Author |
Topic |
ivanl
Advanced Member
Croatia
15804 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15804 Posts
Posted - 21/11/2023 : 05:53:01
|
Unatoc, bas popularnoj pankerskoj cijeni, jos samo 100 karata je ostalo za NOFX. Nece se moci disati u Cvetličarni. Mogli bi razmisliti o vecem prostoru. Tivoli mozda... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15804 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 21/11/2023 : 09:47:34
|
Mene uopće čudi šta su stavili u Cvetličarnu, nije to baš toliko velik klub. Bio sam u 5. misecu na British Lionu tamo, ne bi rekao da stane 2000 ljudi. Tj evo gledam na internetu baš, kažu ljudi iz kluba da stane 1900 ljudi.
Edit 2: ta je informacija iz 2012. godine Mada bio sam 2011. tamo, a i sada ovog proljeća, ne čini mi se da je ikakva razlika šta se tiče kapaciteta. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 21/11/2023 09:49:31 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15804 Posts
Posted - 21/11/2023 : 10:20:51
|
Ja sam bio krajem kolovoza ove godine i koliko sam shvatio to je 'veci brat' starog prostora. Preureden netom prije. U starom klubu nisam prije nikad bio. Klub i prostor mi se svidio. Bilo je krcato kao sipak na BOC, i galerija i parter. Imao sam dojam, a mislim da znam procijeniti na iskustvo, da je nekih 2 ipo tisuce naroda. Ni u snu ne bih ocekivao rasprodan prostor za 80 € u pet dana. BOC, a pazi, svirali su samo Ljubljanu i London u Europi, prodavao se mjesecima i to po 60€. Jbg. prigode beru jagode. Ocito je za ovim veci interes. Ja sam ispusio kartu, jer ovo je prodano brzinom munje. Pravi mali rekord. Kazem, valjda je logicno, sad ih premjestiti u veci prostor. Ili razmisljati o jos jednoj veceri... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15804 Posts
Posted - 01/06/2024 : 00:10:49
|
Da li je netko bio prekjucer u Cvetlicarni, na NOFX? Moze li rijec-dvije, kako je bilo? Zivo me zanima utisak s koncerta ako je netko popratio. |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
898 Posts
Member since 22/10/2006 |
|
giant
Average Member
Slovenia
898 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 05/12/2024 : 08:40:23
|
Vidim, slabo kolegi updatuju ovde...
Denis & Denis - 15, 18/12 2024 Kino Šiška
Jučer bio na koncertu Riječkog dua, nama vrlo poznatih i popularnih Denis & Denis. Koliko sam čuo, i juče je bio razprodat, a razprodat je bio i onaj 3 dana prije, 15/12. Inače duo (band) je stekao popularnost u 80-im godinama. Marina i Davor su nam stvorili super atmosferu, naravno pored njihovih glavnih hitova Soba 23 i Program tvog kompjutera, nije se očekivalo ni ništa drugo, sve ukupno mislim da su odpevali oko 10 ili 11 pjesmi, tamo negde. A pre njihovog nastupa (a i posle bio AP), vrtelo se oko 45 minuta hitove, u glavnom iz 80-ih, tu je bio DJ sa vinilima (ime zaboravio). Kino Šiška je akustički, bar se meni čini, jako, jako dobar. I super, da su organizovali baš taj koncert ondje. Ljep zaključak ove godine! |
Invincible shield |
Edited by - giant on 19/12/2024 16:53:43 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15804 Posts
Posted - 04/02/2025 : 06:11:14
|
PANTERA 31. sjecanj 2025. Arena Stozice, Ljubljana
Prije svega, treba biti potpuno iskren, (bar prema sebi), i priznati ugrize dvojbe kad sam cuo da Pantera krece na svoju veliku; World Domination of Power Tour, koja se evo nakon nekih poteskoca i otkazivanja u samom pocetku sad protegla preko cijele planete.
