forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 125

Macon
Senior Member

Slovenia
1672 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 25/02/2025 : 20:42:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

quote:
Originally posted by Macon

quote:

Macon, već smo ti govorili...
Daš zadatak nekom određenom. Taj neki određeni, "mora" komentirati, a drugi mogu i ne moraju komentirati. Kad postaviš ovako neodređeno, nitko ne mora ništa reći. I naravno, svaki put nekom drugom da bude interesantnije, tako da komentiraju i oni koji možda i ne vole postavljeni zadatak. Uživaj!

Ajde, Zula, onda molim ti.

Zahvaljujem, ali ne bih.
Već sam ti jednom poslužio kao rezervni "muzički kritičar", ali nisi bio presretan mojom "recenzijom" 😂
Pa da ne upadnemo u loop nesporazuma odredi nekog drugog, molim te. A meni će biti drago dati mišljenje za nešto gdje sam first pick makar ušao u rizik da ti se moje mišljenje neće svidjeti.

Pa jesi prvi pick jer nisam prije nikoga odredio. Imam problema kome odrediti šta jer nismo svi za sve. Alexisu mogu neki pop, Nakeru hard rock, Manhanteru izgleda isto teži rock i tebi nešto laganije. Tako mi se barem čini. Da li možda grešim?

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1672 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 25/02/2025 : 20:45:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Midge Ure i Richard Marx su emblematične pjesme osamdesetih. Ono baš teške klasike koje obuhvačaju razdoblje i duh vremena. Odlične osnovne melodije. 10/ 10.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1506 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/02/2025 : 20:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Nije važno kome se što sviđa, nije stvar u tome da pogodiš što tko voli. Poanta je kako će netko reagirati na tebi zanimljive phesme. Meni je isto jasno tko što voli, ali ponekad je zanimljivo dati nekom upravo suprotno, i ne ljutiti se na povratnu informaciju 😂
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1672 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 25/02/2025 : 20:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Kako, da niko ne stavlja hip hop?

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1506 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/02/2025 : 20:58:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Zula ide malo u Englesku.

http://youtu.be/Gx8afpquc2Y?feature=shared

Čovječe, pa u Poljskom sam u kasnim šezdesetima i ti me sad cimaš... Em prostor, em vrijeme, ali ajde, što se mora...
Nisam prije slušao! Počne grozno, čak je graničilo s odustajanjem, ali kad počne pjevanje sve se uravnoteži. U nekom trenutku me podsjetulo na Enyu. Stvara se dobar ugođaj glasa i muzike. Dobro je bilo!
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1506 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/02/2025 : 21:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Idemo malo udaviti nekog daviteljima.

Macon da vidimo što ti kažeš za zlatno smeđe davitelje...

The Stranglers- Golden Brown

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25806 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/02/2025 : 21:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zula ide malo u Englesku.

http://youtu.be/Gx8afpquc2Y?feature=shared

Čovječe, pa u Poljskom sam u kasnim šezdesetima i ti me sad cimaš... Em prostor, em vrijeme, ali ajde, što se mora...
Nisam prije slušao! Počne grozno, čak je graničilo s odustajanjem, ali kad počne pjevanje sve se uravnoteži. U nekom trenutku me podsjetulo na Enyu. Stvara se dobar ugođaj glasa i muzike. Dobro je bilo!

Zoë i Dido su rasturile na ovom albumu. I imaš pravo, vuče malo na Enyu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1506 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/02/2025 : 21:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Beva

Tebi ćemo jednu pjesmu legendarne grupe Vrata koje baš nisam ljubitelj. Ne mislim da je grupa loša, ali ne mislim ni da je nešto posebno.
No, i ova grupa ima pjesmu koja mi se baš sviđa i koju mogu slušati stalno...

The Doors - Love Her Madly

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1506 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/02/2025 : 21:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Iako me šeće vamo tamo, dat ću mu pjesmu za recenziju. I to takvu da ga nakon Shantela opet ostavim u Njemačkoj, a to je blizu Švicarske.

Manhunter

Oceana - Cry Cry

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25806 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/02/2025 : 21:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo Zula ti svrati do Austrije.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25806 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/02/2025 : 21:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Oceana - Cry Cry

Ma ovo mi je sasvim moj vibe, imam playlistu sa ovakvim pesmama. Ovo je feel good vibe, a ne tamo neki ska ili reggae.

7/10

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1506 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/02/2025 : 21:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Ono što mi je bilo jako dobro danas, a nije bio moj zadatak:

Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul
Midge Ure - If I Was
Richard Marx - Hazard
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1672 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 25/02/2025 : 21:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Idemo malo udaviti nekog daviteljima.

Macon da vidimo što ti kažeš za zlatno smeđe davitelje...

The Stranglers- Golden Brown

Imao sam cd Best of Davitelja prije trideset godine i puno puta sam je slušao od početka do kraja. Baš sa Daviteljima i sa The Clash (koji su precijenjeni jer imaju jedan dobar album) sam došao do zaključka kako nepotreban je sav engleski punk i njegov pubertetnički bunt i grupe koje ne znaju svirati (Sex Pistols, Anti Nowhere League, Damned...) Ovoj pjesmi dajem 4/5 zato jer su Davitelji uradili nekih 6-8 boljih pjesama i sve su na Best of.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 25/02/2025 21:39:04
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1672 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 25/02/2025 : 21:43:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Beva, za tebe band sa najboljim imenom u povijesti rocka. Surf grupa.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 25/02/2025 21:44:11
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1672 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 25/02/2025 : 21:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Beva

Tebi ćemo jednu pjesmu legendarne grupe Vrata koje baš nisam ljubitelj. Ne mislim da je grupa loša, ali ne mislim ni da je nešto posebno.

