forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 84

jogurt
Junior Member

Serbia
416 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 02/02/2025 : 20:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Kome čovek ovde da ponudi neki electro-pop (i uopšte elektroniku), kad nema ljubitelja žanra, da je bar metal...?

Onda neka bude zadatak za jogurta sledeći

La Roux - I'm Not Your Toy

https://www.youtube.com/watch?v=ew_c5ewoVQk

Ovo mi je ispalo sasvim fino. Nije mi loše nijednog trenutka, ali takođe ne tera me na dalje istraživanje ili slušanje. Svakako je ovo nešto novo za mene, pošto ne mogu da navedem pesme slične ovoj 3+
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8790 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/02/2025 : 21:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

quote:
Originally posted by alexts

Kome čovek ovde da ponudi neki electro-pop (i uopšte elektroniku), kad nema ljubitelja žanra, da je bar metal...?

Onda neka bude zadatak za jogurta sledeći

La Roux - I'm Not Your Toy

https://www.youtube.com/watch?v=ew_c5ewoVQk

Ovo mi je ispalo sasvim fino. Nije mi loše nijednog trenutka, ali takođe ne tera me na dalje istraživanje ili slušanje. Svakako je ovo nešto novo za mene, pošto ne mogu da navedem pesme slične ovoj 3+

Moj drug kad je ovo čuo (i ostale singlove posle), narezao sebi prvi album La Roux i odštampao omot, nedavno. Najveći hit bio Bulletproof.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8790 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/02/2025 : 21:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Jel ja ovo cujem massive attack u sampleu?

Sample je od Isaaca Hayesa, isti u ovoj pesmi i u pesmi Portishead.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25629 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 02/02/2025 : 21:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa Tricky je bio u Massive attack I radio neke od njihovih najpopularnijih stvari sa tog debitantskog albuma.
Ispravka, nije sa debitantskog, nego sa onog iz 1994.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 02/02/2025 21:34:54
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8790 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/02/2025 : 21:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Tricky - Hell Is Around The Corner

Imam prva 3 albuma Trickyja (ne računajući Nearly God), prvi (sa kog je ova stvar) je remek-delo. Mislim da je trip-hop bio nadgradnja hip-hopa koji je bio korak u pravu umetnost, ali je muzička industrija rešila da hip-hop lansira u maksimalno komercijalnom pravcu preko Eminema i onih koji su došli potom.

Mnogo interesantnija priča, od piratskih CD-ova je koncert Trickyja na Nišvilu, kome sam prisustvovao pretprošle godine. Ja sam prisustvovao, ali Tricky baš i nije. Neki su ga videli u totalnom mraku i meni se čini da sam ga spazio i čuo. Najbizarnije koncertno iskustvo. Posle toga se pisalo da je koncert sa prekidima trajao 15-ak minuta, što nije tačno, bilo je dosta više muzike, samo je izvodio bend sa pevačicom, bez njega, koji je imao te svoje napade.

https://nisville.com/sr/tricky-zeleo-da-nastupi-sa-trubacima/

https://www.juznevesti.com/kultura/20-minuta-hedlajnera-tricky-prekinuo-nastup-poslednje-veceri-nisvila/

5/ 5

Inače ima dobre muzike i na kasnijim albumima, slušao sam ga malo više posle "koncerta".
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1283 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 02/02/2025 : 21:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Evo nešto za alextsa, da ne kaže da nema poštovatelja onog što najviše voli 😂

Nekad sam kupio kasetu, preslušao više puta i bilo mi je baš ok. A čini mi se ih još ih nismo spomenuli...

Yazoo - Don't Go

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8723 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 02/02/2025 : 21:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Pa Tricky je bio u Massive attack I radio neke od njihovih najpopularnijih stvari sa tog debitantskog albuma.
Ispravka, nije sa debitantskog, nego sa onog iz 1994.

Ah, dobro. Te sam samo preletio, mezzazine sam imao na cd-u. Ovo sa isaacom ne bih skuzio, nisam ga nesto ni slusao, ne zanima me pretjerano ta vrsta glazbe.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8790 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/02/2025 : 22:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Yazoo - Don't Go

Prvi album imam na ploči i CD-u. Drugi samo na kaseti (njega sam prvog nabavio, zapravo dobio za rođendan). Drugi je još bolji, mada mnogi to ne znaju. A najbolje singlove objavili su van albuma:

Situation (najbolji je US 12" singl https://www.youtube.com/watch?v=f6gB9d0BusM)

i Only You (koji je kasnije ubačen na neke verzije prvog albuma)

O Vinceu Clarkeu, Depeche Mode, Yazoo i Erasure, drugom prilikom... Kao i o Alison.

Edited by - alexts on 02/02/2025 22:24:46
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8790 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 02/02/2025 : 22:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Zula

ostao si dužan da poslušaš neke od drugih stvari koje sam postavio ranije (kad gripa prođe), do tada

ti voliš obrade. Evo jedne obrade, koja meni nadmašuje svoj punk original.

Fine Young Cannibals - Ever Fallen In Love

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
416 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 02/02/2025 : 22:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Ja ne mogu da odlučim da li mi je bolji original ili obrada, obe pesme su mi dobre

Ali odlična je obrada pošto lepo odstupa od originala
Go to Top of Page

vatrena_stenica
New Member

271 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 02/02/2025 : 22:49:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula
Dueti, gdje su zapeli dueti 😂
Poznata pjesma (meni izvrsna), najbolja u originalnoj izvedbi Sinatra/Hazelewood, ali njih smo već imali pa da ne ponavljam iste izvođače.
Ima naravno, više izvedbi, izvrsna Pakistanska (ali Pakistance smo isto već imali 🤣), Lana Del Rey, Bono, Demis Roussos, nema tko to nije zapjevao, čak ima i Kambodžanska verzija...
Ovaj put jedna škotsko-francuska kombinacija, ujedno i bračni par.
Samo za stenicu.
Kakvu sad stenicu?
Vatrenu stenicu!
Clara Luciani i Alex Kapranos - Summer Wine https://youtube.com/watch?v=ZkgX6pVAX2U

Au, kakvu sam najavu dobila! ☺️

Alex Kapranos & Clara Luciani - Summer Wine

Baš volim ovu stvar, ali me malo smara koliko interpretacija ima. Koliko god ih bilo, mislim da se najčešće vraćam onoj izvornoj (Sinatra & Hazlewood), i naravno mojoj slaboj tački - V. Valou. 😎 Što se tiče ove tvoje, nisam je do sada čula. Kul je. Francuski ume da bude sexy (osim kada ga ja pričam 😆, sreća pa nemam prilike) i to možda unosi malo svežine. Na Aleksov glas sam navikla u FF. Ovde mi se fino uklopio.

Kad smo kod dueta, sledeći je za Shanera
Thom Yorke With Bjork - I've Seen It All

Wherever there is man, there is Hell.

Edited by - vatrena_stenica on 02/02/2025 22:55:12
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
416 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 02/02/2025 : 23:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Imam i ja jedan zadatak za shanera

Prog je u pitanju, ali bez brige; nije uopšte duga pesma a nema ni komplikovanja bez potrebe

Edited by - jogurt on 02/02/2025 23:20:01
Go to Top of Page
Page: of 84  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000