Author |
Topic |
Zula
Senior Member
1285 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 03/02/2025 : 13:09:36
|
Nakon gripe, viroza, ne mogu izaći iz kruga bolesti, pretjerao sam s radom bez odmora i sad ispaštam...
No, naš serijal ide dalje, i da se nadovežem na Tonta... Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 15 - Italija
Za Tonta, jer je prvi počeo 😂
Svašta sam mogao izabrati, ali nekako mi je prvi izbor Adriano Celentano (alexts će biti zadovoljan jer je crno-bijeli video 😂). Drugo mjesto na Sanremu 1961. (tko se sjeća pobjednika 😜). Snimka nastupa uživo, ne savršena, ali autentična. Talijanski Elvis u svom elementu.
Adriano Celentano - Ventiquattromila baci
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4436 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 03/02/2025 : 13:50:02
|
quote: Originally posted by Tonto
Cujes ti MF, SF, PSMTR... ima nas koji bi htjeli i razumjeti sto pisete, pokupit koju informaciju pa mozda i poslusati, mani se skracenica.
Jep, u pravu si. To i mene nervira i onda napravim istu grešku. MF/KD znači Mercyful Fate/King Diamond što su dva različita a gotovo ista benda jer King Diamond je solo projekt pjevača iz Mercyful Fatea, ali budući da dijele sličan pristup i neke članove benda a u nekim periodima su i paralelno djelovali većini nas koji smo fanovi je to isto.
MF - za one koji vole dvogitarske harmonije više u klasičnom rokenrol stilu KD - slično kao MF samo što su albumi i tekstualno i glazbeno konceptualni, sa teatralnijim pristupom
Stripovskim riječnikom MF je više Mort Cinder ili Ortizova zbirka kratkih hororčica iz Creepyja dok je KD albumski više Locke&Key i Walking Dead i Nešto nam ubija djecu i Preacher koje moraš čitat/slušat u komadu.
Mislim da to nije tvoj đir ali budući da naginješ teatralnom i progresivi rekao bi da ako se odlučiš preslušat onda definitivno KD. Album nek ti NESVRSTANI preporuči.
Namjerno sam sve zakompliciro samo da ti bude lakše. 🤭 |
Bok, kako si.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8800 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 03/02/2025 : 13:52:37
|
Depeche Mode - It's No Good
Depeche Mode sam počeo da pratim od Violator (1990) i postao fan. Do tada sam bio površno upoznat sa grupom, a iste godine sam na duploj kaseti kupio koncertni album 101, gde sam se detaljnije upoznao sa ranijim hitovima.
Od tad sam nabavio većinu albuma i mnogo puta ih slušao.
It's No Good, hit sa albuma Ultra, uglavnom je svima koji vole kvalitetnu pop muziku među omiljenim.
5/ 5 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8732 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 03/02/2025 : 13:55:29
|
Sluso sam ja king diamond, imo i plocu nekad. Samo ne baratam informacijama jer je to sve bilo u vremenima prije interneta, a kasnije mi nije bio na meniju. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8800 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8732 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10389 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 03/02/2025 : 15:25:59
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ja ću opet malo u ekstrem ali neću gnjavit svekoliko pučanstvo. King Diamond je legendarni Heavy metal pivač/bend koji je toliko specifičan zbog svoga glasa da i među metalcima nema sredine. Ili ga voliš ili ga ne podnosiš. Ja ga volin već 35 godina, a već tada san primjetija bubnjara, i strašno mi se svidilo kako svira. Posli je ispalo da je taj bubnjar, odnosno Mikkey Dee, nakon šta ga je Lemmy godinama zva u Motorhead konačno početkon devedesetih doša u Motorhead i tamo bija do Lemmyjeve smrti. Nekako san uvjeren da je ovo oduševilo Lemmyja. Zadatak za metalca cromwella
King Diamond- No Presents For Christmas https://www.youtube.com/watch?v=5a5fHMlb4V0
Baš si me pogodio s pjesmom koju nikad ne slušam iako si od MF/KD neki album pustim vjerojatno svaki mjesec. Zvuk je odličan i Mikkey Dee je avion, ali gitare i King su mi niš posebno. Zaboravljiva pjesma kojoj u mom slučaju i tematika odmaže jer sam ja jedan od onih čudnih seronja koji ne mare za tekstove ali ako je pjesma neozbiljna onda me izrazito odbija. Ima par izuzetaka ali takve nabrojim na prste jedne ruke. Ja sam u prvom redu MF fan (sve do Into the Unknown*) dok od King Diamonda slušam The Eye, Conspiracy i Abigail a sve ostalo mi jako varira. Radije biram Christmas sa Puppet Mastera (unatoč zvuku) ili još bolje Halloween
A vidiš, ovo je meni pisma koju vjerovatno najčešće pustin baš zato šta je teški ravnjak. Kastrirani Motorhead. Šta se drugoga bolda tiče, Abigail mi je najdraži. Baš na njemu mi je Mikkey vrhunski. Volin i Mercyful Fate, ali do prvog reuninona početkon devedesetih za njih nisan ni zna. Prijatelj je sa ekskurzije iz Trsta krajen osandesetih donija Them i Conspiracy. Tek posli san skužija da je i prije King Diamonda bilo "nešto". Meni ti je Fatal Portrait logičan nastavak Mercyful Fatea, i ta prva dva MF albuma skoro da doživljavan ka "King Diamond" albume. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 03/02/2025 15:28:24 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10389 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 03/02/2025 : 15:44:41
|
quote: Originally posted by Tonto
Danas cemo preko bare kod susjeda
Genijalni klasik, jebo te kokolo
Nesvrstani:
Al Bano & Romina Power - Sharazan
Ajme... Baš si mi ga metnija. Iman nekih žanrova koji mi jednostavno ne prolaze. Talijanske kancone su jedan od njih. Stavi hrvatski tekst i ovo je Tomislav Ivčić. Doduše, ako san ovo lito piva Golubicu ko zna na šta san sve spreman.
Šta se Kokola tiče, kad kritika dođe od fana Madre Badesse to ima posebnu težinu. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Tonto
Advanced Member
8732 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8732 Posts
Posted - 03/02/2025 : 16:04:17
|
To mi ostalo kao dio naslijeđenog stockholmskog sindroma. Zadrani se ponose time sto su ih talijani jebali u zdrav mozak... budaletine. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8800 Posts
Posted - 03/02/2025 : 16:06:40
|
Al Bano & Romina Power - Sharazan
Kao tinejdžer sam pratio Sanremo. Mada više zbog bloka svetskih gostiju. Kancone su lake note, ugodne za uho, nisu neki šund. Ima i boljih pesama, ova baš i nije među najboljim, ali je neki manji klasik te vrste pop muzike.
3-/ 5 |
Edited by - alexts on 03/02/2025 16:09:43 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8800 Posts
|
alexts
Advanced Member