Author |
Topic |
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
Member since 18/03/2005 |
Posted - 02/02/2025 : 17:30:30
|
quote: Originally posted by naker
Imam za Macona još jednu stvar inspirisanu blues-om. Green River - Unwind.
Zvuk je dobar, gitara jaka ali ideja nije baš nešto i ispadne razvučeno. -3 od 5. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 02/02/2025 17:58:13 |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
Posted - 02/02/2025 : 17:31:58
|
quote: Originally posted by alexts
Napisao sam na jednom forumu da je Road to Hell jako dobra pesma, uprkos preterano ispoliranoj produkciji, koja može da bude odgovarajuća za neku pop pesmu (ne svaku), ali ovakvu pesmu kvari.
Beds are burning baš volim. I zbog poruke.
I Beds are burning sam imao na vinilu. Jedina ok pjesma je bila na albumu, ostalo sami fileri.
O ostalome se slažem 100%. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 02/02/2025 17:36:57 |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8790 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Tonto
Advanced Member
8723 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8790 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10382 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 02/02/2025 : 18:04:50
|
Macone nisi od mene riješija zadatak a opet daješ daljnje zadatke. Ako ja mogu slušat loš kineski metal, moš i ti dobar splitski lokalni bend. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:06:57
|
Leopold and his Fiction
To je više alter rock nego punk blues ili garažni rock-blues. Ideja mi je stvarno dobra, pjesma ima fin razvoj. Jedina zamjera mi je malo neizrađen zvuk.
3/5. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 02/02/2025 18:13:39 |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:12:00
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Macone nisi od mene riješija zadatak a opet daješ daljnje zadatke. Ako ja mogu slušat loš kineski metal, moš i ti dobar splitski lokalni bend.
Šta, meni si nešto dao? Idem potražiti.
Kinezi imaju fantastičan zvuk, silu u komadu i uopšte. To je prva svetska liga folk metala. Ok, ne voliš zajedno gusle i gitare ali svi u folk metalu dr.aju gusle i gitare. Gusle su zato, da ispadne prirodnije jer su folk pjesme koje su preživjele stoljeća prirodne a gitare, da ispadne jako, jer imaju folk pjesme koje obrađuju neku divljačku melanholiju, smrt, rat, junaštvo, duhove i monstrume. |
www.maconcomics.com |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10382 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:14:08
|
quote: Originally posted by Tonto
quote: Originally posted by Beva Tonto mi je pomalo enigma jer voli Cavea, a on je po meni u globalu sličniji Nationalu nego Van Der Graafu, ali glazba svakako nije znanost. Ili nešto osjećaš ili ne.
Cijela mudrost.
Meni cave ima emociju, ali ono što je još bitnije ima nevjerovatnu energiju. Emocija bez energije ne vrijedi ništa. Energija nationala mi je teška nula i njihova emocija (vjerujem da postoji) do mene ne može doprijeti.
Ja prvi tvrdin da umjetnost nije matematika, ali nekad ipak možeš muziku (donekle)izmirit. Da sad sidnen s bilo kin i pustin dio po dio i analiziran pismu segment po segment poprilično san sigurn da bi uspija objasnit pismu Aces High od Maidena ili One od Metallice. Ne kažeb da bi se onome kome je objašnjavan svidila, ali bi je sigurno razumija. |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:15:24
|
quote: Originally posted by alexts
Pesma sa najispoliranijom produkcijom ikad! (Tonto, ne puštaj!) Staviću malo dužu 12" verziju, jer ne menja suštinu, malo nadograđuje osnovnu verziju.
Zadatak za Macona, iako znamo da to nije njegova oblast (Za Shanera znam šta bi rekao )
To je bezvremenski pop hit i klasika sa fenomenalnom idejom i jazzy osječajem. Nikada nisam tražio ko je izvođač i uvijek sam bez problema slušao do kraja u avtu na radiu.
5/5. |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 02/02/2025 18:28:19 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8723 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:22:01
|
quote: Originally posted by Beva Tonto mi je pomalo enigma jer voli Cavea, a on je po meni u globalu sličniji Nationalu nego Van Der Graafu, ali glazba svakako nije znanost. Ili nešto osjećaš ili ne.
Cijela mudrost.
Meni cave ima emociju, ali ono što je još bitnije ima nevjerovatnu energiju. Emocija bez energije ne vrijedi ništa. Energija nationala mi je teška nula i njihova emocija (vjerujem da postoji) do mene ne može doprijeti.
Ja prvi tvrdin da umjetnost nije matematika, ali nekad ipak možeš muziku (donekle)izmirit. Da sad sidnen s bilo kin i pustin dio po dio i analiziran pismu segment po segment poprilično san sigurn da bi uspija objasnit pismu Aces High od Maidena ili One od Metallice. Ne kažeb da bi se onome kome je objašnjavan svidila, ali bi je sigurno razumija.
Ma naravno, slažem se ja. Mislim da je Huljić jednom izjavio da on glazbu piše prema izračunanim formulama što se nalakše lijepi za uši i da to nema veze sa umjetnošću. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8723 Posts
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:27:20
|
Za Tonta(A može i bilo ko drugi) ROLO Lokalni bend koji svira instrumentale. Gitaristu znan otkad je bija klinac. Ko Bambi molesters samo manje dosadni. Nedavno san naletija na ovo. Neman pojma ko je lik koji trči/pleše kroz cili spot ali posramija je Michael Jacksona.
