forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 572

anto
Advanced Member

Serbia
21337 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 10/02/2025 : 21:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
https://www.imdb.com/title/tt0243133/?ref_=nm_flmg_job_1_cdt_t_16

Čovek koji nije bio tamo

Ovaj film se vrti u zadnje vreme na filmskim kanalima Supernova kablovske,i kad preletim preko nekoliko desetina filmova,ne bi lih odabrao jedan koji će me uspavati (a možda i držati budnim do kraja istog),sve mi se ređe nađe neki novi koji se učini vrednim gledanja (i onda pogledam opet neki koji sam gledao sto puta).

Ovaj mi je odmah zapao za oko;em je crno beli,em videh neki kadar s BBT-om i Frensis MekDormandovom,i rekoh sebi ovo mora da valja.Tek sam na kraju skontao da je u pitanju film braće Koen,pa još iz daleke 2001.

Skroz dobra krimi drama,laganog ritma i fenomenalne glume sjajnog Bili Bob Torntona (ovakve melenholične uloge su kao stvorene za njega).

Ono što mi je zapalo za oko to je da je atmosfera u filmu jako,jako slična kao u jednoj poznatoj knjizi.Čak su i krajevi maltene identični.Ko je gledao zna o kojoj knjizi govorim.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 10/02/2025 21:32:35
Go to Top of Page

jogurt
Junior Member

Serbia
454 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 10/02/2025 : 21:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Ja sam gledao film pre par godina ali ne znam o kojoj knjizi je reč :D
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3979 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 10/02/2025 : 22:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
i ja, i ne znam o kojoj je knjizi riječ ;)

Meni možda i najbolji film braće Coen...ima sve kaj dobar film treba. Priču, glumu, fotografiju, atmosferu, režiju, montažu, glazbu na visokoj razini.

P.S. Ima i verzija u boji!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 10/02/2025 22:27:55
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8909 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 10/02/2025 : 22:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
A Complete Unknown

Više nego dobro je ovo urađeno. Ne znam kako će reagovati oni koji nisu ili ne žele bar malo da postanu fanovi Boba Dylana tj. njegove muzike, jer muzike u filmu ima dosta i film slavi muziku, isto koliko se bavi ranom fazom karijere njenog autora i samim njim, kao enigmatičnom i značajnom ličnošću. Filmskim rečnikom, ovo je muzički film, koliko i biografska drama, a odlična je rekonstrukcija epohe, duha vremena i jedne scene. Odlična gluma, dobra režija itd.

8/ 10
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7433 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/02/2025 : 23:37:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

A Complete Unknown

Više nego dobro je ovo urađeno. Ne znam kako će reagovati oni koji nisu ili ne žele bar malo da postanu fanovi Boba Dylana tj. njegove muzike, jer muzike u filmu ima dosta i film slavi muziku, isto koliko se bavi ranom fazom karijere njenog autora i samim njim, kao enigmatičnom i značajnom ličnošću. Filmskim rečnikom, ovo je muzički film, koliko i biografska drama, a odlična je rekonstrukcija epohe, duha vremena i jedne scene. Odlična gluma, dobra režija itd.

8/ 10

Nećkao sam se, ali sad si mi dao poticaj da ga ipak pogledam.

Usput rečeno, i ja sam gledao gore spomenuti film braće Coen (doduše još kad je tek izašao u kinu) i također nemam pojma o kojoj knjizi je riječ.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7321 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 11/02/2025 : 00:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Complete Unknown je uredan i prilično dobro pokazuje kolika je šupčina Bob Dylan.
Walk the Line je stilizirana romansa i prilično dobro pokazuje koliko je razlomljen bija Johnny Cash.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page
Page: of 572 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.08 seconds. Snitz Forums 2000