Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
drogsy
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/NN_007_KL-2-1.jpg)
Croatia
4758 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Kurdy.jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
BeaGea
Advanced Member
![](AvatarUpload/yojimbo zec.jpg)
3917 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 06/02/2025 : 19:33:34
|
Neke stvari su malo podivljale, zbog porasta standarda misle da nas mogu gulit, ali ne može. Ova vrsta građenskog neposluha je dobar korak ka rešavanje problema na izborima. Samo još dok imamo kaj birati. |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
matori paraliticar
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/w401065600741.8945.jpg)
2475 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/02/2025 : 19:39:58
|
quote: Originally posted by lwood
Nije to samo 1994. Uvik je slo bila jeftinija i imala bolji standard od hr.
I tebi je normalno da bolji standard i niže cijene idu jedno s drugin? Normalno je da je manistra skuplja u državi u kojoj su plaće 300 DM i država usput ratuje, nego u državi u kojoj su plaće 700 DM i nema rata? Meni je nekako logičnije da je kruv jeftiniji u Tanzaniji nego u Norveškoj. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 06/02/2025 19:42:49 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19784 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 06/02/2025 : 19:53:44
|
quote: Originally posted by BeaGea
Neke stvari su malo podivljale, zbog porasta standarda misle da nas mogu gulit, ali ne može. Ova vrsta građenskog neposluha je dobar korak ka rešavanje problema na izborima. Samo još dok imamo kaj birati.
Pa s obzirom da su skoro sve stranke podržale bojkot, lošeg izbora nema. ![](icon_smile_big.gif)
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/02/2025 : 19:57:00
|
quote: Originally posted by tinton
Neke stvari su malo podivljale, zbog porasta standarda misle da nas mogu gulit, ali ne može. Ova vrsta građenskog neposluha je dobar korak ka rešavanje problema na izborima. Samo još dok imamo kaj birati.
Pa s obzirom da su skoro sve stranke podržale bojkot, dobrog izbora nema. ![](icon_smile_big.gif)
Ispravija san ti upis.
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19784 Posts
|
matori paraliticar
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/w401065600741.8945.jpg)
2475 Posts
Member since 23/12/2022 |
|
BeaGea
Advanced Member
3917 Posts
Posted - 06/02/2025 : 21:04:59
|
...vecina privatnih poduzetnik dolazi iz plave partije i onda ona živi7vlada na račun državnih zaposlenika. A ne znam, može bit!? |
Kažite mi, jeste li se umorili Jesu li vas prevarili Je l'nas vrijeme pregazilo |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/02/2025 : 21:19:14
|
...vecina privatnih poduzetnik dolazi iz plave partije i onda ona živi7vlada na račun državnih zaposlenika. A ne znam, može bit!?
A ko bira HDZ nego sto miljona debila zaposlenih po raznoraznin općinama, gradovima, županijama, kotarima, komisijama, povjerenstvima, upravnin odborima, ZETovima, HEPovima, Jadrolinijama, ministarstvima, mjesnim odborima, Vodovodima, Čistoćama, HŽovima,i tako u nedogled. Plus onih par iljada šta još briju da je HDZ/Tuđman/Hrvatska jedno te isto. A ti su ionako na nivou onih šta se još skupljaju u Kumrovcu i briju na Druga Tita. |
Edited by - NESVRSTANI on 06/02/2025 21:20:39 |
|
lwood
Advanced Member
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47389 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/02/2025 : 21:56:00
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
I tebi je normalno da bolji standard i niže cijene idu jedno s drugin? Normalno je da je manistra skuplja u državi u kojoj su plaće 300 DM i država usput ratuje, nego u državi u kojoj su plaće 700 DM i nema rata? Meni je nekako logičnije da je kruv jeftiniji u Tanzaniji nego u Norveškoj.
Nisan ni napisa da je normalno. |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 06/02/2025 : 22:04:30
|
I tebi je normalno da bolji standard i niže cijene idu jedno s drugin? Normalno je da je manistra skuplja u državi u kojoj su plaće 300 DM i država usput ratuje, nego u državi u kojoj su plaće 700 DM i nema rata? Meni je nekako logičnije da je kruv jeftiniji u Tanzaniji nego u Norveškoj.
Nisan ni napisa da je normalno.