Jesi li to mislio? Video je baš dobar. Ali protiv Bambi Molestersa je ovo instrumentalno Elevator Music. Bambije sam preposlušao sve.
Znate, da su par godina nazad, dve ili tri, svirali na Interliberu, ispred jedne hale? Samo sam se skamenio, jer su Bambiji u moji glavi tamo negdje gdje je Elvis. Največi surf rock band. |
www.maconcomics.com |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:40:20
|
quote: Originally posted by Macon
Leopold and his Fiction
To je više alter rock nego punk blues ili garažni rock-blues.
3/5.
Slažem se sa ovime samo što generalno ipak nisu ovakvi. Probaj s ovom stvari, to bi trebao biti blues rock, garažno sirov. https://www.youtube.com/watch?v=GCw-gL8j1XM
Ovo je klasični rock, dobro urađen ali fali nešto malo divljaštva za garažni rock iako prema kraju postanu snažniji. Takav rock mogu slušati bez problema, dobri su. Slušaj ovo, šta su Clutch uradili iz Fortunate Son od CCR. https://www.youtube.com/watch?v=F1DJFNSideQ |
www.maconcomics.com |
Edited by - Macon on 02/02/2025 19:34:26 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8723 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:41:29
|
Leopold and his Fiction
3/5.
Slažem se sa ovime samo što generalno ipak nisu ovakvi. Probaj s ovom stvari, to bi trebao biti blues rock, garažno sirov. https://www.youtube.com/watch?v=GCw-gL8j1XM
Hvala za link i za nešto novo što ne znam. Zadatak za tebe, standard sa milijonom obrada. Tonto
https://www.youtube.com/watch?v=SxzenMiFBgU
Dobro ovo sam čuo puno puta u različitim verzijama, to je super. Veći su mi problem ovo dvoje koji plešu na videu... i ja sa dvije lijeve sam skužio da su totalno van ritma. Srećom, žena mi je instruktorica tanga pa sam je zvao da pogleda i potvrdi. Osim toga kaže da stilski ne plešu ništa, odnosno da je to besmisleni kupus od svačega. |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 02/02/2025 18:42:26 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8723 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10382 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:46:37
|
Za Tonta(A može i bilo ko drugi) ROLO Lokalni bend koji svira instrumentale. Gitaristu znan otkad je bija klinac. Ko Bambi molesters samo manje dosadni. Nedavno san naletija na ovo. Neman pojma ko je lik koji trči/pleše kroz cili spot ali posramija je Michael Jacksona.
Jesi li to mislio? Video je baš dobar. Ali protiv Bambi Molestersa je ovo instrumentalno Elevator Music. Bambije sam preposlušao sve.
Znate, da su par godina nazad, dve ili tri, svirali na Interliberu, ispred jedne hale? Samo sam se skamenio, jer su Bambiji u moji glavi tamo negdje gdje je Elvis. Največi surf rock band.
Ne, baš tebe, bevu i manhuntera san prozva na 81. stranici topica, tamo odma iza Chris Rea-Road to hell. Ali isti je bend |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:48:02
|
Leopold and his Fiction
3/5.
Hvala za link i za nešto novo što ne znam. Zadatak za tebe, standard sa milijonom obrada. Tonto
https://www.youtube.com/watch?v=SxzenMiFBgU
Dobro ovo sam čuo puno puta u različitim verzijama, to je super. Veći su mi problem ovo dvoje koji plešu na videu... i ja sa dvije lijeve sam skužio da su totalno van ritma. Srećom, žena mi je instruktorica tanga pa sam je zvao da pogleda i potvrdi. Osim toga kaže da stilski ne plešu ništa, odnosno da je to besmisleni kupus od svačega.
hahahaha za plesni komentar. |
www.maconcomics.com |
|
|
Macon
Senior Member
Slovenia
1626 Posts
Posted - 02/02/2025 : 18:54:58
|
Ne, baš tebe, bevu i manhuntera san prozva na 81. stranici topica, tamo odma iza Chris Rea-Road to hell. Ali isti je bend
Ovo je super, odmah kradem iz youtubea. Efekti su baš dobro legli na instrumente. Žanrski je mješavina što mi se isto sviđa. - je za ambientalni (elevator) moment. -5/5 |
www.maconcomics.com |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8790 Posts
Posted - 02/02/2025 : 20:17:27
|
Alex Kapranos & Clara Luciani - Summer Wine
Maločas je na mojoj poslednjoj listi bila Clara Luciani sa pesmom Le reste. Volim da ubacim malo Francuza, jer još uvek rade pop (i disco) onako kako treba da se radi. Da Zula nije postavio link, možda ne bih znao za duet (i bračni) sa pevačem grupe Franz Ferdinand, koju još uvek pratim, iako mi je od njih samo prvi album bio dovoljno značajan (za kolekciju).
Pesma je top, ima i boljih verzija (meni je bila bliska iz dueta, čiju je polovinu činio pevač grupe Him), a i ova je sasvim dobra.
4/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8790 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland