forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 119

manhunter
Moderator

Switzerland
25773 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/02/2025 : 16:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
A za nakera jedan drugi klasik, baš me zanima mišljenje.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4473 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 20/02/2025 : 19:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Za metalca Cromwella znan da voli Bathory.
Kako stoji sa ovin klasikon?

Celtic Frost – Circle Of The Tyrants
https://www.youtube.com/watch?v=E9UMIQmlLxw

Uff neće ti se svidjeti ali stojim nikako (no pun intended :D)

Sa Celtic Frostom sam pokušao sto puta ali jednostavno mi ne leže, no izuzetno ih poštujem jer ipak znam (a i mogu zamisliti) kakav su utjecaj imali na hrpu bendova koji su došli kasnije tako da mi ih je totalno neugodno popljuvati.
Konkretno u ovoj stvari vokal stvarno nije reprezentativan (osim legendarnog UGH!a) dok je zvuk gitare odličan ali zato su mi riffovi preprimitivni i nekako previše "lijeni". Mislim da su taj đir ipak daleko bolje izveli/razvili Obituary što je po meni jedan od rijetkih primjera kad su učenici debelo nadmašili učitelje tako da bih si ako mi se već nešto takvo sluša prije pustio Slowly we Rot ili Cause of Death.
Da skratim, meni kod CFa baš debelo fali jezovitosti/zla i rokenrola kojeg u Quorthonovim riffovima i vokalu redovno ima na izvoz.

Bathory - zli adrenalinski roker (pa čak i u sporijim pjesmama)
Celtic Frost - mamurni panker

Sorry

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4473 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 20/02/2025 : 19:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Balade su često otrcane ali moram ovu za Bevu.
Too corny or some feelingz?

Rush - Nobody's Hero

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 20/02/2025 19:18:58
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5002 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 20/02/2025 : 22:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Psychotic Waltz - Faded

Diskutabilno koliko je ovo progresiv, ali metalurgija jeste. I to kvalitetna metalurgija. Jako moćan bass, kultni intro. Pojedini bendovi su znali da otaljavaju posao, ali ovi likovi su uvek davali sve od sebe i znali su da prže. Nisam ni znao da su se ponovo okupili i da su 2020 izbacili novi album?

Transatlantic Suite - Charlotte Pike

Malo previše sladunjavo za moj ukus sa previše pop-rock elemenata. Nije loš progresiv, ali više volim mračnije stvari. Svideo mi se jam u introu. Kada je bubnjar Dream Theater-a tu očekivao sam više.

Video Kids - Woodpeckers From Space

Ono smejanje je toliko iritantno da sam stvarno imao osećaj da me detlić kuca o glavu. Kakav mišmaš svega i svačega. Pera Detlić iz svemira sa zvučnim efektima koji podsećaju na stare igrice sa arkada i sa ubačenim animiranim klipovima kao iz nekog crtaća. Nikada neću shvatiti smisao za humor '80tih.

Aleksandra Sladjana Milosevic - Fantastično putovanje

Još jedan lep primer kvalitetne ex-yu muzike. Marina Tucaković je nekada pisala najbolje tekstove. Malo previše kreštav vokal za mene, ali OK je. Odlično, ali odlično odsvirano. Deluje mi pesma poprilično napredna za to vreme. Nisam znao da je pevačica nedavno preminula.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5002 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 20/02/2025 : 22:14:39  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Možda previše mračno za Jogurta ali ajde da probamo. Meni je ovo top 5 progresiv metala. Mastodon - The Czar.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7455 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/02/2025 : 00:18:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Los Indios Tabajaras - Maria Elena

Jednostavno, a jako lepo, napravljena da traje. Potražiću i neku verziju sa vokalom.

5/ 5

quote:
Originally posted by naker

Los Indios Tabajaras - Maria Elena

Zamišljam leto, godišnji odmor, pirka vetrić, sumrak, naslonjen na kameni zid, čaša dobrog rujnog vina... Predivna Maria <3

Mene je na pjesmu unazad nekoliko godina podsjetio Kar-Waijev Days of Being Wild i pomogao mi da otkrijem ime. Ako niste gledali, preporuka.