Dvojio sam cinilo mi se to legitimno kao i velika vecina poznavatelja i stovatelja njihovog rada, koliko je to sve u redu bez dvoje pokojne brace osnivaca; Vincenta "Vinnie" Paul Abbotta i Darrella Lance Abbotta. A javila mi se i sumnja moze li Anselmo to sve 'izhendlati' kako Bog zapovjeda nakon vise od 20 godina neaktivnosti benda.
Shodno tim sumnjama kod vecine fanova stvorila se i poprilicno posprdna krilatica; Halftera, aludirajuci na samo 50%, (ako ne skroz originalnog line upa, a ono bar najpoznatijeg i jednog od najbitnijih ikada u svijetu heavy metala)
No bilo kako bilo, Rex Brown i Phil Anselmo odlucili su krenuti na tu putesestviju uz pomoc svojih prijatelja i direktnih vise nego dobrih prijatelja pokojne brace, gitarista Zakk Wyldea i bubnjara Charlie Benantea. Udovice i rodbina koji su vlasnici prava na ostavstinu pokojnika cak su i dopustili upotrebu instrumenata i opreme pokojnika.
A bilo bi bezobrazno koliko i bespredmetno objasnjavati sad, tko su ta dva novopridosla clana i koje su karijere iza njih.
Osobno, u svijetlu te spoznaje i voden strasnom radoznaloscu, davno sam vec odlucio da cu pohoditi neki njihov koncert na ovoj mamutskoj turneji cim se ista prelije preko Atlantika iz Amerika u Europu. A odluka se zacementirala kad je objavljen cijeli europski 'schedule' a na njemu nama najbliza susjedna Ljubljana.
I tako, zadnjeg dana mjeseca sijecnja i sluzbeno mi je otpocela ovogodisnja koncertna aktivnost koja, vec to sad s radoscu mogu kazati, bit ce obiljezena gomilom heavy metala a o cemu ce biti rijec na ovim stranicama kad dode vrijeme u slijedecim mjesecima.
Put nas je vodio do uvijek drage nam Ljubljane, preko granicnog prijelaza iza Karlovca na kojem vise nema nikoga. Nikakve vlasti da nas pita; kam gremo i kaj bomo pocel tam... to je stvar proslosti i kucice policije i carine sad su ghost town. Granice, makar one jasne vise nema. Voznja kroz pitoreskna slovenska sela je prekrasna a ljubljana lijepa i draga kao i uvijek, te nisam ni bio svjestan koliko mi je ustvari zafalila nakon vise od godine ipo dana izbivanja od nje, (sto mi se nije nikad prije dogodilo, nikad nisam imao toliku pauzu od glavnog grada Dezele), tome je kumovala i sva sila koncerata u Zagrebu u ovim post Korona godinama, pa ne treba vise cesce ici kod susjeda.
Pred Arenom Stozice, registracije od svugdje. Fanovi su pohrlili iz okolnih drzava i culo se vise jezika s jos vise dijalekata. A pritom, nas splitski izvao je zanimanje Slovenaca s kojima smo bili u kontaktu i svi su se cudili pa sto ste potegi od dole na koncert... a nama je to najprirodnija stvar. Ja sad vec odvozim Split-Ljubljana bez da prakticki i stanem negdje.
Arena skoro dupke puna, bar natiskano mnostvo u parteru, a ostalo je tek nesto malo najgornjih sjedala u zadnjem ringu, pred sam nastup Pantere. Pri nastupu prve predgrupe jos je bilo slobodnih mjesta i prostora jer se radilo o zaista ranom koncertu grupe Child Bite koju smo propustili kao danak javljanju mnostvu poznatih lica i kao vremenu utrosenom na okrijepu s naglaskom na tekuci dio. Tako da sam vidio samo da je pjevac pozdravio mnostvo i zahvalio se publici. Nikad ih nisam cuo, ne znam o njima nista i na kraju, nisam ih uspio ni pogledati. Vidio sam tek da Anselmo poslije nosi njihovu majicu, ali ja o njima ne mogu napisati ni rijec.
