Poslan i drugi kapitalac, "Projekt". Ako su ta i prošla recenzija bile samo zagrijavanje, sad tek kreće patnja s Liftom za pakao
Apropo, sa ove dvije recenzije mislim da smo dobrano pokriveni sa Sclavijevim pričama gdje "ubija" Dylana.
Recimo da je recenzija za "Projekt" pisana da istovremeno bude i uvod u recenziju za "Lift za pakao", da ne se moram previše ponavljati. A "Sutra će biti bolje" će biti epilog te triologije.
Originally posted by Tundo_Tuna
Ja moram malo usporiti s Dylanom i raditi samo jednu mjesečno kako se ne bih zasitio. Sad sam radio 2-3 svaki mjesec i iako sam uživao skužio sam da moram malo usporiti. No, 12 Dylana i 12 raznih albuma u godini je mislim čist fajn.
Zlatno pravilo recenziranja: piši ono što ti se najviše piše u pojedinom trenutku. Ne moraš nužno ciljati odraditi 1 Dylana mjesečno, odradi par albuma u komadu (btw, radujem se tvojim ne-DD recenzijama ), kasnije možda dobiješ volju odraditi par Dylana u komadu, a na kraju godine će broj biti isti. A čak i da nije, nije toliko važno. Bitno da ti uživaš što god pišeš, neovisno koji je junak u pitanju.
Originally posted by Ivan Liverpool
Bas gledam ako stavimo po jednu moju mjesecno od Dylana sto bi bas mogli da upotpunimo rupe sto prije, do negdje srpnja bi ih sve mogli objaviti. A vjerujem da ce tvoje jos i prije biti, dok su Tundine vidim vec objavljene.
Vezano uz Dylana, kad smo vec krenuli s razgovorom o njemu, imate li jos kakvu radnu akciju u planu vezanu uz neki period redovne serije?
Ako sve bude po planu, Lift za pakao ide na sajt u drugoj polovici 4. mjeseca.
Što se tiče daljnjih planova, izuzev ovog što je Tundo spomenuo za iduću godinu, postoji još jedna dugoročna akcija koju bih htio odraditi, ali o tome kad za to dođe vrijeme. Idemo korak po korak. Nakon što odradim lift, do ljeta ću odraditi nekoliko "lakških" DD recenzija jer paralelno želim odraditi niz ne-DD recenzija. Uglavnom, nema žurbe ni pritiska, idemo ovo laganini privesti kraju pa ćemo onda na jesen ili zimu vidjeti šta bi dalje mogli odraditi.
Originally posted by Tundo_Tuna
Sa samo tri slova HAS si mi dao točno smjernicu koji sam tražio.
Cheers Deers!
Baci oko na Crnu Željku, moglo bi ti biti zanimljivo.
Rezervacije i recenzije - mjesečni izvještaj za siječanj (januar) 2025.
Broj novih rezervacija: 27
Sarghan - 10 rezervacija: Sarghan je u velikoj ofenzivi po pitanju eliminiranja nerecenziranih epizoda Dylan Dog serijala. Tundo_Tuna - 8 rezervacija: Tundo se po uzoru na Salkana odlučio okušati s recenzijama različitih škola stripa sa čak osam novih rezervacija (od kojih su dvije već završene i poslane). tex2 - 5 rezervacija: Tri stara i dva mlada Texa završila su na nišanu našega Texa. Ivan Liverpool - 4 rezervacije: U zadnjim satima siječnja Ivan je rezervirao epizode četiri različita serijala od kojih su dvije već spremne za objavu.
Službeno smo imali 14 rezervacija više u odnosu na prethodni mjesec, a ukupan rezultat je više nego odličan s obzirom da je nekolicina stalnih recenzenata mirovala po pitanju novih rezervacija. Uostalom, na kraju je uvijek konačan rezultat poslanih recenzija bitan, a po tom pitanju rezervacije nisu uvijek najbolje mjerilo. Na lageru nam se stanje dosta smanjilo; pali smo ispod stotke, ali očekuje se povećani priljev novih recenzija.
Broj novih recenzija: 31
Po serijalima (ili edicijama) rezultat bi bio:
Tex - 6 Dylan Dog - 5 Veliki Blek - 5 Zagor - 3 Strip integrali - 2 Komandant Mark - 2 Nick Raider - 1 Ken Parker - 1 Diabolik - 1 Manga - 1 Dampyr - 1 Lazarus Ledd - 1 Nathan Never - 1 Mister No - 1
Ritam svaki dan jedna recenzija, a Tex je ponovno na prvom mjestu dok su Dylan i Blek završili samo s po jednom recenzijom manje. Prije par mjeseci bilo je to nezamislivo za ta dva serijala.