Scatman John - Scatman (ski-ba-bop-ba-dop-bop)
https://www.youtube.com/watch?v=Hy8kmNEo1i8

Sjećam se Scatmana iz dječačkih dana. Tada nisam znao što misliti o tome, a ne znam ni sada. Muzika tipičan dance devedesetih, pjevanje fora, a najupečatljivija njegova pojava. Fora mi je za čuti/vidjeti iz nostalgičnih razloga, ali ništa više od toga. 5/10

Snow - Informer
https://www.youtube.com/watch?v=TSffz_bl6zo

Još jedna iz dječačkih dana, ali ova mi je puno draža. Baš sam ju s guštom poslušao i super mi je to njegovo pjevanje. Moram priznati da me začudilo da je Kanađanin. 7/10

Saint Etienne - You're In A Bad Way
https://www.youtube.com/watch?v=OEDAGNYYa1o

Simpatično i opuštajuće. Dobra muzika i vrlo ugodan vokal. 7/10

Vidim da je bend još uvijek aktivan. Zadnji album im je izašao prije dva mjeseca i počinje odlično.

Scotch - Disco Band
https://www.youtube.com/watch?v=f0AUD2bSs-Y

I ovo sam čuo nekad davno. Nije nešto baš po mom guštu, ali se da poslušati. Spot odvlači pažnju, ali ni približno ko Sabrinin nastup. 4/10

Video Kids - Woodpeckers From Space
https://www.youtube.com/watch?v=GHJ5bMyR2yw

Ovo lakoćom ulazi među najbizarnije pjesme koje sam čuo, a bome i spotove koje sam vidio. Zbog bizarnosti koja uspijeva okupirati pažnju 3/10.

https://www.youtube.com/watch?v=5dR44uHeToQ

Nisam prije čuo ovu pjesmu. Generalno mi se sviđa, ali osvojila me referencom na klasičnu japansku književnost. Još sam u šoku. 7/10

alexts, postoji li šansa da ti je ovo promaklo?

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
500 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 21/02/2025 : 03:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Možda previše mračno za Jogurta ali ajde da probamo. Meni je ovo top 5 progresiv metala. Mastodon - The Czar.

https://www.youtube.com/watch?v=3bYgZPfUKDo

Ja sam prog metal najviše slušao dok sam bio u srednjoj školi, sad tek povremeno čujem i otkrijem nešto novo; za Mastodon sam naravno čuo ali ovo je prva pesma koju slušam od njih. Ko zna, možda se u nekoj budućnosti ozbiljno vratim ovom žanru :D

Ovo mi zapravo uopšte nije bilo mračno. Ima tu neku zeznutu atmosferu, ali King Crimson je apsolutni car što se tiče toga; tako da mi je ovo bilo donekle lagano za slušanje. Ne znam, pesma je svakako dobra, i deluje da od ovog Mastodona može još nešto da se nađe zanimljivo, ali nekako mi je sve vreme nešto falilo. Imam utisak kao da je atmosfera u pesmi njen najveći adut, a ako nekoga (u ovom slučaju mene) ne dotakne toliko onda džaba posla. Deo od 4-og pa do 7-og minuta je bio zaista izvrstan ali onda do kraja pesme sledi pad i smaranje. Za sada neki 4- jer pesma je vrlo dobra.

Npr onaj Taal sa početka teme mi je bio dosta bolji, dok mi je ova duga pesma koju si zadao Tontu već bila lošnjikava. Mada nju sam pustio samo jednom (bez slušanja sa nekom velikom pažnjom) i definitivno traži barem još jedno slušanje.

Edited by - jogurt on 21/02/2025 04:12:08
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/02/2025 : 07:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Nije, upoznat sam retroaktivno, kad poslušam ponovo izjasniću se konkretno, ali znam da je dobro i šta je povod za pesmu.

