Author |
Topic |
Tonto
Advanced Member
8744 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 04/02/2025 : 01:25:28
|
Sto se tice palmera meni je jos najbolja njegova obrada otis reddinga, ali volim ove njegove hitove. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Tonto
Advanced Member
8744 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8744 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4438 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 04/02/2025 : 10:27:02
|
quote: Originally posted by alexts
Metalac koji voli King Diamonda verovatno voli i Diamonds?
Cromwell
potvrdi ili negiraj
Herb Alpert - Diamonds (feat. Janet Jackson)
https://www.youtube.com/watch?v=vsRA7BVj7iw
Hmm čisto da budemo precizni - rokenrol mi je baza, metal je ljubav a country, klasika, goa trance, ambiental, 80's i još sto drugih žanrova su začini bez kojih bi mi glazbeni život bio jalov i sranjski.
Što se tiče ove pjesme- kod mene nema prolaz a i ne volim baš ovakve R&B funky kombinacije. Trubačenje nema nekakav "hook" ali je opet najbolji dio ove pjesme iako je dosta gurnuto u pozadinu. Sve ostalo mi je nekako jeftino i bez pravog šusa. Ritam bazičan, ravan ko fosna i bez ikakvih uspona dok bass pokušava kao nešto upliftat oko treće minute ali to i dalje prođe bez traga. Vokal bezveze ali ga specifična 80s produkcija spašava od toga da mi bude iritantan. Da je ova pjesma snimljena danas vjerojatno bi mi išla na živce.
quote: Originally posted by Tonto
Sluso sam ja king diamond, imo i plocu nekad. Samo ne baratam informacijama jer je to sve bilo u vremenima prije interneta, a kasnije mi nije bio na meniju.
Wtf, ozbiljno? Kako zašto, koji album i kakvi su bili dojmovi? Želim znati više!
quote: Originally posted by NESVRSTANI A vidiš, ovo je meni pisma koju vjerovatno najčešće pustin baš zato šta je teški ravnjak. Kastrirani Motorhead. Šta se drugoga bolda tiče, Abigail mi je najdraži. Baš na njemu mi je Mikkey vrhunski. Volin i Mercyful Fate, ali do prvog reuninona početkon devedesetih za njih nisan ni zna. Prijatelj je sa ekskurzije iz Trsta krajen osandesetih donija Them i Conspiracy. Tek posli san skužija da je i prije King Diamonda bilo "nešto". Meni ti je Fatal Portrait logičan nastavak Mercyful Fatea, i ta prva dva MF albuma skoro da doživljavan ka "King Diamond" albume.
Meni je prvi susret s MF/KD bio preko Garage Inc.a Znao sam za bend i sve iz one knjige "Heavy Metal" od Marina Jukića i Mirela Komada ali mi je trebalo baš jako dugo (mislim da tek ljeto 2002) da nabavim nešto od MF/KD i bome mi je trebalo par mjeseci, ako ne i više da se naviknem na vokal. Meni je teško reći za Mikkeya, vjerojatno Conspiracy ali teško je to reći kad je lik redovno sjajan. Da ne spominjem albume od We are Motorhead do Kiss of death... Vjerojatno su mi i zbog njega zadnji Scorpionsi super iako je taj bend nekad nisam mogao smislit a bili su i totalni drek od 1990te naovamo. :D
Btw: natuklo se stranica pa nisam pitao prije. Voivod - vidio sam da si postavio the Prow pa me zanima kakav ti je bio Angel Rat kad si ga prvi put slušao a kako ti kotira danas? |
Bok, kako si.
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4438 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 04/02/2025 : 11:02:39
|
quote: Originally posted by Cromwell
quote: Originally posted by NESVRSTANI A vidiš, ovo je meni pisma koju vjerovatno najčešće pustin baš zato šta je teški ravnjak. Kastrirani Motorhead. Šta se drugoga bolda tiče, Abigail mi je najdraži. Baš na njemu mi je Mikkey vrhunski. Volin i Mercyful Fate, ali do prvog reuninona početkon devedesetih za njih nisan ni zna. Prijatelj je sa ekskurzije iz Trsta krajen osandesetih donija Them i Conspiracy. Tek posli san skužija da je i prije King Diamonda bilo "nešto". Meni ti je Fatal Portrait logičan nastavak Mercyful Fatea, i ta prva dva MF albuma skoro da doživljavan ka "King Diamond" albume.
