forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 123

manhunter
Moderator

Switzerland
25798 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/02/2025 : 21:23:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Shantel - Disko Partizani

Mene si našao.. Gledao sam Shantel uživo dva puta.
Ovo mi je više nego ok, ima taj feel good vibe, i dovoljno je daleko od ska, a bliže ciganskim narodnjacima, pa valjda bolje prolazi kod mene zbog toga. Imam ovu pesmu na nekoj playlisti (zajedno sa Magnifico i sličnim), mada je nisam odavno čuo.

6/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1495 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 24/02/2025 : 21:30:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Ajmo jedna lijepa pjesma za alextsa. Nemoj sad reći da ti se ova ne sviđa 😜

Sam Brown - Stop

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
511 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 24/02/2025 : 21:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Jogurte

pa ti si više od dva puta mlađi od mene i bar 3 puta od Zule!

evo čestitke

Altered Images - Happy Birthday

https://www.youtube.com/watch?v=6t1vaF50Ks0

Nisam znao da je Zula tolko mator

Lepa čestitka. Pesma skroz dobra, uz to što je pozitivna samo tako; što je uvek lepa kombinacija. Može neki 4-
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1495 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 24/02/2025 : 21:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Shantel - Disko Partizani

Mene si našao.. Gledao sam Shantel uživo dva puta.
Ovo mi je više nego ok, ima taj feel good vibe, i dovoljno je daleko od ska, a bliže ciganskim narodnjacima, pa valjda bolje prolazi kod mene zbog toga. Imam ovu pesmu na nekoj playlisti (zajedno sa Magnifico i sličnim), mada je nisam odavno čuo.

6/10

Baš tako slično i ja 🤣
Shantel i Magnifico
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8865 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/02/2025 : 21:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tonto

E odlično. Evo zadatka, pošteno molim - otpočetka do kraja.

Manhunter:

https://www.youtube.com/watch?v=TnAnoWUHUWU

Sve što sam ja ovde čuo je bilo tandara-tandara-lalalalaaaa...Bukvalno kao onaj nesrećni No Smoking orkestar i ženi nam se Vukota. Izlaze mi scene iz nekog Kusturicinog filma, guske, pijanka, mlada igra na stolu, deca se igraju u blatu, svi veseli...U nekoj geekovskoj verziji vidim hipstere koji se voze u crvenoj VW bubi kroz polja suncokreta i uživaju u životu...Jednom rečju užas.

sjecam se vremena kad nam se ova stvar vrtila repeat po pola sata... happy days.

Dobro da budem pošten, bilo je malo i do veselih cigara.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9051 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/02/2025 : 22:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
LIVE - Rattlesnake

Nije mi ovo više od OK. Ovi LIVE su imali bolje pesme pre ovog albuma, rekao bih.

3/ 5

RUNDEK & EKIPA - Tamni jorgovan

Rundek ne pada ispod svojih visokih standarda.

3,5/ 5

Talking Heads - Once in a Lifetime

Vrh popularne muzike.

5/ 5

Fun Boy Three - The Lunatics Have Taken Over The Asylum

Pop kakav se danas teže nalazi.

4/ 5

KO JE U PRAVU - MIKI PETKOVSKI

Interesantno muzički, kao beli-soul-jazz-rock. Pevački nije na tom nivou, nego se suviše čuje Smak, mogao je malo odmak da se napravi. Ali je dobro.

3,5/ 5

Scorpions - Still Loving You

Nisam ovo mogao da odslušam celo (mada je nebrojeno puta bilo nemoguće izbeći), nisam u raspoloženju za to, ali nisam skoro nikad (mada je malo podnošljivije od Winds of Change).

3/ 5

Labi Siffre - It must be Love

Sjajno. I obrada Madness je odlična.

5/ 5

Angry Cockroaches (Cucarachas Enojadas) - Tito & Tarantula

Sasvim dobro, i za film i ovako. Malčice preduga završnica.

4/ 5

Anne Murray - Put Your Hand In The Hand

Slušljivo. I nepotrebno.

2,5/ 5

Love Story - Andy Williams - Where Do I Begin

Love Story tema u instrumentalnoj verziji je sjajna (ponajbolja u verziji Henry Mancinija). Ova sa vokalom je manje dobra, više kičasta.

3,5/ 5

Edited by - alexts on 24/02/2025 22:37:27
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9051 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/02/2025 : 22:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Sam Brown - Stop

Preterano se pušta ova stvar, često je preskačem, jer sam je čuo 100000 puta, ali je nekad odslušam, kao prvi put. Meni je definicija savršene pop pesme (i interpretacija je briljantna).