Druga predgrupa, Power Trip je vec nesto poznatija i iako ti Teksasani nisu moj đir, (previse su trash, i moj ugradeni metal limitator reagira na njihovu buku, u svrhu prevencije i zastite), imaju meni jednu jako dobru pjesmu. Executioner's Task (Swing of the Axe. Zaista nabrijana riffovima stvar koja me bas dobro 'vozi'. A takva je bila i uzivo. Druga po redu. Ostalo, bas i ne. Puno je tu nekoherentne buke za moj ukus. Ali volju im ne mogu osporiti. Publika je dobro odreagirala na njihov nastup i vec se tijekom njihovog koncerta pocelo padati u nesvijest te izvlaciti ljude iz fan pita preko ograde. Novi pjevac koji je zamjenio Riley Galea a koji je umro od predoziranja prije 5 godina, dobro je izanimirao gomilu i tko voli ovakav tresh metal sigurno je bio zadovoljan. Ono sto je meni zanimljivo, bas pokojni Gale je kritizirao Anselmove politicke stavove i javno ga napadao a Pantera eto sad vodi njegov bend kao warm up. Interesantno.
Nesto prije 21 sat spusta se veliko platno na cijoj crnoj pozadini pise ogromnim crvenim slovima; Pantera. Dvorana je u mraku a krecu taktovi pjesme Regular People. Nakon dugo, dugo vremena sam uzeo sjedacu ulaznicu neposredno kraj lijeve strane pozornice, malo gore od nje, sto se pokazalo kao pun pogodak jer sam htio bend odgledati u miru, bez da me mladost gladna ostavstie Pantere 'satare' na parteru. I tako sam vidio sve pripreme benda. Zaka kako trci pred prvim redovima, mirnog i stalozenog Rexa koji ceka nastup, Chrlia koji je provjerio jos jednom svoj set i nadasve Anselma koji se priprema kai pred izlazak u ring. Sto na neki nacin ovaj koncert i jest. Dakle covjek je u ljutom treningu. Govor tijela, vjezba disanja, boksanje nevidljive vrece u tih par minuta daju interesantan uvid koliko Phil daje vaznosti ovim nastupima. A jednom kad padne zavjesa pokazat ce se, krene jedan od najmocnijih koncerta kojem sam prisustvao.
I sad ide vazan upis i podatak bitan za ovaj osvrt i koncert, kojeg sam cuvao do ovog mjesta. Ja sam sretnik u punom smislu te rijeci jer sam originalnu Panteru sa pokojnicima odgledao 1991. kad su svo cetvoro bili totalno ludi i u naponu snage!!! I to mi je i bila odskocna daska za odluku odlaska na ovaj show, jer sam to vec vidio i imam izvanredno pamcenje. Te sam sebu kazao, idi, i imas pravo komentirati ovo sad na racun onoga nekad.
A najiskrenije, to je ponovo, to! Brace vise nema, ali nacin na koji su vise nego posteno i s postovanjem Zak i Charlie dali svoj obol u ovoj svetkovini slavljenja ostavstine jednog od najvaznijih metal bendova ikad, nema se nista prigovoriti. Ni slova. Oni nikad nece biti pokojna braca i s tim zvukom je svrseno, ali zadivlujuca je volja ,(i vjestina), s kojom su 'skinuli' pokojnike. Zapravo, od ovakva dva jaka glazbenika koji su ostvarili odavno svoj stil i ne traze se tek puk kopije neceg sto vise i ne moze biti. Vec raduje i vise nego dovoljno sam pristup nicemu drugome do postene prezentacije ostavstine u punom smislu te rijeci, Pantere koja ce na ovaj nacin biti dostupna velikom broju novih sljedbenika i novoj stasaloj generaciji. I to je dobro. To je posteno i to vrijedi.
I u tom smislu ovaj koncert je izvanredan i cijepidlacenje na tehnikalije nije potrebno. Niko i ne treba traziti totalni preslik pokojne brace. To se i ne moze.
Posao koji su obavili novopridosli clanovi je odlican. I ono najvaznije, iskren te posten. Zvuk koji dolazi kao iz neke celicane premocan je. Ovaj bend nije brz, on je jednostavno mocan.
