forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 126

alexts
Advanced Member

Serbia
9067 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/02/2025 : 07:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Cannonball Adderley Sextet - Work Song

Poslušah sinoć - odlična kompozicija (Nata Adderleya) u maestralnom izvođenju. Samo se treba prepustiti slušanju. Nisam čuo ranije, a vidim da je i sa jako dobrog, istoimenog albuma Nata Adderleya. Svirka svih je za proučavanje. Potražiću i obradu sa pevanjem.

5/ 5
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6227 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/02/2025 : 07:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Beva, za tebe band sa najboljim imenom u povijesti rocka. Surf grupa.
https://www.youtube.com/watch?v=vPXgo6hADIg

Po nazivu benda ne bih nikad očekivao da će mi se svidjeti, a pjesma mi je legla kao budali šamar :D Odlično, lagano a na mahove taman dovoljno žestoko da mi ne ide u krajnost. 9/10

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 26/02/2025 07:34:56
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6227 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 26/02/2025 : 07:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Macon pita ima li hip-hopa na temi, pa da vidimo što on misli o ovoj relativno novijoj kontroverznoj stvari:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1510 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 26/02/2025 : 08:38:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ajde zula, nećeš umrit od malo distorzije... još kad je ovako zajebantski u cajku upakirana.

Zula:

https://www.youtube.com/watch?v=ZbBYp3VhEGY

Ne umirem od distorzije, bilo od ljepote, bilo od suprotnog ljepoti... 😂

Ovo je distorzična zajebancija! Muzika je još i za podnijeti, prepoznatljivi krugovi, razbijeni bridge solažom lišenom smisla da se popuni vrijeme i pripremi za nastavak istih krugova.
Šteta što su unaprijed znali 2 stiha pa pomislili da bi se od toga mogla napraviti pjesma, no izdala ih spisateljska kreativnost.
Video. Preduga je pjesma za sve fore koje su se mogli sjetiti. 😂
Pjevač je... Baš me zanima što je njegov tata htio da mu sin postane... 🤣
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8870 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/02/2025 : 08:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote

Slijedi mala digresija na doorse. Ti si počeo.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8870 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/02/2025 : 09:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Ne mislim da je grupa loša, ali ne mislim ni da je nešto posebno.

Ovdje ću se malo ne složiti. Možda tebi nisu posebno dobri i to je sasvim u redu, ali generalno smatram da ne postoji posebniji bend od doorsa. Nevjerovatna kemija između članova benda i Morrisonov osjećaj za blues, neisklesani i neškolovani, a opet genijalni vokal dali su nam bend toliko jak da njihova popularnost ne odumire ni skoro šezdeset godina kasnije. Rekao bi da su najposebniji bend na svijetu jer sve velike rock atrakcije tih najvažnijih godina u glazbi kada je glazba zaista mijenjala svijet poput Zeppelina, Purplea, Floyda i svih, baš svih ostalih do danas su nebrojeno puta iskopirale raznorazne grupe. Doorse nitko nikad nije kopirao, ne zato jer se to ne može nego jednostavno jer to nema smisla. Nema nikakvog smisla zvučati poput Manzareka, Densmora, Kriegera i Morrisona... jer oni su zaista stvorili jedinstveni zvuk i bili su i ostali jedni, jedini i neponovljivi. Imaju, naravno, oni i svojih manjkavosti, ali su nebitni za moju tvrdnju da se radi o najposebnijem bendu na svijetu koji je došao do samih vrhova popularnosti.

Trebalo mi je vremena da se sjetim imena benda, ali uspio sam. Jedna reinkarnacija Morrisona ide kao zadatak...

Macon:

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1510 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 26/02/2025 : 09:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Jedna prigodna za dobro jutro...

Alextsu koji kaže da nije baš upoznat s mačjim pjesmama...

Istina da je to obrada pjesme iz ranih tridesetih, ali to malo tko zna. Uglavnom se pjesma veže uz Mačka.

Cat Stevens - Morning Has Broken

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
770 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 26/02/2025 : 09:15:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

America - Ventura Highway

Nisam neki poznavalac ove grupe, ali mi nekako deluju ukalupljeno, verovatno bi mi se ova pesma više sviđala od A Horse With No Name, da sam nju prvu čuo.

4/ 5

Ne znam šta Salkan misli, ali je meni i od sempla ispala dobra drugačija pesma

https://www.youtube.com/watch?v=JNIBB6I0_vI

Salkan misli da je Dženet bila dobra dok je bila mlada, ali se iznenada stropoštala nizbrdo, ostarila. Pjesma je toliko dobra da i u ovoj obradi zvuči fino.

