forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 84

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 17:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Imam za Macona još jednu stvar inspirisanu blues-om. Green River - Unwind.

Zvuk je dobar, gitara jaka ali ideja nije baš nešto i ispadne razvučeno.
-3 od 5.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 02/02/2025 17:58:13
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 17:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Napisao sam na jednom forumu da je Road to Hell jako dobra pesma, uprkos preterano ispoliranoj produkciji, koja može da bude odgovarajuća za neku pop pesmu (ne svaku), ali ovakvu pesmu kvari.

Beds are burning baš volim. I zbog poruke.

I Beds are burning sam imao na vinilu. Jedina ok pjesma je bila na albumu, ostalo sami fileri.

O ostalome se slažem 100%.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 02/02/2025 17:36:57
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 17:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Da vam dam spolirani rock komad kod kojeg slušanja u avtu se nećete srušiti u provaliju i vaše vađenje neče biti trošak društvu.

Nemam pojma, kome dati ovo majstrstvo.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 02/02/2025 17:37:11
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8790 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/02/2025 : 17:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Može meni Macone. Prvi put čujem, ali ovakav rock je po mom shvatanju vrlo dobar. Pesma, svirka, zvuk...

4/5
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8723 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/02/2025 : 17:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Macone imamo neka pravila na topicu kojih se držimo radi preglednosti. Kada quotaš izbriši tube nastavke da se ne vidi video u odgovoru.

Imam jednu pjesmu koju sam htio više puta staviti u zadatak, ali ne znam kome bih. Bend je možda izričajem i zvukom najbliži black keysima pa ću probat s tobom. Ova pjesma možda nije najbolji primjer toga, ali je meni najposebnija pa time i najbolja. Meni su izvrstan bend.

Macon:

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 02/02/2025 17:55:46
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8790 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/02/2025 : 18:02:05  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pesma sa najispoliranijom produkcijom ikad! (Tonto, ne puštaj!)
Staviću malo dužu 12" verziju, jer ne menja suštinu, malo nadograđuje osnovnu verziju.

Zadatak za Macona, iako znamo da to nije njegova oblast
(Za Shanera znam šta bi rekao )

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10382 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/02/2025 : 18:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Macone nisi od mene riješija zadatak a opet daješ daljnje zadatke.
Ako ja mogu slušat loš kineski metal, moš i ti dobar splitski lokalni bend.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 18:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Leopold and his Fiction

To je više alter rock nego punk blues ili garažni rock-blues. Ideja mi je stvarno dobra, pjesma ima fin razvoj. Jedina zamjera mi je malo neizrađen zvuk.

3/5.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 02/02/2025 18:13:39
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 18:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Macone nisi od mene riješija zadatak a opet daješ daljnje zadatke.
Ako ja mogu slušat loš kineski metal, moš i ti dobar splitski lokalni bend.

Šta, meni si nešto dao? Idem potražiti.

Kinezi imaju fantastičan zvuk, silu u komadu i uopšte. To je prva svetska liga folk metala. Ok, ne voliš zajedno gusle i gitare ali svi u folk metalu dr.aju gusle i gitare. Gusle su zato, da ispadne prirodnije jer su folk pjesme koje su preživjele stoljeća prirodne a gitare, da ispadne jako, jer imaju folk pjesme koje obrađuju neku divljačku melanholiju, smrt, rat, junaštvo, duhove i monstrume.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10382 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/02/2025 : 18:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by Beva
Tonto mi je pomalo enigma jer voli Cavea, a on je po meni u globalu sličniji Nationalu nego Van Der Graafu, ali glazba svakako nije znanost. Ili nešto osjećaš ili ne.

Cijela mudrost.

Meni cave ima emociju, ali ono što je još bitnije ima nevjerovatnu energiju. Emocija bez energije ne vrijedi ništa. Energija nationala mi je teška nula i njihova emocija (vjerujem da postoji) do mene ne može doprijeti.

