forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 96

Zula
Senior Member

1339 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 07/02/2025 : 13:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Nešto lagano jutarnje za Zulu:

http://youtu.be/EE7UNgAAKag?feature=shared

Manu Chao i njegov band Mano Negra. Laganica da. Sve je tu ok, Manu je meni skroz dobar. Možda malo premelankolično za mene trenutno - gripa+viroza su me ostavili nakon 16 dana i sad gorim od energije i želje za radom i gibanjem (zbog predugog ležanja) 😂
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1339 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 07/02/2025 : 13:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Ajmo alexts, ide nešto poznato.
Od svih pjesama izabrao sam jednu kraću, ali meni među njihovim najboljima. Band inače ima najviše ulazaka (20) u top 40 (Billboard US), ali nijedan hit nije bio br.1. Tu se ne može pogriješiti 😂
Jedna optimistična...

ELO (Electric Light Orchestra) - Hold On Tight

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8868 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/02/2025 : 14:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Ajmo alexts, ide nešto poznato.
Od svih pjesama izabrao sam jednu kraću, ali meni među njihovim najboljima. Band inače ima najviše ulazaka (20) u top 40 (Billboard US), ali nijedan hit nije bio br.1. Tu se ne može pogriješiti 😂
Jedna optimistična...

ELO (Electric Light Orchestra) - Hold On Tight

Već sam ima ELO od Tonta. Tu pesmu znam, samo da vidim tačno koliko mi se sviđa ili ne.

Edited by - alexts on 07/02/2025 14:03:52
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4444 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/02/2025 : 14:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto
Preporučujem album: Elko. Jeste live, ali ima 4-5 pjesama kojih nema u studijskim verzijama pa se računa u regularni album. Haunting song, Warhead boogie i head me obaraju.

Ne volim live albume i slušam ih ravno nikad. Eventualno ako sam opsjednut s nekim bendom/pjesmom provjerim i kakva je live ali to čak i ako mi je dobro - brzo padne u zaborav i uvijek si radije pustim studijski. Video koncerti na jutubu su pak druga priča. :)
Ali provjerit ću ove stvari koje si nabrojao ofkors
----------------------------------------------

Chic - Chic Mystique - ovo mi zvuči jako poznato. Sigurno sam je čuo više puta ko klinac i dobra je stvar skroz. To je valjda R&B/dance ili?

Renegades · X Ambassadors - ovo je toliko bazično da boli. Akordi osnovna škola vrtić. Produkcija sterilna do ibera, baš kako to i treba biti za ovaj stil. Ali stoji da je lagano i neopterećujuće.

Michael Jackson - Dirty Diana - tak se radi kvalitetna pjesma. Malo se pumpa tenzija i onda vokal i gitara sa strašću i osjećajem odrade svoju magiju.

The Coasters - Yakety Yak - simpatična pjesma skroz. Sviđa mi se brzina!

Art Of Noise - Moments In Love glavna melodija je ok ali ostatak nije niš posebno. Nudi premalo za nekakav loop potencijal

Drugi način - Stari grad volim ovaj bend, odlična stvar! Ne znam zašto ih češće ne slušam a još imam i par originala na cdu. Inače, najbolja njihova stvar mi je Seoska djevojka, to me baš baca na neku drugu frekvenciju.

Soundgarden - Slaves & Bulldozers nikad mi se taj bend nije primio iako sam pokušao višeputa. Odličan sound ali stvar kako dođe tako prođe. Preferiram Pearl Jam

LUTKE - Sjaj prvo sam pomislio da nije ovo za mene jer nasilno optimistične pjesme nisu baš moj đir. Ali kako je stvar odmicala tako mi je postalo sve bolje i bolje. Gitara i vokal nisu za mene ali bass, klavijature i truba su dobri.

Edie Brickell & New Bohemians - What I Am - ovo mi je odlično i ide na listu jerbo sve štima i ne mogu naći zamjerku. Moguće i da sam ranije to negdje čuo pa me pogodilo u žicu

AMIRA MEDUNJANIN Pjevat ćemo šta nam srce zna odlični i melodija i vokal. Nažalost produkcija je ono što ja kažem da mi "ulazi u osobni prostor" prečisto i vokal mi previše ulazi u facu.

Del tha Funky Homosapien - Mistadobalina ovakav oldskul hiphop mi je ok. Mogu poslušat do kraja bez problema

Mano Negra - Out Of Time Man - isto kao i ona Amira gore. Ne mogu kad je šapćući vokal tak gurnut naprijed u miksu. Odmaknite se, odjebite. Doduše melodija/melodije imaju loop potencijal, to ću im priznat.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4444 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/02/2025 : 14:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Zadatak za 80s manijaka alextsa!