5/ 5

Treba poslušati od Sam Browne i nešto drugo:

https://www.youtube.com/watch?v=c0hE7Gh-bd0

https://www.youtube.com/watch?v=RrAFcQbzKcw

Edited by - alexts on 24/02/2025 22:43:21
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 24/02/2025 : 22:45:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Tonto bira pjesmu za prvi ples, ova je bila meni i ženi prije skoro 12 godina:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1665 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 24/02/2025 : 23:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Gorky Park- Bang

Ovo je blagi užas kao i uzori Motley Crue. 1.5/ 5 za profesionalnost momaka i kvalitetu snimka jer je ideja za čistu 0.

Sinead O'Connor- Mandinka

Onu njenu tugovanku sam čuo 1000 puta i Skinhead mi je bila lijepa i čudna. Ovo se samo napisalo tako, da dam 2/5 jer mi je stvarno lijepa žena koja dobro pjeva. Bolje od ruskih Motley Crue ali pjesme obojih su oko 0.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 24/02/2025 23:22:08
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1665 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 24/02/2025 : 23:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Sam Brown - Stop

Preterano se pušta ova stvar, često je preskačem, jer sam je čuo 100000 puta, ali je nekad odslušam, kao prvi put. Meni je definicija savršene pop pesme (i interpretacija je briljantna).

5/ 5

Stop nisam čuo dugo dugo i potpuna je pjesma. Sam je šečer.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1665 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 24/02/2025 : 23:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Za Nakera. 1000mods- Vidage. Nagradno pitanje- koja grupa se čuje u ovom grčkom stoneru?

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 24/02/2025 23:26:07
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1665 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 24/02/2025 : 23:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Za Alexisa
Palov & Mishkin- Well Stomach

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 24/02/2025 23:33:16
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5019 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 24/02/2025 : 23:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Talking Heads - Once in a Lifetime

Eksperimentalan popić, ali uspešno se ovde koketira sa više razlitih zvukova. Nisam fan pripovedačkog dela, ali zarazan refren i jako dobro odsvirano. Zabavno. Dobar spot takođe.

Алиса - Вот Так

Nije loše. To je taj šablon, ključ po kojem je prepoznatljiva muzika istočne Evrope. Sve ovde što čujemo smo imali prilike da čujemo u ex yu muzikografiji pa se ovde osećamo kao kod kuće jer nam stvar zvuči dobro poznato. Mogu slušati.

From Dusk Till Dawn - Angry Cockroaches (Cucarachas Enojadas) - Tito & Tarantula

Meni je ovo bio odličan film do pojave vampira.. onda potone. Ali latinosi rasturaju sa muzičkim podlogama, suludo dobra i intenzivna gitara ala se ovde prži sve dimi. Kidanje. Pun pogodak Zula!

Sinead O'Connor - Mandinka

Sinead je sjajna, već u svom debitantskom albumu se videlo kakav je to talenat i potencijal. Prelep glas.

1000mods - Vidage - Live in Athens

Hell yeah! Kakav live performans, kakvo prženje, kidanje! Ajde što su momci blago rečeno rasturili, ali samo reč hvale za publiku koja je stvorila brutalnu atmosferu. Publika živi za riff, nema telefona, nema slikanja, samo se obožava taj božanski riff! Ova pesma me vratila u neka bolja vremena live rock svirki. Prvi put čujem ovu stvar, ovo mi je najveće otkrovenje na temi posle Klik tema broj 1 i Tontovog bluegrassa. Odlično Macone
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5019 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 24/02/2025 : 23:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Kao znak hvale za sjajne Grke evo za Macona jedan grunge bend o kojem niko ne priča. Love Battery - Dayglo.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7461 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 24/02/2025 : 23:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Andy Williams - Where Do I Begin (Love Story)
https://www.youtube.com/watch?v=LDwkDS_Scyc

Volim ovu pjesmu, samo mi bolje paše instrumentalna verzija, pa i ona Shirley Bassey. 7/10

Samo ne razumijem tko je tu kandidat za prvi ples, ja ili pjesma?

P.S.
Sretan rođendan jogurte!

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1665 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 25/02/2025 : 00:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Naker, mi smo baš na isti liniji. Super i hvala, da ti se sviđaju Grki. I ja sam primjetio super živu atmosferu kod njihove pjesme. Skini albume, imaju još više dobrih pjesama.