Nego, čitam ovo da Doorsi nisu ništa posebni i zakazujem pregled kod doktora, tražim tablete za smirenje po ladicama, čupam kose. Svašta sam pročitao ovde na forumu
Ali da Doorsi nisu ništa posebno

O veliki Bože na nebesima
Spasi nas

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9067 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/02/2025 : 09:17:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Za film "About a boy", izvođač Badly Drawn Boy uradio je dve sjajne pesme (obe singlovi).

Za nakera

postavljam onu neobičniju (mada bih mu svakako preporučio da čuje i drugu - Something To Talk About)

Badly Drawn Boy - Silent Sigh

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8870 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/02/2025 : 09:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Jedan zaboravljeni djelić genijalnosti:

Jogurt:

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9067 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/02/2025 : 09:22:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro jutro će da bude popodne, jer treba li više da ponavljam da mi zvučnici nisu sada dostupni.

Ko nije - Lovecats (The Cure), Stray Cat Strut, Cat-People...?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9067 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/02/2025 : 09:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pesma za jogurta

Bee Gees - Jive Talkin'

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1510 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 26/02/2025 : 09:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni nisu ništa posebno (a imaju neke izvrsne pjesme). Tebi jesu. I mnogima drugima jesu. I ako većini jesu, a meni nisu... Uzmi me u zaštitu manjina, daj mi pravo na život i slobodu govora 😂
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1510 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 26/02/2025 : 09:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Dobro jutro će da bude popodne, jer treba li više da ponavljam da mi zvučnici nisu sada dostupni.

Ko nije - Lovecats (The Cure), Stray Cat Strut, Cat-People...?

Nisam znao, oprosti.
Mobitel i slušalice su uvijek sa mnom, samo je stvar imam li vremena.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4483 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 26/02/2025 : 09:43:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cromwell

mi ne reče šta ga je zanimalo sa onim Ghost skandinavcima?

u međuvremenu, evo mu za zadatak - originalna albumska verzija jednog mega-hita

Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul

https://www.youtube.com/watch?v=VR0_hgiDCk0

Ovo je klasik ali mislim da je ovo prvi put da sam čuo originalnu (dužu?) verziju. Osim što je refren ultracatchy mislim da je najveći plus ovaj konstantni csšš csšš hi-hat koji ima gotovo pa trance efekt za mozak. Jedino što bih zamjerio jest nepostojanje nekog brzog dijela ili prijelaza što mi očito baš često fali kod hrpe kvalitetnih pop pjesama.
E i ikad mi nije bilo jasno da li je to stvarno njegov/njihov vokal ili imaju nasnimljeno neku žensku na matricu ali respekt u svakom slučaju. Make 80s mullets great again!

A za Ghost me zanimalo hoćeš li uopće preslušat/ocijenit jer sam pretpostavljao da ćeš guglat i vidjet sotonizam "fuj fuj neću to ni slušat" a kad ono pjesma pop hitčina! To me zanimalo jer ljudi generalno imaju tendenciju osuđivat unaprijed kad vide imidž i gledaju na to kao opasnost, dok s druge strane takvu "opasnost" neće percipirati u filmovima tipa Eyes Wide Shut ili ludorijama Jodorowskog.
Ali dobro je da, položio si test s vrlodobrim do odličnim

Bok, kako si.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9067 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/02/2025 : 10:00:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

E i ikad mi nije bilo jasno da li je to stvarno njegov/njihov vokal ili imaju nasnimljeno neku žensku na matricu ali respekt u svakom slučaju. Make 80s mullets great again!

Njegov je glas (Thomas Anders), a ovaj drugi je nadsinhronizovan pratećim vokalima, zapravo ne peva (ali komponuje).

https://www.youtube.com/watch?v=--_2OUNNiLI

Edited by - alexts on 26/02/2025 10:01:41
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4483 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 26/02/2025 : 10:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
The Moody Blues - I Know You're Out There Somewhere - super stvar koju nisam do sad čuo iako volim taj bend ali im se nikad ne sjetim detaljnije preslušat diskografiju.

Richard Marx - Hazard - ovo je odlično. Ide na listu!

Gary Numan - Cars - meni ovo zvuči full jugoslavenski. Malo mi je preprazno

Midge Ure - If I Was - ovo sam vjerojatno čuo stoput kao klinac. Nostalgično optimistična superstvar

Faithless - Evergreen - čemu ovako ružna siva naslovnica za tako lijepu eteričnu pjesmu? Naslovnica -10 i nek se jebe tko god da je odgovoran za nju a pjesma 10/10

Falco - Vienna Calling - zabavno, švapski je super ali ovdje ima previše blebetanja za moj ukus

Butthole Surfers - The Wooden Song - isto super pjesma, sve štima tu

Brkovi - strastveno mrzim taj bend zajedno sa Perom deformerom.