Ogromna je energija koja dolazi sa stagea. Anselmo se vise ne baca ni ne skace kao nekada, ali to se i ne bi trebalo traziti od njega danas. A vokal mu je, pa po meni, gotovo identican. Svaka pjesma je mocna jos uvijek.
U Americi su svirali po sat i deset minuta i to mi je bila bolna spoznaja, ali u Europi su nadodali Becoming i Floods na set listu i to sad dode do sat i dvadeset, dvadeset pet s pricom. Sto nije jos uvijek dostatno ali bolje jest.
Cemetary gates vise ne sviraju, tu perfektnu stvar, jednu od najboljih napisanih pjesama u Rocku, ikad! A koju je moja malenkost 91 cula uzivo i bila 'infetana' zauvijek. A ni sam ne znam koliko sam je u zivotu pustio sebi i drugima od te 'deves'prve' i koliko mi je samo pomogla u zivotu...
Tad je Pantera bila predgrupa Judas Priestu koji je bio u zivotnoj formi na turneji s njihovim Painkiller, najnabrijanijim albumom a dobro se sjecam sam Halford osobno je sa strane, bengajuci, odgledao cijeli Panterin nastup koji je tada, malo je reci, bio drugacini inovantan i poseban s Cowboys from Hell albumom. Tim tadasnjim novim 'prvjencom', sa kojim su uspostavuli novi trend i neke skroz druge, nove i svijeze postulate.
A danas je to slavljenje i sjecanje na ostavstinu kako pokojnika tako i ostatka zivih clanova benda, i to mi se koliko svida, toliko i u redu. Posteno. Sam sam se sad uvjerio. Meni dosta.
Sam Anselmo je publici objasnio neke stvari u iskrenom motivacijskom govoru i osvrnuo se na nas oldtimere i kojim pravcem bi mogle razmisljati nove generacije.
Publika je toliko ostavila dojam na njega da je uz krace konzultiranje s bendom odlucio Ljubljani, uz veliku zahvalnost darovati i cetrnaestu pjesmu van setliste, Yesterday Don't Mean Shit, koja se samo u Stozicama svirana od cijele turneje. Bravo Ljubljana! Drago mi je da sam i ja bio dio te zasluge. Najs.
Necu se zadrzavati na opisu pjesama jer su meni sve drage i bitne i prokleto sam zadovoljan sto sam ih cuo. Sve su mocne i izvanredne.
Samo jedan detalj; policajac blizu mene snimao je kompletnu Cowboys from Hell i kako mi je to bilo zanimljivo, kad je zavrsio kazem mu ja; bas je lipo sta policija slusa Panteru. To je sigurno dobra poicija. Nasmijao se i odgovara; stari rockeri! Vidio sam mu i prezime na etiketi na prsima ali to nije pristojno navoditi, tek poslije sam isao na internetu provjeriti mu cin koji sam zapamtio u hijerarhiji slovenske policije i ispada da je to velika 'glava'. Sef. Rekao sam mu jos, mislim da u nas policija ne slusa Panteru. Ponovo se nasmijao od uha do uha ali pristojno nije to komentirao. Kazao mi je da ih je prvi put gledao 96e a ja njemu, ja jbg 91! Dali smo si besu i pozeljeli svako dobro! Bas dobar moment pri kraju koncerta.
Jos jednom, neizmjerno mi je drago sto sam ovo dozivio i vidio, poglavito sto nikad nisam vidio Anthrax pa mi je Benante veliki plus bar ovako. A za Zaka ne treba trositi rijeci. Ne bi ga Ozzy Osbourne cuvao kao zjenicu oka svoga za svoje turneje.
Pantera na ovoj turneji ne da ima zeleno svjetlo nego bas se moralo ovo dogoditi na ovaj nacin da jos naroda vidi zasto su oni i dan danas medu deset najboljih metal grupa ikada.
Ja sam to odavno znao, a sad se i ponovo uvjerio. |
|
|
Topic |
|
|
|