Rush - Distant Early Warning

Bok, kako si.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25686 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2025 : 17:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Za Tonta i njegovu birtiju. Možda mu gosti ostanu više od pola sata.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25686 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2025 : 17:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
A Zula je preležao grip, pa hoće nešto življe:

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8773 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/02/2025 : 17:30:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Phoenix - If I Ever Feel Better

Rock birtija, manhunteru, rock! Znam da postoje kafići bez srca i duše u kojima iz bolokurčije za identitetom upale radio pa svira ovakva glazba. U njima se zadražavam maksimalno 10 minuta ili dok ne prestane kiša od koje sam pobjegao... ali nakon 20 min ću vjerovatno radije pokisnuti.

Ocjena 3.2/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25686 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2025 : 17:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

Zezam se, nemoj se srditi odmah!

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1339 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 07/02/2025 : 17:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

A Zula je preležao grip, pa hoće nešto življe:

http://youtu.be/yzLT6_TQmq8?feature=shared

Aaaaa Shirley Bassey... Naravno da je ovo izvrsno i htio sam staviti nekom u zadatak (malo si me pretekao 🤣). Bila je samo dilema ova pjesma ili SB + Yello (The Rhythm Divine). Super zadatak!

Edited by - Zula on 07/02/2025 17:36:02
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10438 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/02/2025 : 17:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Pošto je nesvrstani evoluirao od metalca do kokolo lovera da vidimo što misli o tome kako su mu willie i ray pokrali idola.

Nesvrstani:

https://www.youtube.com/watch?v=x8A9Y1Dq_cQ

Skoro 2 minute mi je tribalo. Baš ono kad se mučiš i pribireš po glavi, vrtiš u glavi melodiju koju si 100 puta čuja al nikako da nadođe. I onda iz nekih najcrnjih zakutaka vlastitog uma izroni "Ti si želja mog života".
Koja lopovčina.
Izvedba mi se baš i ne sviđa. Neznan zašto ali klavir baš nevolin.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 07/02/2025 17:51:03
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10438 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/02/2025 : 17:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Fugazi - Place Position

Kuća je tamo gde srce je, ali političari granicama stvaraju zid između naših srca. Susedi smo, a nikad udaljeniji jedni od drugih. Kakav će neko imati život je igra na sreću jer nikad ne znaš gde će sudbina dozvoliti da se rodiš. Pesma koja dovodi u pitanje granice, zidove, sve je to imaginarno, apsurd. Deluje mi da je ovo inspirisano padom Berlinskog zida. Mislim da bi se ovo svidelo i ostalima na topiku nije ovo tako agresivna stvar kao npr. Napalm Death koji je ipak samo za najveće posvećenike.

Neznan jesi li prije sluša Fugazi. Fugazi je čudan bend sa čudnin melodijama, čudnin ritmovima, čudnin brakeovima, čudnin pivanjan oba pivača. Meni je tribalo dosta vrimena da ih provarin, ali kad san ih provarija su mi postali jedan od najdražih bendova. Sigurno u 10 najdražih.

E da, nisan siguran ali ovo bi ti prije mogla bit priča o granicama i zidovima koje diže USA.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 07/02/2025 17:54:40
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1339 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 07/02/2025 : 17:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Jedna za Tontu za kafić kad bude ljeto i vruće, imaju i banjo!

Mungo Jerry - In The Summertime

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1339 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 07/02/2025 : 18:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Roy Orbison. Ne treba tu ništa reći što već nije. No, doći će on na red... Sad ćemo mu samo "ukrasti" pjesmu za zadatak. Između Roya, Celine i Cyndi... Meni je u ovoj pjesmi Cyndi najbolja. Ona tu još malo doda svoje ludosti i glasa.

Već smo ovo spominjali pa zato - manhunter
I to verzija uživo, u zrelosti, bez auto tuna, bez zajebancije, iz kauča. Čak i nesavršeno, ali interpretacija koja govori više od pjesme.

Cyndi Lauper - I Drove All Night

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25686 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2025 : 18:36:00  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Cyndi Lauper - I Drove All Night

Ova pesma je genijalna samo kad je izvodi Orbison. Cyndi nikad nisam voleo, mnogo mi je bila kenjkava i previše girly... Ali dobro je iznela ovu pesmu, a muzičari su genijalni. Sve u svemu, sasvim solidan utisak, može!

6/10

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25686 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2025 : 18:41:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ovo je valjda najbolji muzičar koji se desio modernoj pop muzici u poslednjih 10 godina, a siguran sam da ga 99% ljudi ovde prezire.

Nisam nikakav fan, znam možda 5-6 pesama od njega, i sve su u najboljem pop maniru. Ova mi je favorit zbog Thriller baseline-a, Evo Zula može da pljune. Sam je kriv, rekao je da hoće nešto življe.

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
444 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 07/02/2025 : 18:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Ja znam samo za I feel it comin' i to sam čuo negde pa sam morao da vidim ko peva jer mi se pesma dosta svidela.