Onda san te očito nešto krivo razumija. |
|
BeaGea
Advanced Member
3917 Posts
Posted - 06/02/2025 : 22:35:37
|
..kao i izbore ;)
A možda i nisi. Meni iz razgovora s ljudima izgleda drugačije. |
|
ken2
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Camilo2.jpg)
Croatia
8202 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 06/02/2025 : 22:57:27
|
nisu samo trgovci krivi za podizanje cijena, ali mnoge stvari koje tinton i ostali navode i čine se logičnima u biti nemaju nikakvu logiku neki dan jedan predstavnik udruge poduzetnika (ili neki ekonomski analitičar) tumači da su u italiji niže cijene jer su oni veće tržište, ima ih 50 milijuna, pa mogu dobiti povoljnije uvjete itd, itd... u sloveniji valjda mogu dobiti povoljnije uvjete jer su manje tržište od hrvatske pa to s povećanjem plaća u javnom sektoru, koje automatski izaziva spiralu inflacije, jer eto imamo više novaca, veća je potražnja, pa cijene idu gore u sloveniji i italiji mora bit da su plaće padale ili barem stagnirale da cijene ovise o porastu i razini plaća, onda bi u zemljama s većim plaćama trebale biti više nego kod nas mislim da se moramo odlučiti što je logično, a što nije i nesvrstani u jednom postu podržava jednu, a u drugom drugu logiku |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19784 Posts
Posted - 07/02/2025 : 05:45:55
|
quote: Originally posted by ken2
nisu samo trgovci krivi za podizanje cijena, ali mnoge stvari koje tinton i ostali navode i čine se logičnima u biti nemaju nikakvu logiku
Ambiciozno si započeo post, no argumenti su ti ipak mršavi.
Kao što sam napisao Nesvrstanom, generalno visoke cijene hrane u Hrvatskoj i visoka inflacija u godinama poslije lockdowna su dvije različite teme. Ti ih u svojem postu ponovo tretiraš kao jedan te isti problem.
neki dan jedan predstavnik udruge poduzetnika (ili neki ekonomski analitičar) tumači da su u italiji niže cijene jer su oni veće tržište, ima ih 50 milijuna, pa mogu dobiti povoljnije uvjete itd, itd... u sloveniji valjda mogu dobiti povoljnije uvjete jer su manje tržište od hrvatske
Slovenija je puno dulje dio zajedničkog tržišta i carinske unije od Hrvatske. Naravno da to utječe na cijene proizvoda. Što isto tako ne znači da je veličina tržišta jedini ili glavni razlog skupih cijena u Hrvatskoj. Faktora je puno i često su spominjani (od PDV-a do ponašanja potrošača), no ono što je sigurno jest da trgovci u ostatku Europe nemaju ništa manju ljubav prema novcu nego ovi u Hrvatskoj.
pa to s povećanjem plaća u javnom sektoru, koje automatski izaziva spiralu inflacije, jer eto imamo više novaca, veća je potražnja, pa cijene idu gore u sloveniji i italiji mora bit da su plaće padale ili barem stagnirale
Rast BDP-a obje te zemlje je zanemariv u zadnjih par godina kada ga usporedimo s hrvatskim. Rast plaća u javnom sektoru nije jedini novac koji se upumpao u ekonomiju u prethodnom periodu, ali je svakako dio kolača.
da cijene ovise o porastu i razini plaća, onda bi u zemljama s većim plaćama trebale biti više nego kod nas
Pa cijene generalno jesu više u zemljama s višim plaćama nego kod nas. Cijene određenih dobara (a ono što najviše ljuti ljude je hrana) nisu. To što su Italija i Slovenija imala nešto nižu inflaciju od nas, ne znači da su sada cijene kod nas sada više. Nitko živ (valjda) ne misli da bi im s plaćom od 1000 eura bilo lakše živjeti u Berlinu, nego li u Zagrebu.
mislim da se moramo odlučiti što je logično, a što nije
Slažem se.![](icon_smile_cool.gif)
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 07/02/2025 : 08:05:42
|
i nesvrstani u jednom postu podržava jednu, a u drugom drugu logiku
Nevolin bit sam sebi nelogičan. Pomozi. Di san podržava jedno pa onda drugo? Neznan stvarno na šta misliš.
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 07/02/2025 : 08:15:54
|
Kao što sam napisao Nesvrstanom, generalno visoke cijene hrane u Hrvatskoj i visoka inflacija u godinama poslije lockdowna su dvije različite teme.
