Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Zula
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1465 Posts
Member since 07/10/2015 |
|
Beva
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/GrouchoMarx.jpg)
Bosnia and Herzegovina
6214 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Beva
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Bosnia and Herzegovina
6214 Posts
Posted - 16/02/2025 : 19:22:17
|
quote: Originally posted by Zula
quote: Originally posted by Beva
Mogao bih ovo na repeat slušati cijeli dan. Odlično. Ovako nešto mi odgovara 100 %. 9,5/10
Ne može tako. Jesi imao matematiku u srednjoj? Ako je ocjena 9,5/10 onda ti odgovara 95% 😜
Strogo pravnim jezikom rečeno, "ovako nešto" nije isto što i "ovo" :D
Sad kad sam se elegantno izvukao, za desetku mi je falilo nešto, ali pošto nisam glazbenik, ne znam točno objasniti što. |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6214 Posts
|
alexts
Advanced Member
![](AvatarUpload/SUPERMAN.gif)
Serbia
9030 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9030 Posts
|
Zula
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1465 Posts
Posted - 16/02/2025 : 20:20:20
|
quote: Originally posted by manhunter
Ova pesma ima valjda 1000 verzija, ja sam se odlučio za ovu. I odmah da vratim zadatak Zuli.
http://youtu.be/CkWc_Rew5zY?feature=shared
Meni je tu sve super. Nema veze što je obrada jer je jako dobra obrada. Mogu ovu verziju slušati stalno. Meni je boja glasa Gene Pitneya (original) malo... manje dobra, tako da mi se ovo čak više sviđa. |
|
Zula
Senior Member
1465 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9030 Posts
Posted - 16/02/2025 : 20:25:29
|
Ova pesma ima valjda 1000 verzija, ja sam se odlučio za ovu. I odmah da vratim zadatak Zuli.
Meni je tu sve super. Nema veze što je obrada jer je jako dobra obrada. Mogu ovu verziju slušati stalno. Meni je boja glasa Gene Pitneya (original) malo... manje dobra, tako da mi se ovo čak više sviđa.
Za mene samo Gene Pitney, eventualno Pitney + Marc Almond. Zbog muzike, pre svega. |
|
Zula
Senior Member
1465 Posts
Posted - 16/02/2025 : 20:41:47
|
quote: Originally posted by jogurt
A evo i za Zulu. Meni ovo nikad ne dosadi, nadam se da je i po tvom ukusu ![](icon_smile.gif)
http://youtu.be/TwMY5_E9WT4?si=L3RA1OnpZH0As_5o
George Harrison ima neke dobre pjesme, ali ovo ti je meni prekenjkavo i bezlično. Ima neki Beatles štih, prepoznatljivost, no ne može sve na sličan kalup. Potpuno je jasno na će poklonici Beatlesa cijeniti sve slično... |
|
Zula
Senior Member
1465 Posts
Posted - 16/02/2025 : 20:49:08
|
quote: Originally posted by Beva
Evo ti sad Zula, kad se tako hvataš za riječi, za kaznu jedno remek-djelo najboljeg tekstopisca s ovih prostora, kolege stripofila Marčela:
https://www.youtube.com/watch?v=CjSyonOoL0Y
Cijenim da netko to voli, ali meni je to brojalica s muzikom u pozadini. Ništa tu ne mogu shvatiti ozbiljno, iako bi kao trebalo biti aktualna ironija s cinizmom. |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25767 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/02/2025 : 21:03:04
|
Meni je tu sve super. Nema veze što je obrada jer je jako dobra obrada. Mogu ovu verziju slušati stalno. Meni je boja glasa Gene Pitneya (original) malo... manje dobra, tako da mi se ovo čak više sviđa.
I meni se ovo više sviđa od originala, pošto mi je boja glasa u originalu isto malo iritantna. Ovde mi se sviđa i malo "rokerskiji" pristup. Sad videh da ima i sa onim Almondom, to je tek gej odron od verzije. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
Zula
Senior Member
1465 Posts
|
Tonto
Advanced Member
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8844 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 16/02/2025 : 21:05:25
|
I meni se ovo više sviđa od originala, pošto mi je boja glasa u originalu isto malo iritantna. Ovde mi se sviđa i malo "rokerskiji" pristup. Sad videh da ima i sa onim Almondom, to je tek gej odron od verzije.
Caveova verzija je najbolja.![](icon_smile_cool.gif) |
The less I have the more I am a happy man |
|
manhunter
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/maximus.jpg)
Switzerland
25767 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/02/2025 : 21:10:02
|
quote: Originally posted by Tonto
I meni se ovo više sviđa od originala, pošto mi je boja glasa u originalu isto malo iritantna. Ovde mi se sviđa i malo "rokerskiji" pristup. Sad videh da ima i sa onim Almondom, to je tek gej odron od verzije.