Ja prvi tvrdin da umjetnost nije matematika, ali nekad ipak možeš muziku (donekle)izmirit. Da sad sidnen s bilo kin i pustin dio po dio i analiziran pismu segment po segment poprilično san sigurn da bi uspija objasnit pismu Aces High od Maidena ili One od Metallice. Ne kažeb da bi se onome kome je objašnjavan svidila, ali bi je sigurno razumija.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 18:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Pesma sa najispoliranijom produkcijom ikad! (Tonto, ne puštaj!)
Staviću malo dužu 12" verziju, jer ne menja suštinu, malo nadograđuje osnovnu verziju.

Zadatak za Macona, iako znamo da to nije njegova oblast
(Za Shanera znam šta bi rekao )

To je bezvremenski pop hit i klasika sa fenomenalnom idejom i jazzy osječajem. Nikada nisam tražio ko je izvođač i uvijek sam bez problema slušao do kraja u avtu na radiu.

5/5.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 02/02/2025 18:28:19
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8723 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/02/2025 : 18:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Originally posted by Beva
Tonto mi je pomalo enigma jer voli Cavea, a on je po meni u globalu sličniji Nationalu nego Van Der Graafu, ali glazba svakako nije znanost. Ili nešto osjećaš ili ne.

Cijela mudrost.

Meni cave ima emociju, ali ono što je još bitnije ima nevjerovatnu energiju. Emocija bez energije ne vrijedi ništa. Energija nationala mi je teška nula i njihova emocija (vjerujem da postoji) do mene ne može doprijeti.

Ja prvi tvrdin da umjetnost nije matematika, ali nekad ipak možeš muziku (donekle)izmirit. Da sad sidnen s bilo kin i pustin dio po dio i analiziran pismu segment po segment poprilično san sigurn da bi uspija objasnit pismu Aces High od Maidena ili One od Metallice. Ne kažeb da bi se onome kome je objašnjavan svidila, ali bi je sigurno razumija.

Ma naravno, slažem se ja. Mislim da je Huljić jednom izjavio da on glazbu piše prema izračunanim formulama što se nalakše lijepi za uši i da to nema veze sa umjetnošću.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8723 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/02/2025 : 18:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Leopold and his Fiction

To je više alter rock nego punk blues ili garažni rock-blues.

3/5.

Slažem se sa ovime samo što generalno ipak nisu ovakvi. Probaj s ovom stvari, to bi trebao biti blues rock, garažno sirov. https://www.youtube.com/watch?v=GCw-gL8j1XM

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 18:27:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za Tonta(A može i bilo ko drugi)
ROLO
Lokalni bend koji svira instrumentale. Gitaristu znan otkad je bija klinac. Ko Bambi molesters samo manje dosadni. Nedavno san naletija na ovo. Neman pojma ko je lik koji trči/pleše kroz cili spot ali posramija je Michael Jacksona.

Jesi li to mislio? Video je baš dobar. Ali protiv Bambi Molestersa je ovo instrumentalno Elevator Music. Bambije sam preposlušao sve.

Znate, da su par godina nazad, dve ili tri, svirali na Interliberu, ispred jedne hale? Samo sam se skamenio, jer su Bambiji u moji glavi tamo negdje gdje je Elvis. Največi surf rock band.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 18:31:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Leopold and his Fiction

3/5.

Slažem se sa ovime samo što generalno ipak nisu ovakvi. Probaj s ovom stvari, to bi trebao biti blues rock, garažno sirov. https://www.youtube.com/watch?v=GCw-gL8j1XM

Hvala za link i za nešto novo što ne znam. Zadatak za tebe, standard sa milijonom obrada.
Tonto

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 02/02/2025 18:32:12
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 18:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Leopold and his Fiction

3/5.

Ovo je klasični rock, dobro urađen ali fali nešto malo divljaštva za garažni rock iako prema kraju postanu snažniji. Takav rock mogu slušati bez problema, dobri su. Slušaj ovo, šta su Clutch uradili iz Fortunate Son od CCR.
https://www.youtube.com/watch?v=F1DJFNSideQ

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 02/02/2025 19:34:26
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8723 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/02/2025 : 18:41:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Leopold and his Fiction

3/5.

