forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 143

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/02/2025 : 21:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nakon lijepog ženskog glasa jedan muški za manhuntera

Upoznaj zemlju da bi je više volio, part 24 - Kuba

Jon Secada - Just Another Day

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5605 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 15/02/2025 : 22:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
The Blue Nile - Tinseltown in the Rain

Jako lepo i odsvirana i otpevana pesma. Za popić sasvim solidan bass, sviđa mi se i upotreba klavira i violine. Tekst tipa Do I love you? Yes, I love you. za mene previše sladunjav, ali za ovakav tip muzike to je nešto što se traži. Dobra pesma.

Fleetwood Mac - Tusk

Full perkusije. Čudna pesma, jako malo tj. skoro pa odsustvo teksta, ali zato izrazito dominantni bubnjevi. Ubacivanje onog orkestra mi je nepotrebno. Volim slušati pesme u kojima dominiraju bubnjevi tako da svidelo mi se ovo, ali činjenica je da je čudna pesma.

Oktobar 1864 - Miris predgradja

Obožavam ovaj bend unatoč onom liku sa ružičaste televizije. Neke pesme su im čista umetnost. Još jedan lep primer benda koji da poreklom nije iz ex-yu verovatno bi imali uspešnu međunarodnu karijeru. Tanja Jovićević ima glas boginje.

Noora Noor - Forget what I said

Muzikalno je moglo biti bolje, ali sviđa mi se ovaj soul/blues ženski vokal. Slabo sam u toku sa modernim autorima pa prvi put čujem za nju. Dobro je. I da, koji đavo sa tišinom na kraju pesme jer to neka fora da se ne krše autorska prava na YT ili šta već.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5605 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 15/02/2025 : 22:08:22  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Salkan ceni dobar jazz pa ajde da vidimo da li hoće da nam se pridruži. Chu Berry - Maelstrom.

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
965 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 15/02/2025 : 22:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
@naker

Chu Fu-Manchu?
Odličan saksofon, nosi ga swing, ali ima tu i nemalo be-bopa. Klasika, jako dobro, veselo sa tugom u srcu.
No, međutim!
Što bi rekle neke cijenjene kolege sa foruma
I pored egzaltacije na prvoj solo dionici, i Chu i njegova klika "samo uživaju", ne nose slobodarske misli
Ne čujem lance i okove kako pucaju. To je radio neko drugi, smjeliji poslije njih.

Biću bezobrazan i predložiti numeru koju sam skoro negdje pokupio, ako to pravila dozvoljavaju:

Za 'noć i 'jutro.

Škafiškafnjak

Edited by - Salkan on 15/02/2025 22:55:04
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/02/2025 : 22:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
"Pravila" kažu da boldaš ime jednog forumaša da komentira. Onako kako je tebe naker zadužio. Možeš pročitati par zadnjih strana da vidiš kako to ide, a možeš pročitati i sve od početka da se pjesme ne bi ponovile 🤣

Edited by - Zula on 15/02/2025 22:56:11
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
965 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 15/02/2025 : 22:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Eto, boldao sam, samo što naker sad provjerava kako mu se AC patio s Veronom :)

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/02/2025 : 23:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Noora Noor - Forget what I said

Interpretacija je top, a i zvuk i svirka. Šteta što je snimila samo jedan album (EDIT: ima ih više, samo allmusic beleži jedan), možda nije postigla veći uspeh zato što deluje u Norveškoj, a možda joj ipak fale bolje pesme? Ovu pevanje izvlači stepenicu više, a i melodija je OK, mada uvod koji podseća na House of... uopšte nije bio potreban i ne znam zašto se to provuklo, ali ne utiče na celinu.

3,5/ 5

Edited by - alexts on 16/02/2025 00:01:10
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7652 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 16/02/2025 : 00:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
The Doobie Brothers - Open Your Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=6w61q3fhev4

Simpatično. Sviđa mi se pjevanje, a muzika, iako jednostavna, ne zaostaje puno. Osjećam da bi mi sve skupa bilo još bolje da znam pjesmu iz djetinjstva. 6/10

Fleetwood Mac - Save Me
https://www.youtube.com/watch?v=Or1VPIanDlw

Opet ti sa Fleetwood Macom i opet s nekom prosječnom pjesmom pored tolikih boljih. Pa za ovaj album i allmusic kaže da ne valja. Ja neću biti toliko strog, ali ovoliko neupečatljiva pjesma ne može dobiti više od 5/10.

