forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 85

Zula
Senior Member

1285 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 03/02/2025 : 13:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nakon gripe, viroza, ne mogu izaći iz kruga bolesti, pretjerao sam s radom bez odmora i sad ispaštam...

No, naš serijal ide dalje, i da se nadovežem na Tonta...
Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 16 - Italija

Za Tonta, jer je prvi počeo 😂

Svašta sam mogao izabrati, ali nekako mi je prvi izbor Adriano Celentano (alexts će biti zadovoljan jer je crno-bijeli video 😂). Drugo mjesto na Sanremu 1961. (tko se sjeća pobjednika 😜). Snimka nastupa uživo, ne savršena, ali autentična. Talijanski Elvis u svom elementu.

Adriano Celentano - Ventiquattromila baci

Edited by - Zula on 03/02/2025 18:40:42
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4436 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/02/2025 : 13:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Cujes ti MF, SF, PSMTR... ima nas koji bi htjeli i razumjeti sto pisete, pokupit koju informaciju pa mozda i poslusati, mani se skracenica.

Jep, u pravu si. To i mene nervira i onda napravim istu grešku.
MF/KD znači Mercyful Fate/King Diamond što su dva različita a gotovo ista benda jer King Diamond je solo projekt pjevača iz Mercyful Fatea, ali budući da dijele sličan pristup i neke članove benda a u nekim periodima su i paralelno djelovali većini nas koji smo fanovi je to isto.

MF - za one koji vole dvogitarske harmonije više u klasičnom rokenrol stilu
KD - slično kao MF samo što su albumi i tekstualno i glazbeno konceptualni, sa teatralnijim pristupom

Stripovskim riječnikom MF je više Mort Cinder ili Ortizova zbirka kratkih hororčica iz Creepyja dok je KD albumski više Locke&Key i Walking Dead i Nešto nam ubija djecu i Preacher koje moraš čitat/slušat u komadu.

Mislim da to nije tvoj đir ali budući da naginješ teatralnom i progresivi rekao bi da ako se odlučiš preslušat onda definitivno KD. Album nek ti NESVRSTANI preporuči.

Namjerno sam sve zakompliciro samo da ti bude lakše.
🤭

Bok, kako si.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8800 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/02/2025 : 13:52:37  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Depeche Mode - It's No Good

Depeche Mode sam počeo da pratim od Violator (1990) i postao fan. Do tada sam bio površno upoznat sa grupom, a iste godine sam na duploj kaseti kupio koncertni album 101, gde sam se detaljnije upoznao sa ranijim hitovima.

Od tad sam nabavio većinu albuma i mnogo puta ih slušao.

It's No Good, hit sa albuma Ultra, uglavnom je svima koji vole kvalitetnu pop muziku među omiljenim.

5/ 5
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8734 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/02/2025 : 13:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Sluso sam ja king diamond, imo i plocu nekad. Samo ne baratam informacijama jer je to sve bilo u vremenima prije interneta, a kasnije mi nije bio na meniju.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8800 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/02/2025 : 13:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Jel njegov Diamond Dogs?

Ili možda Diamonds and Pearls?

Edited by - alexts on 03/02/2025 13:59:00
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8734 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/02/2025 : 14:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Jel njegov Diamond Dogs?

Ili možda Diamonds and Pearls?

https://www.youtube.com/watch?v=Hm25FhH9vqs

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10390 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/02/2025 : 15:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ja ću opet malo u ekstrem ali neću gnjavit svekoliko pučanstvo.
King Diamond je legendarni Heavy metal pivač/bend koji je toliko specifičan zbog svoga glasa da i među metalcima nema sredine. Ili ga voliš ili ga ne podnosiš. Ja ga volin već 35 godina, a već tada san primjetija bubnjara, i strašno mi se svidilo kako svira. Posli je ispalo da je taj bubnjar, odnosno Mikkey Dee, nakon šta ga je Lemmy godinama zva u Motorhead konačno početkon devedesetih doša u Motorhead i tamo bija do Lemmyjeve smrti.
Nekako san uvjeren da je ovo oduševilo Lemmyja.
Zadatak za metalca cromwella

King Diamond- No Presents For Christmas
https://www.youtube.com/watch?v=5a5fHMlb4V0

Baš si me pogodio s pjesmom koju nikad ne slušam iako si od MF/KD neki album pustim vjerojatno svaki mjesec.
Zvuk je odličan i Mikkey Dee je avion, ali gitare i King su mi niš posebno. Zaboravljiva pjesma kojoj u mom slučaju i tematika odmaže jer sam ja jedan od onih čudnih seronja koji ne mare za tekstove ali ako je pjesma neozbiljna onda me izrazito odbija. Ima par izuzetaka ali takve nabrojim na prste jedne ruke.
Ja sam u prvom redu MF fan (sve do Into the Unknown*) dok od King Diamonda slušam The Eye, Conspiracy i Abigail a sve ostalo mi jako varira.
Radije biram Christmas sa Puppet Mastera (unatoč zvuku) ili još bolje Halloween

