forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 127

Zula
Senior Member

1522 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 26/02/2025 : 22:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za Tonta

Stih "I couldn't see the light" u pjesmi Climax Blues Banda me podsjetio na jedan sličan i suprotan.
Mačak Yusuf kaže da on misli da vidi svjetlost u jednoj malo jazzy pjesmi.

Cat Stevens/Yusuf - I Think I See The Light

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8878 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/02/2025 : 22:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Za Tonta

Stih "I couldn't see the light" u pjesmi Climax Blues Banda me podsjetio na jedan sličan i suprotan.
Mačak Yusuf kaže da on misli da vidi svjetlost u jednoj malo jazzy pjesmi.

Cat Stevens/Yusuf - I Think I See The Light

https://youtube.com/watch?v=ZpPZiA4XO-8

Bluesy, jazzy, popy, rocky... Odličan je mačak, baš po mom guštu. Nisam ovo slušao dosad, sad moram smisliti na koju listu da uvalim. 8.2/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1522 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 26/02/2025 : 22:21:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za Manhuntera
Na vlak, na vlak, samo da nije u snijegu... Što dalje iz Švicarske, Njemačke, Austrije... 😂

The Doobie Brothers - Long Train Runnin'

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5026 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 26/02/2025 : 22:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
The Doors - Love Her Madly

Biti u vezi sa nekim je svagdanja borba jer to je ringišpil uspona i padova. A nekada doživiš da vidiš kako osoba koju voliš ti zalupi vrata i ode. Pesmu nije pisao Morrison već Krieger o svojoj ženi. Doorsi meni jedan od najdražih bendova. Originalni, inovativni, uticajni, one of a kind. Ova pesma je bila u Forrest Gump-u.

Butthole Surfers - The Wooden Song

Nekako sam ostao ravnodušan na vokal, ali dobro odsvirano. Solo kida. Valjalo bi overiti još neke pesme od ovih likova.

Badly Drawn Boy - Silent sigh

Hugh Grant mi je antipatičan kao glumac pa se trudim da zaobilazim njegove filmove. Čudna je pesma, poprilično depresivan tekst ali je melodična na taj neki pozitivni feel-good vajb. Nije loše, dobar klavir.

Rare Bird - Beautiful Scarlet

Mogu se dobre rock pesme praviti i bez gitare. Sve inovativno i revolucionarno u rock-u je stvoreno krajem 60tih i početkom '70tih. Top.

Billy Preston - Them Changes

Preston je legenda, čovek sarađivao sa svim bitnim muzičarima. Doktor klavijatura. Vredi.

Clawfinger - Rosegrove

Neko mora da jako voleo svoje radno mesto kada je pisao tekst za ovu pesmu. Trpiš, trpiš, a najradije bi urlikao. Nije mi rap/nu metal omiljena stvar na svetu, ali ovo je OK. Sviđa mi se live performans.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8878 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 26/02/2025 : 22:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ček zula, nećeš ni ti bez svijetlosti tontove proći. Prva koja mi je pala napamet.

Zula:

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5026 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 26/02/2025 : 22:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za Salkana. Ryo Fukui - Early Summer.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9076 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/02/2025 : 22:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Labrinth - Jealous

Ne, ne i ne. Odbijam i da ocenjujem nešto što potpuno izlazi iz oblasti mog interesovanja. Nije mi bitna konkretna godina proizvodnje, ali odmah je jasno da je reč o NOVOJ muzici. To je nešto, što ste vi mlađi prihvatili da vam se prodaje (ili poklanja) kao muzika.

Muškarac koji lepo peva i iskreno ogoljava svoje emocije, preko granica patetike. A prati ga fino prebiranje po klaviru, malo gudača, koji sviraju neke smirujuće akorde i harmonije.

Kad čujem crnca kako peva - hoću RITAM, pa čak i u baladama (spori ritam), hoću da je pevač cool pojava i njegova interpretacija, a ne uplakana seka-persa.

Ovako nešto:

https://www.youtube.com/watch?v=br-Dy3puDoc
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1681 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 26/02/2025 : 22:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Butthole Surfers - The Wooden Song

Nekako sam ostao ravnodušan na vokal, ali dobro odsvirano. Solo kida. Valjalo bi overiti još neke pesme od ovih likova.

To su pankeri, hardkorovci, hard rokeri. Proveri album iz 1996. Tamo je koncentrat, prije je više zbrkano i skicozno.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25820 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/02/2025 : 22:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
The Doobie Brothers - Long Train Runnin'

Ne znam šta reći na ovaj vanvremenski klasik koji je i danas svež kao i prvog dana. 10/10

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9076 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/02/2025 : 23:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Već sam postavio skoro sve pesme koje sam nameravao, za par dana vreme mi je za povlačenje sa topika, jer sam produžio do kraja drugog meseca (iz razloga nedostatka vremena za slušanje muzike za sopstvene potrebe).