Hvala za link i za nešto novo što ne znam. Zadatak za tebe, standard sa milijonom obrada.
Tonto

https://www.youtube.com/watch?v=SxzenMiFBgU

Dobro ovo sam čuo puno puta u različitim verzijama, to je super. Veći su mi problem ovo dvoje koji plešu na videu... i ja sa dvije lijeve sam skužio da su totalno van ritma. Srećom, žena mi je instruktorica tanga pa sam je zvao da pogleda i potvrdi. Osim toga kaže da stilski ne plešu ništa, odnosno da je to besmisleni kupus od svačega.

Edited by - Tonto on 02/02/2025 18:42:26
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8723 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/02/2025 : 18:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Clutch sam preslušao od A do Ž. To je odličan bend, bez daljnjeg.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10382 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 02/02/2025 : 18:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Za Tonta(A može i bilo ko drugi)
ROLO
Lokalni bend koji svira instrumentale. Gitaristu znan otkad je bija klinac. Ko Bambi molesters samo manje dosadni. Nedavno san naletija na ovo. Neman pojma ko je lik koji trči/pleše kroz cili spot ali posramija je Michael Jacksona.

Jesi li to mislio? Video je baš dobar. Ali protiv Bambi Molestersa je ovo instrumentalno Elevator Music. Bambije sam preposlušao sve.

Znate, da su par godina nazad, dve ili tri, svirali na Interliberu, ispred jedne hale? Samo sam se skamenio, jer su Bambiji u moji glavi tamo negdje gdje je Elvis. Največi surf rock band.

Ne, baš tebe, bevu i manhuntera san prozva na 81. stranici topica, tamo odma iza Chris Rea-Road to hell. Ali isti je bend

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 18:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Leopold and his Fiction

3/5.

Tonto

https://www.youtube.com/watch?v=SxzenMiFBgU

Dobro ovo sam čuo puno puta u različitim verzijama, to je super. Veći su mi problem ovo dvoje koji plešu na videu... i ja sa dvije lijeve sam skužio da su totalno van ritma. Srećom, žena mi je instruktorica tanga pa sam je zvao da pogleda i potvrdi. Osim toga kaže da stilski ne plešu ništa, odnosno da je to besmisleni kupus od svačega.

hahahaha za plesni komentar.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1626 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 02/02/2025 : 18:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne, baš tebe, bevu i manhuntera san prozva na 81. stranici topica, tamo odma iza Chris Rea-Road to hell. Ali isti je bend

Ovo je super, odmah kradem iz youtubea. Efekti su baš dobro legli na instrumente. Žanrski je mješavina što mi se isto sviđa. - je za ambientalni (elevator) moment.
-5/5

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8790 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/02/2025 : 20:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Alex Kapranos & Clara Luciani - Summer Wine

Maločas je na mojoj poslednjoj listi bila Clara Luciani sa pesmom Le reste. Volim da ubacim malo Francuza, jer još uvek rade pop (i disco) onako kako treba da se radi. Da Zula nije postavio link, možda ne bih znao za duet (i bračni) sa pevačem grupe Franz Ferdinand, koju još uvek pratim, iako mi je od njih samo prvi album bio dovoljno značajan (za kolekciju).

Pesma je top, ima i boljih verzija (meni je bila bliska iz dueta, čiju je polovinu činio pevač grupe Him), a i ova je sasvim dobra.

4/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8790 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/02/2025 : 20:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kome čovek ovde da ponudi neki electro-pop (i uopšte elektroniku), kad nema ljubitelja žanra, da je bar metal...?

Onda neka bude zadatak za jogurta sledeći

La Roux - I'm Not Your Toy

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25629 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/02/2025 : 20:36:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja electro slušam više od metala, čisto fyi.

A evo za alexts jedan klasik. Verovatno ćemo saznati i nešto više o nekoj top listi iz tog vremena, od koga je ovo lošije i da li su se njegovi rezani CDi prodavali pored KST ili više na Zelenom vencu. . Moram malo da te zezam, šta ćeš...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8723 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/02/2025 : 20:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jel ja ovo cujem massive attack u sampleu?

Go to Top of Page
Page: of 84  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000