forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 570

BeaGea
Advanced Member

3932 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/02/2025 : 00:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
To kaj se vaše mišljenje razlikuje od obrazovanih filmaša vjerojatno nije slučajno. A Oscare djele oni obrazovani :)

Ako vas baš zanima zakaj su FG ili The Shape of Water, majstora režije del Tora filmovi godine po njima.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 08/02/2025 00:40:43
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8781 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/02/2025 : 02:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Pulp fiction i Shawshank redemption su mnogo bolji od Gumpa, mislim da je to svima jasno.

Meni ne i nikad nece biti. Shawshank je najprecijenjeniji film svih vremena. Neuvjerljiva pateticna pizdarija prepuna nelogicnosti. Eto.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3932 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/02/2025 : 08:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Slažem se.

FG mnogi pokopaju jer je vrlo pozitivan film. Ma kome treba životna priča ajmo mi bolje bježati iz zatvora. To je cool priča, to se gleda...navek je ljudima zanimljivije kad su prevaranti ili kriminalci u pitanju od života svakodnevnih ljudi s ulice. I zato je FG odličan, jer je od nikakve priče napravili spektakl.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 08/02/2025 08:51:25
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2874 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 08/02/2025 : 10:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Oscara dijele ljudi koji se bave filmom i mogu se složiti da će se rijetko desiti da nagrade dobije neki baš loš film, ali uzimati njihovu nepogrešivost kao argument u raspravi je pomalo neozbiljno.
Pogotovo u ovo predoskarovsko doba godine kad se tradicionalno pojavi sto članaka o filmu Citizen Kane i njegovoj oskarovskoj sudbini.
Uostalom Sight & Sound lista ima još koncentriranija kvalitetu izbornika, a nijedan film s vrha njihove liste nije dobio Oskara za najbolji film.

I na kraju neka dignu ruku oni koji misle da je Gigi bolji od Vertiga.
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2873 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 08/02/2025 : 10:44:20  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

To kaj se vaše mišljenje razlikuje od obrazovanih filmaša vjerojatno nije slučajno. A Oscare djele oni obrazovani :)

https://edition.cnn.com/videos/entertainment/2024/03/09/oscar-voting-explainer-nn-vpx.cnn

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

Grzi
Starting Member

73 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 08/02/2025 : 10:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
Da, ima jako puno članaka o tome kako članovi akademije često nemaju pojma o filmovima.
Mislim njih je oko 9000 ako se ne varam, i jako puno ih je već u poznijim godinama i desetljećima se ne bave filmom tako da tu stvarno ima svega, znam da je jednom bio članak di neki objašnjavaju kako su glasali, jako je smiješno ugl.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3932 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/02/2025 : 10:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Oscara dijele ljudi koji se bave filmom i mogu se složiti da će se rijetko desiti da nagrade dobije neki baš loš film, ali uzimati njihovu nepogrešivost kao argument u raspravi je pomalo neozbiljno.

Osobno sam stava da nije nikakva tu nepogrešivost u pitanju vec samo drugacije viđenje stvari.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3932 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/02/2025 : 10:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

quote:

https://edition.cnn.com/videos/entertainment/2024/03/09/oscar-voting-explainer-nn-vpx.cnn

Kad netko želi ono kaj nema spreman je to isto popljuvati, samo zato jer je to za njega nedostižno.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2873 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 08/02/2025 : 10:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grzi

Da, ima jako puno članaka o tome kako članovi akademije često nemaju pojma o filmovima.
Mislim njih je oko 9000 ako se ne varam, i jako puno ih je već u poznijim godinama i desetljećima se ne bave filmom tako da tu stvarno ima svega, znam da je jednom bio članak di neki objašnjavaju kako su glasali, jako je smiješno ugl.

Nedavno je izašao članak u kojem je jedan priznao ono o čemu se godinama šuškalo, da dobar dio njih uopće ne gleda nominirane filmove, pogotovo one preko 3 sata nego glasaju kako im glasaju prijatelji.
Oskar je odavno sprdačina, k'o i Nobel za mir.

Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
445 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 08/02/2025 : 11:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by manhunter

Pulp fiction i Shawshank redemption su mnogo bolji od Gumpa, mislim da je to svima jasno.

Meni ne i nikad nece biti. Shawshank je najprecijenjeniji film svih vremena. Neuvjerljiva pateticna pizdarija prepuna nelogicnosti. Eto.

Ja ne mogu da shvatim zasto su i Shawshank i Forrest toliko cenjeni, verovatno zato što imaju potencijal da se svide najvećem broju gledatelja. Kod mene je Shawshank > Forrest

Forrest sam gledao jednom i ono, nije loš film; ali preterano je sladunjav i pun preteranog optimizma. Zadnjih pola sata jesu dirljivi, ali to po meni nije garant kvaliteta jer sam mišljenja da se lako može manipulisati emocijama gledatelja čak iako je u pitanju loš film. Takođe, tu Forrest ostvari puno toga ali voleo bih više tu prizemniji pristup.

Shawshank je čisto okej, i sad jeste dosta precenjen o npr najbolje ocenjen film na IMDb-u ali tu bi došao do onog da ovaj film jednostavno ima potencijal da se zasvidi svakome, bez obzira koji žanr i kakve filmove preferira. A npr taj IMDb ja i ne uzimam za ozbiljno uopšte, jer mi je veća glupost Inception koji u top 20 ocenjenih valjda, a dao bih kompliment ako bi rekao da mi je loš.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3932 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 08/02/2025 : 11:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
@verab

Za one koji poznaju film i ljudsku psiho to je normalno....to je čudno onima koji ne razumiju ljudsku psihologiju, ali i film.

Ne moram sve pogledati da bi znal kakvo je, ako mi osoba od "povjerenja" (netko koga znam jako jako dobro) opiše situaciju. Kad si profić onda si profić, a ne amater. Netko tko pije svaki dan tontovu kavu u kafiću zna kakva je ta kava i onaj dan kad ju ne popije ili je tonto skuha za nekog drugog. Onaj tko zna on zna kakva je ta kava, iako je nije probal. Ako gost odgovri da je kava bila "klasična tontova" onda znaš kakva je bila. Tak i kod filma. Zna se kaj je fordovski film, kaj wellesovski film ili langovski...

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 08/02/2025 11:07:34
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2873 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 08/02/2025 : 11:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by verab

quote:

Kad netko želi ono kaj nema spreman je to isto popljuvati, samo zato jer je to za njega nedostižno.

visoko obrazovani stručnjak lijepo objasnio

Edited by - verab on 08/02/2025 11:05:51
Go to Top of Page
Page: of 570  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.14 seconds. Snitz Forums 2000