forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 128

Macon
Senior Member

Slovenia
1684 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 27/02/2025 : 20:58:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Alexis, zate šampioni ruskoga rocka. Največi.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 27/02/2025 20:59:10
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
772 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 27/02/2025 : 21:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Ryo Fukui - Early summer
Bgm pošteno ga odradi gospodin, dokaz koliko džez opušta. Sviđa mi se ta japanska opsesija džez muzikom i njihov štih koji nadodaju, uvijek na granici fusiona, pa tako i ovo prebiranje po klaviru i slobodno izvođenje ritmova.

Za alextsa, u sličnom ritmu, šta misli o sjevernoafričkoj verziji džeza:

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9082 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/02/2025 : 21:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Koliko je Zula upoznat sa POP muzikom iz Srbije?

Prvi album Kristala obilovao je dobrim pesmama, ali je danas nepostojeći - izašla je davno samo kaseta, masteri izgleda nisu sačuvani, pa nikad nije bilo reizdanja, a neće ni biti.

Ni spot, koji je zadatak, nema u boljoj verziji i dosta loše se čuje.

Zula

Kristali - Osmi dan

(ako nije dovoljno slušljivo, ima unplugedd verzija
https://www.youtube.com/watch?v=79uLFfPnySA)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9082 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/02/2025 : 21:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote

Nautilus Pompilius - Krilja (Wings)

Ovi su još iz Sovjetskog vremena? Ova pesma je rock samo u nekom širem smislu (više pop). Melodija je malo ravna, da bi za mene bila pesma kojoj bi se vraćao, ali ima sjajan početak, ali i instrumentalnu završnicu, gde više ima veze sa ruskom klasičnom-orkestarskom muzikom, što daje interesantan začin. Ali ne vidim ništa posebno.

3/ 5

Dhafer Youssef - Blending Souls & Shades (To Shiraz)

Salkane, nismo potpisali saglasnost za ovako duge kompozicije? Lagao bih, ako bih rekao da me zanima ovako nešto. Nemam problema sa jazzom u velikom delu, ali imam problema sa world music često, a kako bi zvučao severnoafrički jazz, nego kao world music? Drugi, instrumentalni deo pesme je odličan, ali zbog pevanja, radije bih preskočio.

Edited by - alexts on 27/02/2025 21:39:19
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1526 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/02/2025 : 21:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Zula, zate.
https://www.youtube.com/watch?v=tlCzyxjtxU8

Više je dobro nego što nije 🤣
Muzika stvara jedan dobar ugođaj dubokim tonovima, ali je repetitivna. To donosi neki trans doživljaj, ali oduzima mogućnost zanimljivih promjena. Glas je ok, pjevanje ok, ali zaista ne mogu doživjeti velike riječi od nekog u dvadesetim godinama (naravno puno ovisi tko je publika za takav tekst). Slično mi je to gledanju jako pametnih i lijepih mladih ljudi u CSI serijama koji imaju 20 godina i nula zrelosti i iskustva.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5034 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 27/02/2025 : 21:55:18  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
The Coasters - Down in Mexico

Ne bih ovu pesmu poistovetio sa nekim filmom, ovo mi i samostalno odlično funkcioniše. Dobar tekst, zarazno i lako pamtljivo, naravno odlično odsvirano. Ovakvu muziku bih mogao da slušam ceo dan. Još jedan pogodak Zula!

Black Box Recorder - The Facts of Life

Istina da je numera malo monotona, ali meni je fino legla. Volim seksi ženski vokal, poprilično mirna i lagana mjuza za opuštanje. Dobra stvar.

Dhafer Youssef - Blending Souls & Shades (To Shiraz)

Ovde trebaš biti zen budista naoružan strpljenjem dok se ne dođe do dobrog dela. Muzikalno i instrumentalno mi je ovo super kombinacija etno stvari sa jazzom, ali previše spor i dugačak intro i slab vokal spuštaju ocenu numeri.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9082 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/02/2025 : 21:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

quote:
Originally posted by Macon

Zula, zate.
https://www.youtube.com/watch?v=tlCzyxjtxU8

Više je dobro nego što nije 🤣
Muzika stvara jedan dobar ugođaj dubokim tonovima, ali je repetitivna. To donosi neki trans doživljaj, ali oduzima mogućnost zanimljivih promjena. Glas je ok, pjevanje ok, ali zaista ne mogu doživjeti velike riječi od nekog u dvadesetim godinama (naravno puno ovisi tko je publika za takav tekst). Slično mi je to gledanju jako pametnih i lijepih mladih ljudi u CSI serijama koji imaju 20 godina i nula zrelosti i iskustva.

Rock je mladalačka stvar, meni je ovo dobro, mada nije nešto što bi me zanimalo sada, sem kao preporuka nekom ko baš voli ovakvu muziku (mlađem ).
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5034 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 27/02/2025 : 21:57:23  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za Manhuntera. ††† (Crosses) - Bitches Brew.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6229 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 27/02/2025 : 22:01:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Da vidimo kako će nakeru sjesti Urbanov Div:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1526 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/02/2025 : 22:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Koliko je Zula upoznat sa POP muzikom iz Srbije?