Nikada nisam čuo za Love Battery, sviđa mi se psihedelični dodatak njihovom zvuku. Sa veseljem ću preslušati cijeli album.
3/5 za pjesmu, nekako je nerazrađena, počne dobro i ne dođe daleko.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 25/02/2025 00:03:20
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
511 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 25/02/2025 : 00:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Andy Williams - Where Do I Begin (Love Story)
https://www.youtube.com/watch?v=LDwkDS_Scyc

Volim ovu pjesmu, samo mi bolje paše instrumentalna verzija, pa i ona Shirley Bassey. 7/10

Samo ne razumijem tko je tu kandidat za prvi ples, ja ili pjesma?

P.S.
Sretan rođendan jogurte!

Hvala Shaner ;D

Edited by - jogurt on 25/02/2025 00:48:59
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25798 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/02/2025 : 07:00:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Gorky Park- Bang

Ovo je blagi užas kao i uzori Motley Crue. 1.5/ 5 za profesionalnost momaka i kvalitetu snimka jer je ideja za čistu 0.

Ma ovo mi je palo na pamet zbog onih tvojih Rusa. Smešni su bili i tad, sad su još smešniji.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25798 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/02/2025 : 07:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Zula odavno nije bio u Švici, evo mu prilike.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1495 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/02/2025 : 08:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Prve serije koje pamtim ranih sedamdesetih su Nesalomljivi (Eliot Ness) i Više od života. Ova druga je Poljska WW2 serija u kojoj je glavni lik poljski špijun ubačen u njemačke redove kao poručnik (kasnije kapetan) Kloss. Glumi ga Stanislaw Mikulski, zvijezda i serije i ovih prostora tada.

Muziku za uvodnu špicu i seriju radio je Jerzy Matuszkiewicz poljski saksofonist, jazz umjetnik, pandan Mići Markoviću koji je radio muziku za sličnu seriju - Otpisane!

Neka alexts ocjeni kako je to nekad zvučalo.

Jerzy Matuszkiewicz - Više od života

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1495 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/02/2025 : 08:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zula odavno nije bio u Švici, evo mu prilike.

http://youtu.be/_a1umxX3nlI?feature=shared

Nisam nikad čuo, ali je zabavno. Sve se vrti oko ritma koji je zarazan i pjesma može trajati i 10 minuta 😂
Pjevanje je fora jer je na 2 jezika, pa samo pretpostavljam da su na francuskom iste riječi 😂. Pjevanja prati ritam, nije da poludiš od ljepote glasovnih mogućnosti. Mogu slušati više puta. Idem sad opet 🤣

Edited by - Zula on 25/02/2025 08:56:14
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8865 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2025 : 08:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Za Tonta kad je već započeo s rukama 😂 A možda bi se dopala i alextsu.

Sestre, ali ne ove drag slovenske 😂 već američke. Pokazivač sestre kad bi se doslovno prevelo.
Spora ruka sestara Pokazivač 🤣

The Pointer Sisters - Slow Hand

https://youtube.com/watch?v=dbk29JZdl5A

Uf, ovo nisam čuo brat bratu 40 godina... E sad, meni je ovo izvrsno, a koliko je tu u pitanju nostalgija i vraćanje u najranije dane djetinjstva, a koliko nešto drugo, ne znam. Sva ta zabavna pop glazba 80-ih je meni isto kao i zagor. Ono što sam čitao/slušao kao dijete i danas mi je super, sve ono što me zaobišlo danas mi je nečitljivo/neslušljivo. Osnovnoškolska pulp i šund razina u kojoj je sasvim legitimno uživati. 8.1//10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8865 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2025 : 09:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Tonto bira pjesmu za prvi ples, ova je bila meni i ženi prije skoro 12 godina:

https://www.youtube.com/watch?v=UIXs66BPooY

REM je vrhunski bend, Automatic for the people sam kupio ploču tamo negdje kad je rat završio. Čak kad i mi nisu top kao što je ovdje slučaj uvijek ću ih rado slušati. 7.3/10

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8865 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2025 : 09:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote

Macon:

...ako ti ovo ne bude dobro odjavljujem se s teme.

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1665 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 25/02/2025 : 09:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Tonto, ovo je izvrstno. Potpuni blues. 5/5. Nikada nisam čuo. Baš ti hvala.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page
Page: of 123  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.69 seconds. Snitz Forums 2000