Prvi album Vrata je fenomenalan, nema jedne loše pjesme. Drugi imaju vrhunce i konfekciju, nisu cijeli za slušanje. Beatles imaju cijele albume za slušanje, Rolling Stones po meni ne.

Najviše šta za mene može grupa postignuti je cijeli album za slušanje više puta od početka do kraja. Prvi put u glavnom slušam sve, ako počnem brzo da preskačem nije dobar znak.

Zbog ove teme sam na Elastici. Prvi album je ok sa par iznadprosječnih momenata, drugi je meh. Prije nisam slušao drugo osim prvog albuma i izgleda nisam ništa propustio.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1506 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 25/02/2025 : 21:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo Zula ti svrati do Austrije.

http://youtu.be/MTlSjRMx5Ic?feature=shared

London, a ne... Vienna Calling 🤣
Falco mi je ok, ali ništa više od toga. Takva mi je i ta pjesma, koja s protokom vremena meni nije bolja, dapače 😂. Solidno, prosječno, slušljivo, podnošljivo...
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8867 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2025 : 22:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

quote:

Beva

Prvi album Vrata je fenomenalan, nema jedne loše pjesme. Drugi imaju vrhunce i konfekciju, nisu cijeli za slušanje. Beatles imaju cijele albume za slušanje, Rolling Stones po meni ne.

Najviše šta za mene može grupa postignuti je cijeli album za slušanje više puta od početka do kraja. Prvi put u glavnom slušam sve, ako počnem brzo da preskačem nije dobar znak.

Meni je najbolji album od vrata upravo ovaj zadnji. Od njih mogu slušati svaki album otpočetka do kraja... i slabiji momenti su mi dovoljno dobri.

Edit: Od stonesa mi je Let it bleed u najboljih deset albuma svih vremena.

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 25/02/2025 22:27:22
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8867 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/02/2025 : 22:25:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ajde zula, nećeš umrit od malo distorzije... još kad je ovako zajebantski u cajku upakirana.

Zula:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9060 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/02/2025 : 22:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
The Pointer Sisters - Slow Hand

Podcenjene, od neukih, The Pointer Sisters su jedna od najboljih ženskih, ali i RnB grupa uopšte. Njihovo umeće im je omogućavalo raznovrsnost i izvan granica RnB žanrova, pa je tako ova pesma sjajna country balada!

Od njih mi je apsolutno genijalan singl Automatic (za koje su dobile 1 od 3 grammyja, uz više niminacija za isti).

4/ 5
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5024 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/02/2025 : 23:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ralli Rock & The Moan of the Sky - The Blues Within

I ja prvi čujem za ovo, i ovo je vaistinu odličan blues. Znalački odsvirana muzika koja ima dušu.

Levon Helm - The Mountain

Dobra verzija ove pesme. Helm ima jak country vokal. Bio je stara škola, uticajan muzičar.

Le Scrawl - Eager to Please

Izdržao sam do kraja, ali ne. Moglo bi se Nesvrstanom svideti.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5024 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/02/2025 : 23:02:19  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za Alexa. Cannonball Adderley Sextet - Work Song (Jazz Scene, 1962).

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9060 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/02/2025 : 23:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
America - Ventura Highway

Nisam neki poznavalac ove grupe, ali mi nekako deluju ukalupljeno, verovatno bi mi se ova pesma više sviđala od A Horse With No Name, da sam nju prvu čuo.

4/ 5

Ne znam šta Salkan misli, ali je meni i od sempla ispala dobra drugačija pesma

https://www.youtube.com/watch?v=JNIBB6I0_vI

Edited by - alexts on 25/02/2025 23:17:41
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9060 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/02/2025 : 23:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
The Stranglers - Golden Brown 5/ 5

Faithless - Evergreen 4/ 5

Richard Marx - Hazard

Ne volim ovog Marksa, ova mu je najbolja, jer je drugačija od mnogih i ima kvaliteta, od vokalne melodije, do specifičnog zvuka.

3,5/ 5

Gary Numan - Cars 5/ 5

Edited by - alexts on 25/02/2025 23:25:09
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6225 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/02/2025 : 07:01:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Još jedna za Bevu

Midge Ure - If I Was

http://youtu.be/x1JrRwKeAP4?si=jXGiZw8A3t0apr3L

Nije loše, ali me nije nešto posebno ni dotaklo. Zvuk je nesumnjivo iz osamdesetih, što mi pomalo odmaže jer pjesma zvuči nekako generički, ali to je vjerojatno samo zato što sam čuo hrpu slično aranžiranih stvari.

6/10

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6225 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/02/2025 : 07:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:

Beva

https://youtube.com/watch?v=SLdvnQD_eio

Slično mišljenje imam o Doorsima, legendaran bend, prepoznatljiv, ali nije baš moj stil 100%. Ali i meni je ova pjesma jako dobra. Ljubavna stvar bez i trunke patetike. 9/10

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page
Page: of 125  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000