Chris de Burgh - Treasure and Betrayal
https://www.youtube.com/watch?v=fezk61JX35E

A Tonto opet s ovim uglazbljenim radio dramama. Upalio sam još jednu numeru s tog albuma i ima istu melodiju i isto pjevanje/naraciju samo s drugačijim tekstom. Je cijeli album takav? Da sam fan gusarske tematike i lova na blago radije bih pročitao knjigu. 3/10

Početak ove de Burghove pjesme me podsjetio na nešto od Savatagea i sad zadnjih skoro sat vremena nakon valjda 20 godina ponovo preslušavam njihove stvari. U to ime ide dvostruki Savatage!

naker:

Tonto:

Tonto, poslušaj i ovu drugu. Zanima me hoćeš li i ti uočiti sličnost.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/02/2025 : 00:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote

Naravno, znam pesmu, ali se ne sećam da li sam je tad snimio na kasetu, u konkurenciji mnogo boljih pesama iz perioda. Najslabija karika je ta siromašna sintetičko-sterilna ritmička muzička podloga (u odnosu na koju aranžmani pesama Lise Stansfield zvuče bogato), ali kao neki hit-singl sa dobrom melodijom i pevanjem (i pratećim vokalima), može da prođe kod ljubitelja soul-popa.

3-/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/02/2025 : 00:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Fleetwood Mac - Save Me
https://www.youtube.com/watch?v=Or1VPIanDlw

Opet ti sa Fleetwood Macom i opet s nekom prosječnom pjesmom pored tolikih boljih. Pa za ovaj album i allmusic kaže da ne valja. Ja neću biti toliko strog, ali ovoliko neupečatljiva pjesma ne može dobiti više od 5/10.

Nemaju Fleetwood Mac prosečnih pesama. Ako mi veruješ, sad dolazim iz grada, gde sam se video sa prijateljem (crtač stripa je), koji mi reče da je kupio 3 CD-a na rasprodaji u Mascom prodavnici, kad je bio u BG (u koju je svratio da bi uzeo drugu album grupe Kanda, Kodža i Nebojša) i da je uzeo Behind the Mask od FM (uz Katie Melua i Enya) i reče mi kako Allmusic nema pojma; slažem se - imam kasetu.

Jeste im to jedan od slabijih albuma (slabiji je album posle njega), ali to je zbog promene članova, za dobar deo komponovanja su bili zaduženi novi (privremeni) članovi grupe Rick Vito i Billy Burnette.

Ali je album slabiji samo prema Fleetwood Mac ranije uspostavljenim standardima - mnogo objektivnije ocene su 4/ 5 koje su dali Rolling Stone i čuveni ex-YU magazin Ritam.

Sve to nema veze sa "Save Me", koju je napisala Christine McVie, čije su sve pesme dobre do odlične i koja je jedan od bitnijih kompozitora pop-rock (i blues) muzike.

Fleetwood Mac - Tusk

Tusk (1979) se smatra najeksperimentalnijim albumom druge postave Fleetwood Mac (Allmusic ovaj put - 5/5), a ova naslovna stvar je neobična, ali briljantna (možda bolja još na koncertnim izvođenjima)

5/ 5
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/02/2025 : 00:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nicholas Britell - Agape

Deluje kao izuzetno lepo "parče" umetničke muzike. Od Britella sam gledao par poznatijih filmova za koje je pisao muziku, ali ne i ovaj (za koji je, vidim, nominovan za 2019 Nominee ASCAP Composers' Choice Award).

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/02/2025 : 00:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Novi zadatak za Bevu

Enya - Echoes In Rain

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9284 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/02/2025 : 01:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Novi zadatak za Jogurta

Duran Duran - Out of My Mind

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/02/2025 : 01:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Savatage - Edge Of Thorns/Silk And Steel

> A Tonto opet s ovim uglazbljenim radio dramama.

...a e, kad baš volim to.

Edge of thornes - Naravno da čujem sličnost, nemam sluha, ali nisam gluh. Nije ti ovo za mene, od tog epičnog metala jako teško da će mi se nešto izvan Maidena primiti. Epiku volim u rocku, zato i volim progresiv rock, zato mi je van der graaf najdraži bend, ali metal i epika mi teže funkcioniraju. Poslušaj zadatak koji ću zadat manhunteru pa reci koju pametnu...

Ocjena: 4.5/10

Silk And Steel - Ovo je fina akustična bravurica koja mi je sama za sebe ugodna, ali ovakva glazba se promatra u kontekstu cijelog albuma i sama za sebe mi ne znači puno.

Ocjena: 6.6/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/02/2025 : 01:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Nastavljamo verzijama narodnih pjesama. Original nitko ne poznaje pa verzije kolo vode... 🤣

Tonto, bluegrass bend The Dead South ima zanimljivu obradu narodne pjesme Louisiane. Onako u svom stilu, malo tvrđa, malo više dark nego vesela, s jasnom porukom 😂. Zanimljiv video, snimljeno sve u jednom kadru. I izvrstan drugi glas!

The Dead South - You Are My Sunshine

https://youtube.com/watch?v=1MevYCdn5S8

Ovo je naravno na mojim listama. Nije moja omiljena verzija pjesme, ali bluegrass je bluegrass. Dead South su uvijek dovoljno dobri i nikad ne idu ispod prosjeka.