Još jedna za Shanera

Prefab Sprout - Hey Manhattan!

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1522 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 26/02/2025 : 23:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Kad sam počeo postavljati, mislio sam da ću brzo postaviti sve što znam i želim, no samo se otvara, tako da sad još ne znam gdje je kraj... 😂
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9076 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/02/2025 : 23:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
poslednji predlog Macona me je inspirisao za ovaj predlog njemu

Black Box Recorder- The Facts of Life

(poželjno obratiti pažnju na tekst, ali vokal je sexy, bolje zvuči bez spota, koji nemaštovito prati)

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25820 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/02/2025 : 07:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Dobro jutro uz još jedan klasik. Jogurt je izgleda premlad da bi ga se sećao, pa da vidimo šta misli.

Edited by - manhunter on 27/02/2025 07:26:45
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1522 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/02/2025 : 09:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ček zula, nećeš ni ti bez svijetlosti tontove proći. Prva koja mi je pala napamet.

Zula:

https://www.youtube.com/watch?v=eh4KdY8JrpI

Kad je počelo malo mi je trebalo da se priviknem (jebiga, nikad nisam čuo, a ako i jesam ne sjećam se), nije se odmah primilo. Ali kako ide prema kraju i muzika preuzima sve mi je bolje i bolje. Poslušao sam više puta i mogu reći da se ovo može slušati, naročito sama muzika. Glas i pjevanje nidu loši, ali muzika je ta koja pjesmu čini vrlo dobrom! I ovi su vidjeli svjetlo 🤣
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1522 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/02/2025 : 09:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za nakera jedna iz filma... Iako nije za film napravljena, spretno je "čučnula" u jednu scenu.

The Coasters - Down In Mexico

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
522 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 27/02/2025 : 12:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Dobro jutro uz još jedan klasik. Jogurt je izgleda premlad da bi ga se sećao, pa da vidimo šta misli.

http://youtu.be/kWcNI6IKUfw?feature=shared

Da, vrlo moguce da prvi put cujem pesmu, svakako sam je prvi put licno pustio :D

Dobra je pesma, lepo napreduje od pocetka do kraja. Mana bi mi bila sto je nakako previse sladunjava, tako da ne verujem da bij joj se vracao. Ali da je cujem nekad negde u kaficu skroz ok. 3+
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
522 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 27/02/2025 : 12:54:38  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Od Galije postujem i volim samo prva 3-4 albuma. Od popularnijih pesama van tih albuma mislim da mi se nista ne svidja, sve je predosadno i nezanimljivo.

Da vidimo sta Tonto kaze za:

Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
522 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 27/02/2025 : 12:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Manhunteru ne znam sta bih zadao a da ce sigurno da mu se svidi, tako da neka ide ova novija odlicna Bouvijeva stvar

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9076 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/02/2025 : 13:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
prvi današnji zadatak je za

jogurta

KIM - Da si me pitao, ja bih...

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1522 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/02/2025 : 14:39:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Manhunter ošo na Euroviziju, alexts i jogurt krenuli s domaćicama... Ajde neki kompromis beskompromisnom alextsu

Ako se ja sjećam kako Gori Čolićeva vatra onda bi se alexts mogao sjećati kako, 3 godine kasnije, Ismeta skriva svoju bol... 🤣

Ambasadori - Ne mogu skriti svoju bol

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9076 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/02/2025 : 14:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Manhunter ošo na Euroviziju, alexts i jogurt krenuli s domaćicama... Ajde neki kompromis beskompromisnom alextsu

Ako se ja sjećam kako Gori Čolićeva vatra

Moji roditelji su imali singl "Gori vatra". Rekli su mi da mi je to bila omiljena pesma u najranijem uzrastu.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9076 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/02/2025 : 16:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ambasadori - Ne mogu skriti svoju bol

Siguran sam da sam čuo pesmu, u više prilika, ali obzirom da je nisam zapamtio, odnosno više primetio, sledi da nije nešto izuzetno. Ipak je dobra pesma, nismo onda slali na Evroviziju tek tako. Ismeta Krvavac je jedan od najlepših i najprepoznatljivijih vokala ex-YU scene (kao i Jadranka).

3/ 5
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
522 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 27/02/2025 : 16:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

prvi današnji zadatak je za

jogurta

KIM - Da si me pitao, ja bih...

https://www.youtube.com/watch?v=utH9UcYqmyM

Super stvar, skoro sam je slusao nevazano od zadatka. Bilo bi lepo da je u Jugoslaviji bilo vise ovakvih stvari jer je stvarno odlicno. Ko voli ovakav zvuk nema greske, 4+
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25820 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/02/2025 : 20:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
New Killer Star - David Bowie

Klasičan Bowie zvuk, malo "odrađen", bez nekog velikog žara i inspiracije. Svejedno još uvek kvalitetan zvuk, ali nije za slušanje uvek i u svakom raspoloženju.

6/10

Go to Top of Page
Page: of 127  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000