City 2:0, ići ce City sigurno u finale, podsjećaju na one stare, Sumari bili opasni u zadnje vrijeme, gredu pogodili pa uskoro i vratnicu, ne ide im.
Na jednom tv-u gledam ovo, a na drugom tv-u Liverpool naravno 😉 Htio sam baš da Salah zabije i fora ona proslava kad je uzeo mob od navijaca i slikao 😃
Čitava im je sezona za zaborav. Ja, koji sam se kleo u tiki-taku i svjedočio njenoj propasti na najbolniji način, tek sad razumijem koliki je glupan Guardiola. Kao prvo, prepustio je politiku transfera marketinškom odjelu kluba i tako pokazao da istinski ne mari za ostavštinu, negoli mu je bitan Sada i Odmah momenat. Kada drugorazredni klub želi postati franšiza u budućem poretku fudbalskog svijeta, on opet radi iste greške kao što je napravio Barsi i Bajernu - ruši sve mostove za sobom i ostavlja glavobolje navijačima. U tom smislu nije ništa bolji ni od Ančelotija niti bilo kojeg drugog talijanskog trenera (koji ne znaju raditi na tesanju talenata i promociji mladih snaga, no ih zanima samo trenutni uspjeh i već kompaktne ekipe). Dugo sam mu držao stranu, ali ovaj pad sa Cityjem je i meni previše. Nije to neka ljubav, da se razumijemo, City je simpatična ekipica koja je do ove sezone imala sve - a sada će opet da kaska za najvećim ostrvskim klubovima. Čovječe imaš vagon para na raspolaganju ti dovodiš Dokua Marmousha i Savinha. Nijedan od njih nije nit može bit vrhunski nivo. Sramota za reći, ali ispade da im je onaj diletant Mahrez bio najbolje krilo. A vezni red šupalj kao u Madrida, odbrana indolentna i mrtva. Užas. I što je najgore, nastavlja se po istom šablonu. Dovešće tog Reijndersa, koliko god Milan tražio za nj. I čekaće da on isporuči narednih 5 sezona, da gine kao što je DeBruyne poginuo i pregorio. Palace mu uzme Kup. Liverpool na +20. Fuj. A najgore je to śto igru svojih ekipa nije unaprijedio ni milimetra - jer ni u Bajernu ni u Cityju nema Messija ni Inieste. Pep je zastranio, nema njemu budućnosti u Engleskoj. Nek se lijepo spakuje i preuzme Milan, da ga makar vrati na pristojno mjesto što ga ovi zaslužuju.
Salkan, sve do ove sezone porušio je Pep sve rekorde i igrao najljepši nogomet, remont je promašio, ali morala je doći i ovakva sezona, trenutno su i takvi blizu CL pozicije. Vidjet ćemo i što će biti sa kaznom, ali ne fali puno da opet budu u vrhu, imaju i sad vrhunske igrače u svim linijama. Apsolutno se slažem za Dokua i Savinha.
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Ekipa je bila toliko dobra da nije ni morao kupovati svake sezone kapitalca, točnije kupovao je u obranu, dobro Pep je dosta svojeglav, sjetimo se samo kako mu Ibrahimović nije odgovarao, ali njegov City je najbolja engleska družina svih vremena.
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Ne slazem se sa tim iako je dominirao. Pored Fergijevog Junajteda i Vengerovog Arsenala nema sta da trazi. OK, razumem cifre. Ali i Jokic ih ima ali je Dzordan bog kosarke.
Dojam je bitan, City je dominirao više od Uniteda. Nepobjedivi Arsenal je No. 1, ali to je jedna sezona, a ova ekipa Cityja je dominirala sezonama, neviđeno!