Od Boe imam debi album, kompilaciju i album VII iz 2012-e, moglo bi se reći da su mi omiljeni hrvatski bend.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/02/2025 : 09:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Evo za Zulu nešto komercijalno, kad se pojavi, da ga malo razbudi

Sheena Easton - Strut

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1641 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 21/02/2025 : 11:42:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Za Nakera. Simfo metal.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/02/2025 : 16:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Boa - Kao Mir

Ne spada mi u najbolje Boine pesme, više se išlo na vokalnu interpretaciju, što se podrazumeva kad je Josipa u pitanju, a pesma baš funkcioniše duetski, kao i na tekst (više nego na muziku, koja je suptilna, zanatski dobra podloga, za baladu). Da je na nekom drugom jeziku i da ne znam kontekst, možda bi mi manje bila zanimljiva, ovako - 3,5/ 5

Šteta što Boa nije imala veći komercijalni uspeh, što je delimično do njih, više do publike, a možda i do njihove diskografske kuće.

Edited by - alexts on 21/02/2025 16:27:04
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/02/2025 : 17:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote

Kad bi neko 80-ih više pratio svetske trendove, bio bi više zanemaren u odnosu na tipični jugoslovenski zvuk (Čorba, Dugme...). Tako je i Koketa srđana Jula postala veliki evergreen-hit, tek deceniju-dve kasnije. I ovu pesmu je, ako se ne varam, komponovao Srđan Jul.

3,5/ 5

The Blend - The Herbaliser feat. What What (Jean Grae)

Iz vremena podnošljivijeg/boljeg rap zvuka. Moglo je malo više promena.

3+/ 5

The Mamas & The Papas - California Dreamin'

Jeste se malo izlizala od upotrebe, ali je i dalje sjajna pesma.

5/ 5

Imagination - Just An Illusion

Mislim da su Imagination imali dosta dobrih pesama, ali im se potrefila jedna savršena.

5/ 5

Snow - Informer

Fenomenalna zabava. Najbolja bila onda kad je bila nova. Šteta što razni Daddy Yankee danas razvlače pesmu.

4-/ 5

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6217 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 21/02/2025 : 17:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Balade su često otrcane ali moram ovu za Bevu.
Too corny or some feelingz?

Rush - Nobody's Hero
https://www.youtube.com/watch?v=BFl9F_ZsFIM

Nisu me prošli trnci (što mi je inače univerzalni znak da mi se pjesma sviđa), ali ne mogu reći da je loše. Tekst jeste pomalo nezgrapan, možda malo pretenciozan u dijelu do refrena, ali glazba je sasvim OK. Podsjeća na dosta rock balada iz 80-ih.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6217 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 21/02/2025 : 18:03:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Možda sam mrvicu previše puta na topicu dosad postavio The National (šalim se, nikad ih dosta :D), pa sad ide drugi Berningerov projekt - El Vy - duet s Bretom Knopfom.

Kome? Cromwell

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25773 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2025 : 20:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Evo malo domaćih klasika. Iako je Nesvrstani već sa pet godina slušao Beatlese, a a šest apsolvirao ceo opus Black sabbath, moguće da je ovo čuo u prolazu.

Ništa od Nesvrstanog, neka preuzme jogurt.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7455 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 21/02/2025 : 20:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by Shaner

Nije, upoznat sam retroaktivno, kad poslušam ponovo izjasniću se konkretno, ali znam da je dobro i šta je povod za pesmu.

Od Boe imam debi album, kompilaciju i album VII iz 2012-e, moglo bi se reći da su mi omiljeni hrvatski bend.

I mislio sam.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8853 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/02/2025 : 21:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Evo odrađujem zaostale zadatke, ako sam koga preskočio neka kaže, u gužvi sam i u gužvi ću biti...