A vidiš, ovo je meni pisma koju vjerovatno najčešće pustin baš zato šta je teški ravnjak. Kastrirani Motorhead.
Šta se drugoga bolda tiče, Abigail mi je najdraži. Baš na njemu mi je Mikkey vrhunski.
Volin i Mercyful Fate, ali do prvog reuninona početkon devedesetih za njih nisan ni zna. Prijatelj je sa ekskurzije iz Trsta krajen osandesetih donija Them i Conspiracy. Tek posli san skužija da je i prije King Diamonda bilo "nešto". Meni ti je Fatal Portrait logičan nastavak Mercyful Fatea, i ta prva dva MF albuma skoro da doživljavan ka "King Diamond" albume.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 03/02/2025 15:28:24
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10390 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/02/2025 : 15:44:41  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Danas cemo preko bare kod susjeda

Genijalni klasik, jebo te kokolo

Nesvrstani:

Al Bano & Romina Power - Sharazan

Ajme...
Baš si mi ga metnija. Iman nekih žanrova koji mi jednostavno ne prolaze. Talijanske kancone su jedan od njih.
Stavi hrvatski tekst i ovo je Tomislav Ivčić.
Doduše, ako san ovo lito piva Golubicu ko zna na šta san sve spreman.

Šta se Kokola tiče, kad kritika dođe od fana Madre Badesse to ima posebnu težinu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8734 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/02/2025 : 15:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8734 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/02/2025 : 16:04:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
To mi ostalo kao dio naslijeđenog stockholmskog sindroma. Zadrani se ponose time sto su ih talijani jebali u zdrav mozak... budaletine.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8800 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/02/2025 : 16:06:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Al Bano & Romina Power - Sharazan

Kao tinejdžer sam pratio Sanremo. Mada više zbog bloka svetskih gostiju. Kancone su lake note, ugodne za uho, nisu neki šund. Ima i boljih pesama, ova baš i nije među najboljim, ali je neki manji klasik te vrste pop muzike.

3-/ 5

Edited by - alexts on 03/02/2025 16:09:43
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8800 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/02/2025 : 16:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pevačica koja je bila treća na Sanremo festivalu 1995-e, sa pesmom Gente come noi zove se Ivana Spagna.

Pre nego što je pevala kancone, kao Ivana Spagna, znali smo je samo kao

Spagna

Prva italijanska pevačica koja je došla na drugo mesto UK Top 40.

Znam da Tonto slabo reaguje na italo-disco, ali dovoljno je da pleše, pleše, pleše... (evribadi)

Spagna - Dance, Dance, Dance

studio: https://www.youtube.com/watch?v=r4aV91Me0jw
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8800 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 03/02/2025 : 16:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Metalac koji voli King Diamonda verovatno voli i Diamonds?

Cromwell

potvrdi ili negiraj

Herb Alpert - Diamonds (feat. Janet Jackson)

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10390 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 03/02/2025 : 17:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
"Rock lobster" me ka klinca od 12-13 godina izbija iz cipela. Od tada volin B'52.
Kate Pierson kraljica.
Za Šanera nešto veselo:

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 03/02/2025 17:42:54
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
417 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 03/02/2025 : 18:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo jedne lepe pesme za alextsa

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8734 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/02/2025 : 19:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Adriano Celentano - 24.000 baci

Slušao u nekim drugim verzijama mnogo puta. Ova verzija je odlična, šteta zbog lošeg zvuka.

Ocjena: 7.8/10

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1628 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 03/02/2025 : 19:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

"Rock lobster" me ka klinca od 12-13 godina izbija iz cipela. Od tada volin B'52.
Kate Pierson kraljica.
Za Šanera nešto veselo:

Njihova najbolja pjesma. Grupa sa super vokalima.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8734 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 03/02/2025 : 19:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Spagna - Dance, Dance, Dance

Mene su učili da ne jebe lijep nego uporan, ti alekse vidim istom se logikom vodiš. Al džaba, ne ide to tako, glupa je to uzrečica realno. Moš ti bit uporan kolko oćeš, al ako ona neće onda neće. Neće ni tonto ovu glazbu u svoje uši. Zajebanciju na stranu, nije ovo tolko grozno, dobar je i ugodan ritam... al opet kažem, džaba.

Ocjena: 4.9/10

Go to Top of Page
Page: of 85  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000