Po recenzentima situacija je:
Ivan Liverpool - 6 (Tex^2, Veliki Blek, Dampyr, Dylan Dog, Komandant Mark) Salkan - 5 (Strip integral^2, Manga, Ken Parker, Komandant Mark) tex2 - 5 (Tex^4, Nick Raider) ReemCP - 4 (Veliki Blek^4) Tundo_Tuna - 3 (Dylan Dog^2, Lazarus Ledd) igor 12 - 3 (Zagor^3) Sarghan - 2 (Dylan Dog^2) Koresh - 1 (Diabolik) Space Marine - 1 (Nathan Never) Spock - 1 (Mister No)
Deset različitih recenzenata: Ivan na prvom mjestu, Salkan drugi, a tex2 treći. Trebam još napomenuti povratak Space Marinea recenzijama nakon dugih osam godina.
Broj komentara na recenzije: 436
Godinu otvaramo sa više nego solidnim brojem komentara, ali siječanj je većinom po tom pitanju plodonosan. Ivan Liverpool imao je uverljivo najviše konkretnih komentara - 59.
Tundo, odlično sve radiš (i više nego odlično), jedino možda prijedlog da u wordu recenzija staviš možda hyperlinkove na one priče za koje postoje recenzije, recimo u ovoj zadnjoj "Dan vukodlaka" u kojoj spominješ primjerice "Tamnica od papira", u recenziji je to boldano, a bilo bi fora da je poveznica na tu recenziju, odnosno direktni link, znam da ljudi koji čitaju tako recenzije vole kliknuti i na te koje se spominju da vide tu neku usporedbu ili se podsjete tog i tog ;)
Pa meni u wordu samo naglasiš ili staviš hyperlink na te naslove za koje postoje recenzije otprije, na naslove recenzija koje nabrajamo ili ih spominjemo iz nekog razloga :)
Tundo, odlično sve radiš (i više nego odlično), jedino možda prijedlog da u wordu recenzija staviš možda hyperlinkove na one priče za koje postoje recenzije, recimo u ovoj zadnjoj "Dan vukodlaka" u kojoj spominješ primjerice "Tamnica od papira", u recenziji je to boldano, a bilo bi fora da je poveznica na tu recenziju, odnosno direktni link, znam da ljudi koji čitaju tako recenzije vole kliknuti i na te koje se spominju da vide tu neku usporedbu ili se podsjete tog i tog ;)
Pa meni u wordu samo naglasiš ili staviš hyperlink na te naslove za koje postoje recenzije otprije, na naslove recenzija koje nabrajamo ili ih spominjemo iz nekog razloga :)
Okej, nema frke. Ja sam ih namjerno stavljao manje da tebe ne gnjavim. Ali ako ti to nije dodatni posao, staviti ću. Mogu i retrogradno.
“I was a victim of a series of accidents, as are we all.”
Ovog nesrecnog minjaka i njegovu daleko mu lepu galakticku kucu sam ja vec izrecenzirao u okviru moje nove ture (jos tri i siljem ih na vesanje). Sori, bro!
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Ovog nesrecnog minjaka i njegovu daleko mu lepu galakticku kucu sam ja vec izrecenzirao u okviru moje nove ture (jos tri i siljem ih na vesanje). Sori, bro!
Senka, samo naprijed! Ja sam vagao bi-nebi, jer nedavno sam ju pročitao, pa rekoh da ju uguram dok imam praznog hoda. Slobodno ju objesi, ja sam isto u tom smjeru razmišljao.
Okej, nema frke. Ja sam ih namjerno stavljao manje da tebe ne gnjavim. Ali ako ti to nije dodatni posao, staviti ću. Mogu i retrogradno.
Bude posla oko njih (ako ih je više), ali što možemo, tako je u opisu posla Stavio sam ti sad u "Dan vukodlaka" ona dva linka na te dvije recenzije, mislim da su samo one bile u pitanju u toj recenziji.
I preuzeo tvoje mailove, sve jasno, jedino kod Tokija su slike 1,3,5 i 6 bile u .png formatu, njega obično izbjegavamo (i drugima se provuče nekada), obično je dobro ili da su sve slike .jpg ili sve .jpeg Lakše je onda i manipulirati njima kasnije kod kôdiranja tekstova recenzija.
Originally posted by prozirna senka
Sori, bro!
Vidi se D da si pravi Njujorčanin
Mogao si mi koju prije poslati, pa da koja tvoja i prije osvane na sajtu, ali opet, možda ne treba kvariti tradiciju i strpit ću se da pošalješ sve u jednom paketu, a onda si ti miran (najmanje) do ljeta ;)
Originally posted by igor 12
KM ZS 663/669 Čarobnjak Gundura/Niblosov jedrenjak (SR 184/185)
Bravo Igore za rezervacije, a naročito za ovu, ovdje već vidim da će sve pljuštati od stotki (#SviSmoMi@srlekralj). Prijatelji Komandanta Marka se vjerojatno pitaju, da od svih tih njegovih silnih recenzija, kako to da ova još nema svoj vlastiti tekst, ali nepravda će uskoro biti ispravljena
Aaa, ježiga - sad tek vidim da mi kad uzimam screenove na mobu budu pngovi. Poslat ću ti sutra jpege nema frke. Moram ih eksportirati ne skrinati, najmanji problem.