Blind guardian - And Then There Was Silence - Bend koji je prodao više majici nego nosača zvuka. Ne mogu reći da mi je loše, ali previše me podsjeća na thompsona. 6.2/10

The Decemberists - Joan in the Garden - Nemam ti nakeru što oprostit zbog dužine pjesme, ja volim kada pjesme traju. Ovi pjesmuljci od par minuta su za siromašne duhom i nesposobne za koncetraciju. Uglavnom, malo previše indie na početku za moj ukus, ali kvalitetno... pa jako dobra progresija (onako malo postrockovska), psihodelični dio u sredini predug (uzmite si pauzu, ali ne toliku brate) i na kraju izvrsno finale. Ukupno jako, jako dobro 8.3/10

Belouis Some - Imagination - Jako dobra i naravno poznata mi stvar koja je imala nesreću da se rodi u krivom desetljeću. Da je ovo odsvirano krajem šezdesetih bilo bi top. Zamišljam kako bi zvučala u izvedbi doorsa. 'bem ti ejtis teletabis produkciju. 7.9/10

Psychotic Waltz - Faded - Ok, može proći. Nije moja šalica, ali ponajviše zbog vokala... da ovo Patton pijeva bila bi to druga pjesma. 7.6/10

Man - Four Day Louise - Dobra svirka, u pojedinim djelovima previše nekoherentno i nažalost meni užasno iritantan vokal. 6.9/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8853 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/02/2025 : 21:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Naker:

CBP bi bili puno bolji bend da su se uspjeli iskoprcati iz pink floyd utjecaja, ali i ovako imaju izvrsnih ostvarenja među kojima je i ovo malo post rock remek djelo i jedan od meni najdražih instrumentala uopće.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 21/02/2025 : 21:27:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Od BB Kinga imam samo ovaj (sa slike) album

na njemu se nalazi ova obrada blues standarda

Za Salkana zadatak

See That My Grave Is Kept Clean

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8853 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/02/2025 : 21:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Beva:

Ako ti se svidi dovoljno da te zanima, cijeli album je izvrstan, genijalan...

...ako ne, kaži svoje i produži dalje.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5002 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 21/02/2025 : 22:14:10  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
LORD OF THE LOST - Loreley

Čim sam video tu šminku, garderobu, trepavice itd. već mi se upalila crvena lampica. Čudi me Macone da voliš ovakve moderne stvari ne bih nikad rekao. Meni je iskreno ovo blaži užas.

Rush - Nobody's Hero

Dobra gitara, dobro otpevano. Slažem se da ima previše reči pa je malo pretenciozno ispalo. Pesma o razlikama između heroja i idola, dve stvari koje moderna publika zbog socijalnih mreža nije sposobna da razlikuje. Nije isključeno da ovde postoji neki lični pečat iz privatnog života tekstopisca.

EL VY - Return to the Moon

Skroz slušljiv indie rokić. Ima dobar vajb, dobar ritam. Neki trajniji utisak ipak ne.

Crippled Black Phoenix - How We Rock

I više nego solidan post rock, odlično odsvirano. Volim da slušam ovakve instrumental ambijentalne stvari jer me opuštaju, pogotovo kada imaju taj neki mistični spejs vajb. Nije mi ovde prva asocijacija Pink Floyd, atmosferično pomalo podseća na God is an astronaut. Super mi je ovo leglo
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5002 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 21/02/2025 : 22:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za Shanera. Richie Havens - Freedom at Woodstock 1969.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6217 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/02/2025 : 00:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Beva:

Ako ti se svidi dovoljno da te zanima, cijeli album je izvrstan, genijalan...

...ako ne, kaži svoje i produži dalje.

https://www.youtube.com/watch?v=bdtx1nF-Ki0

Šta mi se ima ne svidjeti. Sutra se preslušava album ;)

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/02/2025 : 01:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
treći italo-disco predlog je za

jogurta

iz razloga zaokruživanja nekih stvari:

Tibor Lévay - Composer, producer and multi-instrumentalist of Hungarian origin, born 27 May 1956 in Subotica, Yugoslavia. Brother of Sylvester Levay

Svirao je i u grupi Smak, a 1984-e je izdao album Gipsy Boobie, sa koga je istoimeni singl bio zapažen evropski hit. (Danas će ga se retko ko setiti, otuda 100-tinak slušalaca na Spotifyju).

Na radiju 202 nekada se nije moglo bez ove pesme svakodnevno, par godina.

Tibor Levay - Gipsy Boobie

Thats all I got to say!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9038 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/02/2025 : 01:44:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Tibor Levay - Opusteno
https://www.youtube.com/watch?v=k14iQAMNoEI
Go to Top of Page
Page: of 119  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000