Čekaj, nakon svega šta san napisa ti misliš da meni triba objasnit da se radi o dvi različite stvari? Nisi skužija da je meni za razliku od prosječnog Hrvata već 30 godina jasno da nas neko jebe, i to s dobrin komadon kurčine? Prije 15 godina san x puta ispa redikul i ljudi bi mi se smijali kad bi pokuša objasnit da nas Todorić u kompi s državon uništava, i sad meni neko nešto objašnjava???? Možda triban počet pisat kjniževno? HALO INSPEKTORE![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif)
Jebate, kad čujen ovo "halo inspektore" meni je prva asocijacija "imate li vazelin?". Ljubitelji exYu filma će znat o čemu pričan.
|
Edited by - NESVRSTANI on 07/02/2025 08:56:39 |
|
BeaGea
Advanced Member
3917 Posts
Posted - 07/02/2025 : 09:42:14
|
Nevolin bit sam sebi nelogičan. Pomozi.
Ma ne treba ti pomoć patalitičari te razumije :)
On je valjda jedini.... |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19784 Posts
Posted - 07/02/2025 : 09:52:49
|
Kao što sam napisao Nesvrstanom, generalno visoke cijene hrane u Hrvatskoj i visoka inflacija u godinama poslije lockdowna su dvije različite teme.
Čekaj, nakon svega šta san napisa ti misliš da meni triba objasnit da se radi o dvi različite stvari? Nisi skužija da je meni za razliku od prosječnog Hrvata već 30 godina jasno da nas neko jebe, i to s dobrin komadon kurčine? Prije 15 godina san x puta ispa redikul i ljudi bi mi se smijali kad bi pokuša objasnit da nas Todorić u kompi s državon uništava, i sad meni neko nešto objašnjava???? Možda triban počet pisat kjniževno? HALO INSPEKTORE![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif) ![](lol.gif)
Jebate, kad čujen ovo "halo inspektore" meni je prva asocijacija "imate li vazelin?". Ljubitelji exYu filma će znat o čemu pričan.
Pa nisam ni napisao da sam ti nešto objasnio nego samo da sam ti to napisao (u smislu napisao u quoteu upućenom tebi). Možda bih ja trebao prestati pisati književno. ![](icon_smile_big.gif) |
|
|
Tonto
Advanced Member
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8770 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 07/02/2025 : 10:07:26
|
Bojkotiram bojkot. Cijeli tjedan sam cekao i sad iden u konzuma ostavit bar 200 eura. |
The less I have the more I am a happy man |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8202 Posts
Posted - 07/02/2025 : 10:24:47
|
Nevolin bit sam sebi nelogičan. Pomozi. Di san podržava jedno pa onda drugo? Neznan stvarno na šta misliš.
koliko si bio ironičan, to s tobom nije lako procijenit ali 'odobrio' si tintonov i drogsyev post, a onda par postova niže pišeš kako je tebi logičnije da su cijene veće tamo gdje je veći standard |
|
BeaGea
Advanced Member
3917 Posts
Posted - 07/02/2025 : 10:30:36
|
U Splitu slabi bojkot. Po običaju, znamo tko sve najbolje zna u RH. (: |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8202 Posts
Posted - 07/02/2025 : 10:55:45
|
morat će me netko naučit kako ide ovo citiranje dijela posta, pa komentar, pa opet dio tuđeg posta....
tinton pa o cijenama hrane i pričamo ja nemam problema s visokim cijenama kave u kafiću ili bifteka u restoranu - uostalom, iako su otišle jako gore, još uvijek su niže nego u italiji,francuskoj, njemačkoj... to su usluge koje spadaju u luksuz ili barem u stil života, a hrana je osnovna potreba svih ljudi meni cijene hrane ne stvaraju problem, ali penzionerima koji žive od 700 - 800 ili manje eura je to pitanje života i smrti a prošle ili pretprošle godine, kada se raspravljalo o rastu plaća i rastu cijena u plenkovićevim mandatima u odnosu na milanovićev, ja sam pisao da u obzir treba uzeti i cijene stanovanja, i najma i mogućnosti kupnje stana tada i sada za mlade ljude... pa si rekao da to nije dio jednadžbe, a sada ti valjda je dio, jer uspoređuješ berlin i zagreb (iako se ta razlika smanjuje)
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|