Caveova verzija je najbolja.![](icon_smile_cool.gif)
Ona bi bila na trećem mestu, a ova na drugom
https://youtu.be/OmM5eIY9-rw?feature=shared |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
jogurt
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/images (2)(6).jpg)
Serbia
496 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 16/02/2025 : 21:41:37
|
Domaće snage za jogurta.
http://youtu.be/O_8EUuDsOow?feature=shared
S obzirom da sam jako skeptičan prema domaćoj rok muzici iz 21-og veka ovo mi je ispalo sasvim fino. Deluje kao da su osmislili ovaj osnovni riff i onda nekako malo razradili tu i tamo na kraju uboli pesmu od četiri minuta ![](icon_smile_big.gif)
Iako volim poneke previše agresivne stvari, ovde mi to nije lepo leglo. Svakako okej pesma, nemam nijednu veliku zamerku, ali ne bih se vraćao ovome. Za ocenu neka trojčica, 3 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9030 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9030 Posts
|
naker
Advanced Member
![](AvatarUpload/hellboy avatar1.jpg)
4994 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 16/02/2025 : 22:37:23
|
Nicholas Britell - Agape
Veoma lepa i tužna pesma. Oseti se u njoj dosta melanholije i sete. Nesam školovao film If Beale Street Could Talk pa ne mogu da poistovetim muzičku podlogu sa scenom iz filma jer je verovatno reč o nekom dirljivom i emotivnom trenutku. Bez gledanja filma pesma me ne pogađa toliko kao kada bih gledao film pa da znam na šta se odnosi.
Savatage - Edge of Thorns
Heavy metal, ali sa heavy emotivnom podlogom. Gorkoslatka numera o rastanku sa nekad davno voljenom osobom. Za mene malo previše sladunjavo odsvirano, iskreno neprijatno iznenađenjen da je ovo izašlo '90tih jer ovo je izdato minimum deset godina prekasno. Za to vreme i taj žanr ovo je veoma starinska pesma s obzirom na količinu vrhunskih bendova koji su izbacivali inovativne albume u tom periodu.
Savatage - Silk and Steel
Kvalitetnu akustiku uvek mogu poslušati. Kratko, lepo, efektno.
Enya - Echoes In Rain
Enya ima lep glas i ovde je dobila vešto uvežban orkestar kao prateću muzičku podlogu. Ona mi se sviđa kao muzičar, kao čovek ne toliko jer Ulrich iz Metalice i ona čuvena afera sa Napsterom je mala maca za Enyu koja stalno diže frku i preti da će nekoga tužiti pravnim putem. Teška osoba koja zna biti antipatična.
Simple Minds - Let There Be Love
Instant klasik, hit. Dobar riff, dobar solo, super odsvirano, veoma lepo otpevano, cela pesma sadrži puno dobrih vibracija. Dobro mi je znana ova stvar. |
|
naker
Advanced Member
![](AvatarUpload/hellboy avatar1.jpg)
4994 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Salkan
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/The_Dark_Tower.jpg)
Bosnia and Herzegovina
762 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
9030 Posts
|
jogurt
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/images (2)(6).jpg)
Serbia
496 Posts
Member since 23/01/2020 |
Posted - 17/02/2025 : 01:37:12
|
quote: Originally posted by alexts
poslednji zadatak, uvek za jogurta ![](icon_smile_wink.gif)
nije prog, nije rock, nije čak ni blues
The Blues Brothers - Going Back To Miami
https://www.youtube.com/watch?v=HmqmjRDo2gI
Pazi kad se nisam iznenadio što dobijam zadatak ![](icon_smile_wink.gif)
Pesma je fora, vozi za sve pare i deluje da joj je to i osnovni cilj. Dosta mi se svidela, a možda bi bila još bolja da ima još više divljanja na instumentima ili manje Going back to Miami-ja, tj pevanja :D 4 |
|
Zula
Senior Member
1465 Posts
|
Tonto
Advanced Member
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8844 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 17/02/2025 : 09:52:19
|
quote: Originally posted by Salkan
Nešto mi govori da je Tonto upoznat sa likom i djelom ovog čukunčukunčukunčukununuka Taliesyna i da će osjetiti keltske zadužbine u ovoj kultnoj rokaroli:
https://www.youtube.com/watch?v=ED9enEDWmYs
Ustvari vrlo koristan zadatak jer me potakao da konačno utvrdim što meni nedostaje kd Rorya. Poslušao sam dva albuma iz svoje arhive uz ovaj zadatak. Slušao sam ga i preslušavao i prije, naravno, ali nikad se nisam zalijepio i mučilo me zašto jer tehnički spada u najveće gitariste svih vremena, a žanrovski mi u potpunosti odgovara. Mislim da sam konačno detektirao problem i da je problem u njegovom vokalu. Jednostavno mi niti jednu pjesmu koliko god dobro odsviranu ne uspijeva učiniti dovoljno uzbudljivom... a bez uzbuđenja, bez strasti nema ni ljubavi, jebiga tako je to.![](icon_smile.gif)
Ocjena: 6.3/10
|
The less I have the more I am a happy man |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|