Prvi album Kristala obilovao je dobrim pesmama, ali je danas nepostojeći - izašla je davno samo kaseta, masteri izgleda nisu sačuvani, pa nikad nije bilo reizdanja, a neće ni biti.

Ni spot, koji je zadatak, nema u boljoj verziji i dosta loše se čuje.

Zula

Kristali - Osmi dan

https://www.youtube.com/watch?v=RBtYqZD0AEE

(ako nije dovoljno slušljivo, ima unplugedd verzija
https://www.youtube.com/watch?v=79uLFfPnySA)

Primjetna je razlika između ove dvije verzije. No, pjesma me nije raspametila 😂. Ima catchy refren, i kod svih pjesama kad se takav refren ponovi dovoljno puta pjesma postaje bolja. Muzika je dobra podloga ne odudara ni po čemu. Ona je uredna. Pjesma je jedna od onih koje u nedostatku boljih mogu biti zapamćene ako se često slušaju. To nije ništa loše jer ima i puno onih koje ne budu zapamćene. A možda je sve to do mog (ne)ukusa za ovakve pjesme, samo sve spretno obrazložim 😂

Edited by - Zula on 27/02/2025 22:14:30
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1526 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 27/02/2025 : 22:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

The Coasters - Down in Mexico

Ne bih ovu pesmu poistovetio sa nekim filmom, ovo mi i samostalno odlično funkcioniše. Dobar tekst, zarazno i lako pamtljivo, naravno odlično odsvirano. Ovakvu muziku bih mogao da slušam ceo dan. Još jedan pogodak Zula!

Scena s kojom se povezuje ova pjesma je iz Tarantinovog filma Death Proof
https://youtube.com/watch?v=N1NYSaUZ18I
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9082 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/02/2025 : 22:15:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
@Zula

Pa jeste tako, zapamćena više sa češćim slušanjem jednako je duži rok trajanja. Kristali su cenjeni i zbog svojih albuma koji su nabijeni takvim pesmama, pa je albumsko slušanje prava stvar za ljubitelje zvuka. Nedavno je Menart re-izdao njohov album Dolina ljubavi, na ploči. Poslušaj i neke druge, kasnije pesme, verovatno ti se nešto dopadne.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1684 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 27/02/2025 : 23:41:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Nautilus Pompilius - Krilja (Wings)

Ovi su još iz Sovjetskog vremena? Ova pesma je rock samo u nekom širem smislu (više pop). Melodija je malo ravna, da bi za mene bila pesma kojoj bi se vraćao, ali ima sjajan početak, ali i instrumentalnu završnicu, gde više ima veze sa ruskom klasičnom-orkestarskom muzikom, što daje interesantan začin. Ali ne vidim ništa posebno.

3/ 5

Najbolje razdoblje su imali oko 30-20 godina nazad. Imaju vrlo različite stvari. Dobro si primjetio, da je više pop jer ruski rock ima problem, da ne shvača sasvim šta je rock i u njemu je mješavina šansona, popa, rocka, etna. Vjerovatno bi ti nešto drugo palo bolje.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8880 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 27/02/2025 : 23:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jogurt

Od Galije postujem i volim samo prva 3-4 albuma. Od popularnijih pesama van tih albuma mislim da mi se nista ne svidja, sve je predosadno i nezanimljivo.

Da vidimo sta Tonto kaze za:

http://youtu.be/37ntrtrQp-c?si=TMhF7tAlbDjTRaWh

Super mi je ovo. Zvuk nije baš po mom guštu, ali fino onako progresivno kompleksno izvrsnog ritma. Odlično uklopljeni folk elementi, nenametljivo i u drugom planu. 8/10

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8880 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/02/2025 : 00:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Kad je počelo malo mi je trebalo da se priviknem (jebiga, nikad nisam čuo, a ako i jesam ne sjećam se), nije se odmah primilo. Ali kako ide prema kraju i muzika preuzima sve mi je bolje i bolje. Poslušao sam više puta i mogu reći da se ovo može slušati, naročito sama muzika. Glas i pjevanje nidu loši, ali muzika je ta koja pjesmu čini vrlo dobrom! I ovi su vidjeli svjetlo 🤣

Naravno da je muzika dobra, pa to je Jorma Kaukonen. Gitarista Jefferson Airplanea i Hot Tune je uvršten na sve relevantne gitarističke top liste.

Jedna od najslušanijih ploča mojih srednjoškolskih dan bila je Flight Log, dupla ploča, kompilacija najboljih pjesama Jeffersona , ali i svih side projekata svih njihovih članova. Pa sa te ploče ide blok zadatak:

Sa prvog solo albuma Grace Slick...

Shaner:

...i sa prvog Jorminog solo albuma

Jogurt:

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 28/02/2025 00:08:03
Go to Top of Page
Page: of 128  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To: