forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Kolekcija filmova & serija (VHS, DVD, USB...)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 23

BeaGea
Advanced Member

3918 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 29/01/2025 : 19:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ReemCP
Sjećam se nedavno one emisije o Capri i kako njegov "Divan život" nije tada bio dobro prihvaćen i morale su proći godine i godine da dobije priznanja kakva ima danas. Čini mi se da je i s Blade Runnerom bila slična situacija.

Zato Blade ima pet verzija :)
Da, i on nije dobro prihvaćen u startu.

Finih filmova si dobil (komentiram sliku)!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1932 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 29/01/2025 : 20:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Sad sam se sjetio Belmondovog krimića Strah nad gradom: ja dijete, kino u Domu kulture u selu. Uskakalo se kroz prozore, tko je kao dijete imao za kino utorkom, subotom i nedjeljom?! A ništa se nije propuštalo. Staklena vitrina za plakate koji će film biti sljedeći, a često se stavljao plakat i 10 minuta prije početka filma, kad djelatnik dođe iz općine 15 minuta prije početka filma sa rolnama.
Aaaah...
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13322 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/01/2025 : 19:32:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Made in America (1993)
VHS: Made in America

Jedan od onih feel-good filmova s laganom i opuštajućom radnjom, koji se gleda s guštom i bez prevelikog napora. Nešto sam ga se sjećao od ranije, ali bilo je pravo zadovoljstvo ponovno ga pogledati i prisjetiti se te dobiti još jednu potvrdu koliko je Whoopi Goldberg bila nevjerojatna u 90-ima. Ted Danson, sa svojim smušenim i duhovitim stilom samo dodatno podiže cijelu priču, čineći ovaj film još simpatičnijim.

Ono što sam gotovo zaboravio jest da se ovdje pojavljuje i mladi Will Smith, kojem je ovo bio tek drugi film u karijeri. Zanimljivo je kako njegov lik nosi istu onu zaraznu energiju i humor kao u Princu s Bel Aira (seriji koja ga je tada proslavila i još uvijek bila u punom jeku), čak i način odijevanja i ono njegovo glupiranje (mislim u pozitivnom smislu) djeluje kao da je doslovno prenio cijeli svoj lik iz te serije u ovaj film. Svakako zabavan i topao film koji se bavi temama identiteta, obitelji i ljubavi, ali na ležeran i humorističan način, bez nekih teških trenutaka.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13322 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/01/2025 : 19:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

Zato Blade ima pet verzija :)
Da, i on nije dobro prihvaćen u startu.

Finih filmova si dobil (komentiram sliku)!

Sjećam se za Blade Runnera da ga je Nikica Gilić spomenuo u emisiji kad su pričali o Ridleyju Scottu, kao taman kupi dvd, a Scott za neko vrijeme napravi novu verziju I tako opet i opet

Aha, dobri filmovi, ovaj "Đavolji odvjetnik" što inače ima čudna slova na kutiji, to je inače mađarsko izdanje, ali engleski je jezik, te engleski i srpski titlovi.

@Zoki - imaš lijepe uspomene ;)

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13322 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/01/2025 : 23:46:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
A Civil Action (1998)
VHS: Cijena pravde

S ovim filmom nekako nastavljam onaj svoj ciklus filmova s Travoltom kojeg sam bio ranije započeo u ovom topicu, a ovdje se radi o sudskom trileru koji nije onaj tipičan primjer s velikim sudskim preokretima, nema onog klasičnog velikog sudskog finala kakva znaju imati filmovi ovakvog žanra, nekako bih rekao da ovaj film više stavlja naglasak na realističan prikaz pravnog procesa i moralne dileme Travoltinog lika, čija se promišljanja tijekom filma značajno transformiraju. Osim teških tema vezanih uz korporativnu neodgovornost i zagađenje okoliša, zanimljivo mi je bilo vidjeti i koliko je sam pravni proces iscrpljujući, kako financijski, tako i psihološki, i tu me posebno zabavljalo kako su pokušavali pronaći novac potreban za nastavak postupka, što je unijelo nešto humora u ovu tmurnu priču.

Iznenadio sam se koliko je glumačka postava impresivna (James Gandolfini je primjerice tek jedan od sporednih likova), a najviše me iznenadila pojava Tonyja Shalhouba, kojeg mnogi danas povezuju s njegovom kultnom ulogom detektiva Monka (samo sam čekao da mu netko doda vlažne maramice :D). Film baš dobro prenosi tu tmurnu atmosferu i taj osjećaj borbe protiv "vjetrenjača", pa s obzirom na sve to rečeno, ovo je svakako jedan od onih koji te potiče na razmišljanje.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13322 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 01/02/2025 : 23:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Perfect (1985)
VHS: Božanstvena tijela

Ovaj film je prava vremenska kapsula 80-ih! Energični fitness studiji (naročito aerobik kojeg vodi Jamie Lee Curtis), sintisajzer mjuza i ta filmska magija između Johna Travolte i Jamie Lee Curtis. Aerobik scene su fenomenalne, posebice scene kad im se priključi i sam Travolta, zapravo cijela ta atmosfera tog fitness ludila je genijalna i zarazna. Znam da je 80-ih Jane Fonda izbacivala ta videa vježbanja, ja imam u kolekciji jedan od Cindy Crawford (Next Challenge), a sad nisam siguran je li i Jamie Lee Curtis radila nešto slično i je li imala svoju vlastitu VHS kasetu vježbanja, ako ništa, onda možemo kazati da je to svakako ovaj film, jer je čudesna u tim scenama.

Travoltin lik u ovom filmu je u ulozi novinara koji samo želi napisati iskrenu priču o fitness kulturi, ali uredništvo novina mu mijenja tekst bez njegova znanja i pretvara ga u senzacionalistički skandal. Curtis se s razlogom osjeća izdano, ali onda dolazi taj prelomni trenutak njihova odnosa u kojem se Travolta iskupio, držeći se etičkih principa i odbijajući predati snimke intervjua nekog drugog slučaja makar to značilo za njega i zatvor, i upravo tom gestom Curtisov lik dolazi do saznanja da je on bio iskren cijelo vrijeme i da nije namjerno izdao njezino povjerenje, da nije on kriv za onaj senzacionalistički članak.

Zanimljiv detalj je u jednoj sceni kada pitaju Travoltu boji li se letjeti, što je smiješno kad znaš da je on u stvarnom životu strastveni pilot! I ono čime sam bio fasciniran da Travolta u ovom filmu koristi prijenosno računalo slično laptopu (govorimo o 1985. godini!), tehnologija koja je bila ispred svog vremena, a saznao sam da se radi o modelu GRiD Compass 1100 kojeg je i NASA koristila.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13322 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 02/02/2025 : 17:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Saturday Night Fever (1977)
VHS: Groznica subotnje večeri

Još jedan klasik i zasigurno jedan od najvažnijih filmova 70-ih, a gledanje na VHS-u samo dodatno pojačava autentičnost tog doba. Uživao sam u svakom trenutku, već od legendarne uvodne scene (onaj Travoltin entrance/hod) uz Stayin' Alive, scena koja savršeno postavlja ton filma, do Travoltinih legendarnih plesnih pokreta koji su nevjerojatno karizmatični, ostavljajući dojam koji se ne zaboravlja.

Na prvu se možda čini da su glazba i ples u središtu priče, ali ispod površine film istražuje dublje teme poput Travoltinog lika koji je zapravo u potrazi za vlastitim identitetom, pokušavajući se izvući iz monotonije radničkog života u Brooklynu. Posebno upečatljiv trenutak je njegov zamrznuti pogled na poslu, i to mislim u trenutku kad mu šef vraća posao i ističe kako su neki radnici uz njega već godinama, a upravo taj moment kao da mu otvara oči jer on shvaća da bi mogao zauvijek ostati zarobljen u istoj rutini, bez osobnog rasta ili promjene, a upravo je taj plesni podij njegov jedini pravi ispušni ventil, mjesto gdje se osjeća slobodno i važno.

Zanimljiv detalj je i ta njegova soba ukrašena posterima Bruce Leeja, tada svježeg hita Rockyja i Al Pacina, a i u jednom trenutku čak izgovara ono legendarno Pacinovo "Attica", "Attica", "Attica".. Sve u svemu, film je pravi užitak, jedan od najboljih, ako ne i najbolji Travoltin film.

Edited by - ReemCP on 02/02/2025 17:37:41
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13322 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2025 : 16:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Footloose (1984)
VHS: Footloose

Nakon Saturday Night Fever, poželio sam pogledati film slične energije, barem približno, a mislim da je Footloose bio jako dobar izbor. Još jedan klasik iz 80-ih koji savršeno spaja zaraznu glazbu i buntovnu mladost i to ovaj put kroz lik Kevina Bacona, mladića koji svojim stavom i odlučnošću želi unijeti promjenu u malom, ali konzervativnom gradiću gdje je čak i ples zabranjen! Scene plesa prepune su energije i definitivno jedan od vrhunaca filma, a soundtrack s hitovima poput Footloose i Let’s Hear It for the Boy ostaje ti u glavi satima nakon gledanja. Veoma simpatičan i zabavan film koji nosi snažnu poruku o tome koliko su strast i mladenački bunt moćni pokretači promjena u zajednici, zajednici koja guši duh mladih i uskraćuje im pravo da budu svoji.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13322 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2025 : 17:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Deep Rising (1998)
VHS: Smrt pod morem

Ovaj film sam prošle godine nabavio na VHS-u i odlučio ga pogledati upravo u tom formatu umjesto da ga gledam na televiziji gdje se nedavno prikazivao na jednom od naših kanala. Pamtim ga otprije kao akcijski horor, ali nije to klasični SF horor poput Aliena (spominjem ga jer oni uski, skučeni klaustrofobični prostori kruzera jako podsjećaju na prostore napuštenog svemirskog broda u Alienu, pa i borba s tim, nečim nepoznatim koje ih sve želi slistiti). Umjesto toga, film obiluje sarkastičnim dosjetkama koje se savršeno uklapaju u kaotične scene s jezivim čudovištem. Zapravo, Deep Rising se ni ne trudi biti ozbiljan, već je više fokusiran na čistu akciju začinjenu crnim humorom, a takav mu je i kraj koji ostavlja dojam otvorenog, ali ironičnog završetka i koji me točno podsjetio na finiš Carpenterovog The Thinga, gdje sudbina likova ostaje neizvjesna.

Gledanje na VHS-u dalo je taj dodatni retro šarm, a i da napomenem da je ova verzija filma bila u letterbox formatu, s onim crnim trakama, ali usporedno položenim gore i dolje kako bi se zadržao originalni kino omjer slike. To nekima može biti frustrirajuće jer je slika skraćena, ali to je bio jednostavno način da se izbjegne rezanje kadra sastrane. Puno poznatih faca, a zanimljivo je kako se Cliff Curtis nakon nekih 20-ak godina kasnije od ovog filma ponovno našao u borbi protiv morske nemani, ali ovaj put protiv megalodona.

Edited by - ReemCP on 07/02/2025 17:26:30
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13322 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/02/2025 : 19:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Dr. T & the Women (2000)
VHS: Sve njegove žene

Film koji se s lakoćom poigrava s temom muško ženskih odnosa, a Richard Gere je naprosto fantastičan u ulozi ginekologa iz Dallasa koji je doslovno preplavljen ženama koje od njega očekuju rješenja za sve svoje probleme. Karizma se ne može glumiti, ili je imaš, ili nemaš, a Gere je ima na bacanje. Njegov lik pokušava nekako žonglirati kaos svog privatnog i profesionalnog života, uvjeren da razumije sve žene, ali kako film odmiče, postaje jasno da je to gotovo nemoguća misija jer svaka žena u njegovom životu ima neke svoje posebne potrebe.

Kraj filma je u potpunosti neočekivan, taj kaos s vjenčanjem dostiže vrhunac, ali kao da u tom kaosu isplivaju na površinu sve one prave, iskrene emocije. I sam Gere je puknuo u smijeh na kraju, nije se mogao suzdržati, puknuo je od svih tih ludih situacija koje su se izdogađale. A i sam finiš filma, završne scene s porodom dječaka je isto genijalno, kao da dodaju još jednu ironičnu notu da nakon cijelog filma prepunog žena koje dominiraju njegovim životom, njegov novi početak je s dječakom u rukama, napokon muško!

Go to Top of Page
Page: of 23  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000