Meni je prvi susret s MF/KD bio preko Garage Inc.a Znao sam za bend i sve iz one knjige "Heavy Metal" od Marina Jukića i Mirela Komada ali mi je trebalo baš jako dugo (mislim da tek ljeto 2002) da nabavim nešto od MF/KD i bome mi je trebalo par mjeseci, ako ne i više da se naviknem na vokal. Meni je teško reći za Mikkeya, vjerojatno Conspiracy ali teško je to reći kad je lik redovno sjajan. Da ne spominjem albume od We are Motorhead do Kiss of death... Vjerojatno su mi i zbog njega zadnji Scorpionsi super iako je taj bend nekad nisam mogao smislit a bili su i totalni drek od 1990te naovamo. :D
Btw: natuklo se stranica pa nisam pitao prije. Voivod - vidio sam da si postavio the Prow pa me zanima kakav ti je bio Angel Rat kad si ga prvi put slušao a kako ti kotira danas?
Jebate osjećan se ka stari dida kad s tobon pričan. Garage days iman onaj originalni sa 6-7 pisama, a nakon black albuma kategorički odbijan slušanje Metallice tako da čak i neznan o čemu pričaš .
Voivod je već sa Nothingface napravija odmak od thrasha koji mi nije bija loš tako da me novi odmak u vidu Angel Rat nije iznenadija. Iskreno taj album mi je i onda i danas bija od pisme do pisme. Neke genijalne, neke dosadne. Killing Technology i Dimension Hatross su mi recimo sigurno među 10-15 najboljih metal albuma ikad. Iako je to sve tada bija thrash, tada su se Voivod, Coroner i Deathrow počeli spominjat ka nova vrsta, odnosno "Progressive metal".
Na ton prijelazu iz osandesetih u devedesete, neki od meni najdražih thrash bendova su slomili zube. Za razliku od Voivoda koji je uspija ostat interesantan, Nuclear Assault i Exodus nisu.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 04/02/2025 11:28:03 |
|
|
Zula
Senior Member
1297 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8817 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Tonto
Advanced Member
8744 Posts
Posted - 04/02/2025 : 11:19:25
|
quote: Originally posted by Tonto
Sluso sam ja king diamond, imo i plocu nekad. Samo ne baratam informacijama jer je to sve bilo u vremenima prije interneta, a kasnije mi nije bio na meniju.
Wtf, ozbiljno? Kako zašto, koji album i kakvi su bili dojmovi? Želim znati više!
Abigail i eye... Osnovna škola, društvo je počelo istraživati glazbu i krenulo u metal vode pa i ja s njima. Problem je što se metal meni nikad nije primio. Ne mogu reći da postoji metal bend koji mi je dobar, postoje samo pjesme koje mogu izdvajati (FNM, eto ti sad, ne smatram metal bendom). Jedini metal album koji mi je u cijelosti bio dobar toliko da sam ga opetovano slušao otpočetka do kraja je Powerslave. Uglavnom, u tim formativnim godinama sam u jednom trenutku čuo Cross eyed mary od Jethra i zaključio da je to praktički ista glazba samo razgovjetna i zaljubio se. Zašto predrkavanje kad može ovako ugodno... Kasnije sam čuo obradu maidena iste pjesme što je samo učvrstilo moju teoriju. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8744 Posts
Posted - 04/02/2025 : 11:30:10
|
Iggy Pop - Real Wild Child
Zula prestani me špijunirati, sinoć mi je Brick by Brick dvaput odsvirao. Ajde molim te izvlači one svoje opskurne ludosti s kraja svijeta jer to je zanimljivo. Što da radim s ovim standardnima koje sam čuo toliko puta da mi na uši izlaze. Naravno ne bi standardi postali standardi da to ne zaslužuju. Iggy mi je uglavnom hit or miss, češće miss nego hit. Uz spomenuti album našao bi još dvadesetak pjesama, ostalo bi zaobišao. Zaobišao bi i ovu pjesmu, ali isključivo zbog zasićenja. Album Preliminaires iz 2009 mi je bio jako dobar.
