sloane), devetodelni serijal, nastajao gotovo pola veka, od 1966. do 2012, nesumnjivo predstavlja magnum opus jednog od najvećih francuskih konceptualnih umetnika i strip-autora – Filipa Drijea.
Radnja serijala dešava se osamsto godina nakon katastrofalnog događaja poznatog kao „Veliki Strah“. Priče prate Louna Slouna, velikog ratnika, koji je, nakon što je njegov svemirski brod uništen, uhvaćen od strane entiteta znanog kao „Onaj Koji Traži“. Bačen u drugu dimenziju, on postaje svemirski skitnica i slobodni lovac sa neobičnim moćima. Naći će se upleten u međugalaktičke okršaje između svemirskih pirata, gigantskih robota, mračnih bogova i onostranih entiteta. Sažimajući u sebi osobine heroja lutalice, od Odiseja do Srebrnog Letača, suočen je sa sudbinom tumaranja po nepoznatom svemiru.
Ovaj naučnofantastični serijal svoju slavu duguje iznad svega Drijeovom raskošnom kvazibaroknom stilu, kojim slobodno kombinuje lavkraftovske nedokučive motive sa geometrijski nemogućom arhitekturom ešerovskih vizija.
Krajem prošle godine u francuskoj je objavljen „Stelarni integral” koji na 700 strana sabira ceo Drijeov opus o Lounu Slounu. Stalker će u periodu između Salona stripa i Nove godine objaviti ovo kapitalno delo u biblioteci Zona. Za razliku od francuskog izdanja koje teži više od 4 kg, radi udobnosti i praktičnosti čitanja, mi ćemo Stelarni integral podeliti u dve posebno dizajnirane knjige. Formalno ćemo ga tretirati kao jedno izdanje, sa jednim cip zapisom, i prodavaće se isključivo u kompletu.
„Loun Sloun” će po svemu sudeći biti dvadeseta knjiga u biblioteci Zona i svojim obimom i specifičnim značajem dela, predstavljaće jedan od najviših dometa Stalkerovog dosadašnjeg delovanja. Na srpskom jeziku čitaćemo ga u prevodu Dragana Milojevića.
https://stalker.rs/prodavnica/
Rođendansko slavlje prati i akcijska prodaja koja će trajati do 10. 2. 2025. Po povlašćenim cenama sa 20-30% popusta putem našeg web shopa možete kupiti sve naslove koje imamo na stanju. Posebno naglašavamo da je u našem e-dućanu CC poštarina za sve kupovine preko 1.999 dinara i dalje besplatna.
#zona_stalker
|
Edited by - Dzimi Gitara on 02/02/2025 09:44:13 |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
733 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2277 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 02/02/2025 : 10:22:39
|
"Krajem prošle godine u francuskoj je objavljen „Stelarni integral” koji na 700 strana sabira ceo Drijeov opus o Lounu Slounu. Stalker će u periodu između Salona stripa i Nove godine objaviti ovo kapitalno delo u biblioteci Zona. Za razliku od francuskog izdanja koje teži više od 4 kg, radi udobnosti i praktičnosti čitanja, mi ćemo Stelarni integral podeliti u dve posebno dizajnirane knjige. Formalno ćemo ga tretirati kao jedno izdanje, sa jednim cip zapisom, i prodavaće se isključivo u kompletu."
Mislim da je odlična odluka. Možda će malo poskupeti izdanje, al za ovo izdanje ne žalim novce.
|
Resistance is futile. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21323 Posts
Posted - 02/02/2025 : 12:28:19
|
quote: Originally posted by naker
Mobi Dik, Arhe i Lajla nema šanse da ti se svidi. Čitaj Legende sutrašnjice, Tardija, 100%, Nikad čovek (ima seksa).
za Mobija jasno,zato ga i ne uzeh,ne bih ni Arhea,ali dobih ga na poklon. Ostalo mi se čini sjajno,samo da nahvatam malo vremena.Posebno 100%
quote: Originally posted by kreŠa
Ne zasniva li se većina postova ljudi starijih od 50 godina na ovome? Ili sportu?
Te naslov, te korica, te... Što se manje obraća pažnje na trolove, to bolje :D
što me Krešimir ocrne |
Edited by - anto on 02/02/2025 12:29:23 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21323 Posts
Posted - 02/02/2025 : 12:31:13
|
quote: Originally posted by borg
Mislim da je odlična odluka. Možda će malo poskupeti izdanje, al za ovo izdanje ne žalim novce.
a kako bih drugačije pročitao ovaj naučnofantastični serijal svoju slavu duguje iznad svega Drijeovom raskošnom kvazibaroknom stilu, kojim slobodno kombinuje lavkraftovske nedokučive motive sa geometrijski nemogućom arhitekturom ešerovskih vizija. (majko mila,naježih se kad pročitah citirani opis) |
|
|
Topic |
|
|
|