Ocjena: 7.9/10

Uzvraćam bluegrass zadatkom. Doc je zaslužan za jednu od onih malih žanrovskih revolucija. Mislim da je prvi gurnuo gitaru u prvi plan kod bluegrassa ili tako nešto, ne sjećam se više, davno sam čitao... ali ga rado i redovno vrtim. Još jedan vrsni slijepac u glazbi.

Zula:

Edited by - Tonto on 16/02/2025 01:54:24
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/02/2025 : 01:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Cromwella ću pustit da do pjesme dođe kad mu album dođe na red, jogurta da istražuje sam kad i ako ga bude volja, a zadatak ću dati manhunteru čisto iz znatiželje jer nemam ni najmanjeg pojma što mogu očekivati kao reakciju, a neću imati nikakvu grižnju savjesti ako ga bude gnjavilo jer gnjavio je i on mene.

Manhunter:

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 16/02/2025 : 03:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Novi zadatak za Jogurta

Duran Duran - Out of My Mind

https://www.youtube.com/watch?v=daZCDGYKi74

Od njih sam slušao prvih 3-4 albuma, jedan best of i znam album All you need is now; tako da mi je ovo nepoznato (a nisam gledao ni film Saint)

Ovo mi je totalno drugačije od svega što sam do sada čuo od njih. Nekako je ajde da kažem čvršće i manje catchy od njihovih najpoznatijih pesama. Uopšte nije loše, pustiću još neki put, ali vrlo verovatno mi ne bi ušlo u top 10 od njih. Može neki 3+

Edited by - jogurt on 16/02/2025 03:31:12
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
675 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 16/02/2025 : 03:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Ovaj Eloy definitivno zanimljiv i jako dobar, mada mi je malo bolje ono što je Cromwell od njih odabrao.

Ali nikada ne bih rekao da oni ovo pevaju, ovo je toliko različito od svih pesama koje sam čuo od njih :D
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 16/02/2025 : 09:03:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Uzvraćam bluegrass zadatkom. Doc je zaslužan za jednu od onih malih žanrovskih revolucija. Mislim da je prvi gurnuo gitaru u prvi plan kod bluegrassa ili tako nešto, ne sjećam se više, davno sam čitao... ali ga rado i redovno vrtim. Još jedan vrsni slijepac u glazbi.

Zula:

https://www.youtube.com/watch?v=DL0xWGJ8hNQ

Gitara kao uvod može, kao poanta i sredina, ne može iako lijepo svira. Glas je ono što ti voliš 😂, dovoljno ga nema da bi bilo interesantno. Prekratko.
Al da čujem na radiju ne bih preskakati.

I učeniče Tonto, molim te odvoji rješenje jednog zadatka od zadavanja drugog! 😂
Previše toga onda prenosim u novo rješenje
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/02/2025 : 09:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

Ovo je išlo non stop na radiju. Ima taj catchy ritam, pa se čoveku svidi na prvo slušanje, ali isto tako i brzo dosadi. Isuviše je tetkasto i u stvari je ovo Ricky Martin par godina ranije. Verovatno ne bih promenio radio stanicu ako naiđe, ali ni to nije sigurno.

4/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 16/02/2025 : 09:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Msnhunter

Već smo ga imali pa raspravljali što je sve ili nije promijenio osim imena 😂...
Meni je najbolja, najživlja jedna kišna, takvo je i vrijeme. Nećemo alextsa, iako on voli ovakve i slične.

Terence Trent D'Arby - Rain

Edited by - Zula on 16/02/2025 09:14:56
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/02/2025 : 09:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Eloy - Company of angels

Odličan početak, odmah mi je ušao u uho. Onda to krene da prelazi u Pink Floyd, pa se odjednom pojavi Queen, tu i tamo naiđu Zeppelini a kunem se da sam na trenutak video i Jean Michel Jarre-a.

Sve u svemu, korektno je sve ovo, ali toliko liči na x drugih bendova tog doba, da ne umem da ih ocenim nezavisno, pošto je meni sve ovo jedno veliko opšte mesto muzike 70-ih.

Da je upola kraće, išlo bi na neku plejlistu, ali u ovom formatu ipak ne.

6/10

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/02/2025 : 09:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ova pesma ima valjda 1000 verzija, ja sam se odlučio za ovu. I odmah da vratim zadatak Zuli.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 16/02/2025 : 09:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za alextsa nešto izazovnije 😜

Sigurno ste čuli za grupu Middle Of The Road 🤣
Pa oni su svojedobno imali par hitova koje ste svi čuli, ali ne povezuje te s rečenicom koja je naziv benda... Čudnih riječi, i pjesme koju je pjevačica odlučila nikad više ne pjevati...

Middle Of The Road - Chirpy, Chirpy, Cheep, Cheep

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1644 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 16/02/2025 : 09:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Manhunteru, kako odmah vračaš, kad zadatak već pred tobom novi stoji... 😂
Go to Top of Page
Page: of 143 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000