Kad sam video da je Weeknd bio sam malo začudjen jer sam već bio projektvao u glavi da je sve od njega sranje XD
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
444 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 07/02/2025 : 18:58:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
A kad smo kod tih novotarija za koje ne bi očekivali da nam se svide, i ova pesma mi je skroz okej

Manhunter, šta ti kažeš?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25686 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2025 : 19:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Ja znam samo za I feel it comin' i to sam čuo negde pa sam morao da vidim ko peva jer mi se pesma dosta svidela.

Kad sam video da je Weeknd bio sam malo začudjen jer sam već bio projektvao u glavi da je sve od njega sranje XD

Pa upravo to.
Čovek ima ozbiljne pesme i produkciju i, što je najvažnije, sasvim dobre tekstove. Što je samo po sebi čudno.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25686 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2025 : 19:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

A kad smo kod tih novotarija za koje ne bi očekivali da nam se svide, i ova pesma mi je skroz okej

Manhunter, šta ti kažeš?

http://youtu.be/6TpyRE_juyA?si=pKTOlRsFLpyL5xRC

Pazi, veoma sam povezan sa frankofonom kulturom, pošto živim u dvojezičnom gradu (fr+ger), a deca su mi završila školu na tom jeziku. Volim filmove, emisije i pop muziku na tom jeziku. Maître Gims je valjda jedna od najvećih zvezda muzičkog pravca koji baš ne preferiram: pop-dance rap na francuskom, sa izraženim afričkim akcentom. Ima mali milion sličnih izvođača i dosta su popularni u Francuskoj. Ovu pesmu sam čuo više puta, može da prođe. Ali meni su sve pesme iz tog pravca iste i vremenom postaju iritantne. Zavisno od raspoloženja, ako naiđe na radiju pustim da ide, ili momentalno menjam stanicu.

Tako da od mene solidnih 5/10

Edited by - manhunter on 07/02/2025 19:19:11
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
444 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 07/02/2025 : 19:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Pretpostavio sam da ti je najbliža francuska kultura od svih nas, pa sam i zbog toga tebi zadao. Ali da, i meni je pesma čisto ok, daleko od toga da je odlična ili za stalna slušanja.

Evo još dva zadatka i to je to za danas, da ne preterujem :D

Jedna pesma za koju nemam objašnjenje zašto mi je vrlo dobra; razumeću ako se baš nikome ne svidi :D

alexts

I da se odmaknemo od popularnijih izvođača, evo jedne teške alternative

Tonto

Edited by - jogurt on 07/02/2025 19:38:49
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7428 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 07/02/2025 : 19:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Ne slušam radio i nemam televizor, a ni interes za suvremenom pop muzikom, pa ju posljedično slabo poznam. Jedino preko znatno mlađih kolegica koje znaju puštati takve stvari na poslu. Od svega što sam čuo, Weeknd mi je daleko najbolji. Dovoljno govori što su Daft Punk surađivali s njim.

Nego, jedva sam prošao kroz ovih 100 stranica koje ste natukli u zadnjih niti dva dana i više se ne sjećam je li bio koji zadatak za mene, pa ako je samo bih molio postavljača da me podsjeti.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10438 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 07/02/2025 : 19:31:50  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ne slušam radio i nemam televizor, a ni interes za suvremenom pop muzikom, pa ju posljedično slabo poznam. Jedino preko znatno mlađih kolegica koje znaju puštati takve stvari na poslu. Od svega što sam čuo, Weeknd mi je daleko najbolji. Dovoljno govori što su Daft Punk surađivali s njim.

Nego, jedva sam prošao kroz ovih 100 stranica koje ste natukli u zadnjih niti dva dana i više se ne sjećam je li bio koji zadatak za mene, pa ako je samo bih molio postavljača da me podsjeti.

Kad si već tu...
Neznan zašto, al uvik san te zamišlja ka lika sa urednon frizuricon, cipele, hlače, košulja uvučena u hlače zakopčana do kraja. Onda san na forumu vidija neku tvoju sliku. To šta san vidija mi je više ovaj đir.
Shaner zadatak

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 07/02/2025 19:33:14
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6185 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/02/2025 : 19:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

zadatak za bevu

ljubitelja repa

Del tha Funky Homosapien - Mistadobalina

https://www.youtube.com/watch?v=9Bku7gXlkoo

Odličan old-school hip hop. Funky pozadina i dobro repanje, nemam zamjerki.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1339 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 07/02/2025 : 19:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ne slušam radio i nemam televizor, a ni interes za suvremenom pop muzikom, pa ju posljedično slabo poznam.

Ma jasno, koji će ti to k... Sad još baci mobitel u WC, zagasi internet, isključi plin i struju, i zapjevaj: Hello darkness, my old friend... 😜
Go to Top of Page
Page: of 96  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000