Cannonball Adderley Sextet - Work Song - nisam baš od jazza ali ovaj oldskul teško da se može nesvidjet nekome.

Childish Gambino - This Is America - totalna kakofonija s premalo glazbe. Ali s druge strane pretpostavljam da ovako zvuči većina proga onima koji nisu na to naviknuti

The Flying Eyes - Lay with me - isusti ovo je prejebeno! Totalni Doorsi s malo više garaže u bluzu. Ne znam kak mi je ovo prošlo ispod radara, fejlo sam ko Plenković. Instant skidanje i preslušavanje iako mi sad nije vrijeme za to. Doorsi su mi obavezni za slušat preko ljeta.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
518 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 26/02/2025 : 10:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Meni nisu ništa posebno (a imaju neke izvrsne pjesme). Tebi jesu. I mnogima drugima jesu. I ako većini jesu, a meni nisu... Uzmi me u zaštitu manjina, daj mi pravo na život i slobodu govora 😂

Meni su oni bili prvi omiljeni bend, zajedno sa Led Zeppelinom i Deep Purple. Sada ih dosta redje slusam, a pesma koju najcesce pustim je upravo Love her madly koja je juce bila zadatak :D

A reko bi da mi je mozda omiljena Soft Parade, ono je ludnica samo tako :D

Edited by - jogurt on 26/02/2025 10:13:46
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
518 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 26/02/2025 : 10:17:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedan zaboravljeni djelić genijalnosti:

Jogurt:

https://www.youtube.com/watch?v=1BNMAq0D9w4

Blize genijalnom nego odlicnom. Ova muzicka podloga sa samog pocetka pesme odlicna i na par mesta savrseno uklopljena sa vokalom. Super stvar, ni u jednom trenutku nije komplikovana i nema nepotrebnih digresija sto je plus. Ide 5-
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
518 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 26/02/2025 : 11:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pesma za jogurta

Bee Gees - Jive Talkin'

https://www.youtube.com/watch?v=oALKAh_bL5g

Jako dobro, nemam sta zameriti. Bee Gees su bend koji bi verovatno trebalo da podrobnije istrazim, na primer Stayin Alive mi je genijalna pesma, za najvece ocene. Za ovu moze 4
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9067 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/02/2025 : 11:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

quote:

Pesma za jogurta

Bee Gees - Jive Talkin'

Jako dobro, nemam sta zameriti. Bee Gees su bend koji bi verovatno trebalo da podrobnije istrazim, na primer Stayin Alive mi je genijalna pesma, za najvece ocene. Za ovu moze 4

Pošto nisi dao nisku ocenu, nagrađujem te obradom, gde je vokal bio jedan poznati pevač.
https://www.youtube.com/watch?v=-aCwjpYOsls
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1676 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 26/02/2025 : 12:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

quote:

Pesma za jogurta

Bee Gees - Jive Talkin'

Davno sam več skinuo njihov best of, za više su mi predaleko. Best of je vrlo dobar. Barbra Streisand ima jedan album i najveći hit koji se sluša ko, da je od Bee Gees jer je cijeli album napisao jedan od njih.

Ali recimo ABBA ima super albume, to je baš zrela glasba.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 26/02/2025 12:50:18
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
518 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 26/02/2025 : 13:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Slusao sam ABBA malo vise, i poslednjih nekoliko albuma su odlicni. Najbolji bi mi bio zadnji (u stvari predzadnji, Visitors), gde su skoro sve pesme za najvise ocene. Ali imam problem sa njima, bendom, jer su mi kao pojava jako antipaticni :D

Edited by - jogurt on 26/02/2025 13:48:05
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1676 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 26/02/2025 : 13:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Macon pita ima li hip-hopa na temi, pa da vidimo što on misli o ovoj relativno novijoj kontroverznoj stvari:

Video je baš fora i iznenadio me je dvaput. Možeš, da misliš, gdje. Isto je flow dobar i cijeli socialni kontekst, tako, da -4/5. Baš ti hvala za ovo.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 26/02/2025 13:28:03
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1676 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 26/02/2025 : 13:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Nešto starije- prvaki geto metala. Alexis, jedna fina stvar za tebe, obrati pažnju na tekst.
Bodycount- Strippers. Gdje je video, hočemo eksplicitni video. :P

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 26/02/2025 13:32:19
Go to Top of Page
Page: of 126  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000