Ocjena: 6.1/10 |
|
|
Zula
Senior Member
1297 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8817 Posts
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10394 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 04/02/2025 : 12:11:32
|
@ alexts i zula
Vas dva ste mi ka neki urednici Radio Splita i Radio Beograda, , al tamo negdi 1983. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 04/02/2025 12:18:55 |
|
|
Zula
Senior Member
1297 Posts
Posted - 04/02/2025 : 12:34:36
|
quote: Originally posted by alexts
Bolje da si postavio Siouxsie and the Banshees.
Ma nije. Ovo je žešće, a to mi u ovoj pjesmi više odgovara. A i veća je fora 😂 |
Edited by - Zula on 04/02/2025 12:37:19 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8817 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8744 Posts
|
Zula
Senior Member
1297 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8817 Posts
Posted - 04/02/2025 : 16:16:45
|
David Hasselhoff - The Passenger
Ne znam kako ovakva obrada deluju na ljude koji prvi put čuju ovu pesmu u ovoj verziji? (I ne znajući da je obrada). Na mene deluje OK, nemam ništa protiv ni malo elektronskog zvuka ubačenog, a Hasselhoffov glas nema neki raspon i pevačku veštinu, ali je prijatan i sugestivan. Sama pesma je za 5, ova verzija
3/ 5 |
Edited by - alexts on 04/02/2025 16:17:38 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25636 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8817 Posts
Posted - 04/02/2025 : 16:55:20
|
Iggy Pop - Real Wild Child
Iggy Pop u produkciji 80-ih (mislim da je Bowie producirao) i veliki hit, koji mi ne dosadi do danas. Čini mi se da sam spot prvi put gledao na TV u nekoj Stereoviziji, a možda i Hitu meseca?
4/ 5
original - Johnny O'Keefe : https://www.youtube.com/watch?v=ZF9rS90U3-U a iste godine i Jerry Lee Lewis |
Edited by - alexts on 04/02/2025 16:55:59 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8817 Posts
Posted - 04/02/2025 : 17:03:32
|
Robert Palmer
Moj omiljeni interpretator tuđih pesama je bio Paul Young, a blizu iza njega i Robert Palmer (solidan Greatest Hits CD mi je završio posao, što se njega tiče). Sem što je bio pevač-interpretator imao je i autorske stvari (ali i ovo je obrada), koje su bile solidne, posebno na početku karijere. Više volim njegove pop-soul stvari, nego rockerske (u koje ulazi i rad sa Power Station).
3,5/ 5 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8817 Posts
Posted - 04/02/2025 : 17:07:30
|
Nena & Kim Wilde - Anyplace Anywhere Anytime
Znači 2003-e sam još gledao nemački MTV, jer se ovo vrtelo nekoliko puta na dan. Solidno, mom muzičkom ukusu odgovara.
2,5/ 5 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8744 Posts
Posted - 04/02/2025 : 17:24:49
|
quote: Originally posted by manhunter
Naker me kulira, a meni se ne čeka više.
Čovjeka nema vec par dana, nisi jedini na čekanju. |
|
|
naker
Advanced Member
4905 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6181 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 04/02/2025 : 17:49:04
|
Beva ne sluša instrumentale i drugačije doživljava emocije u pjesmama (osim ako ono sa DMXom nije bio zez ) pa eto jedan izazov za njega
Beva
Jan Hammer - Crockett's Theme (Miami Vice) https://www.youtube.com/watch?v=_UmOY6ek_Y4
Odlično. Taman sam nabavio neke slušalice s akcije i ovo je prva stvar koju sam poslušao :D
Melodija mi je poznata, mada moguće da samo podsjeća na neku sličnu. Jako je ugodna, a i cijela kompozicija baš lijepo teče.
Istina je da ne slušam skoro nikad instrumentale, ali pojma nemam zašto. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Topic |
|