Izvinjavam se, od jesenas ne stižem da se zahvalim kako dolikuje, ovako javno, a ne stižem toliko ni da čitam stripove, pa tako ni ovaj Kazin album, ali doći će i on na red...
Za sada sam ga prelistao i veliko mi je zadovoljstvo da je priča iz "Erotike", u čast mog tačnog odgovora, ubačena na sam početak albuma.
Izvinjavam se, od jesenas ne stižem da se zahvalim kako dolikuje, ovako javno, a ne stižem toliko ni da čitam stripove, pa tako ni ovaj Kazin album, ali doći će i on na red...
Za sada sam ga prelistao i veliko mi je zadovoljstvo da je priča iz "Erotike", u čast mog tačnog odgovora, ubačena na sam početak albuma.
U međuvremenu sam nabavio ta dva specijala Erotike iz 1984, moram pažljivo uporediti. Na ovom primeru koji si okačio je evidentno da je nešto premontiravano. To nije uobičajeno za taj period, ali ne vidim poentu, pa se pitam da li je Kaza možda sam menjao crtež za albumsko izdanje.
Hvala Salkanu na odličnoj recenziji. I na tajmingu. :)
Jedino se ne bih složio oko izbora najbolje naslovnice za ovo izdanje. Moj idealni izbor bila ova, koja je korišćena za ranija izdanja (objavljena je u dodatku stripa).
Od Stalkerovih najava, Matoti mi je za sada "sigurica". Srećom, neće skoro, pa imam vremena da odvojim lovu do tad.
Pošto se nastavlja sa Matotijevim stripovima, da li bi mogli da se nadamo da će u nekom narednom periodu biti objavljen i njegov strip, nastao u saradnji sa Zentnerom? (Da, da, Zentner je onaj scenarista za koga ljudi, osim mene, nisu glasali, ali su požurili da daju glasove Enrikeu Breći. )
Konkretno mislim na "Zvuk mraza", mada bi za taj strip idealan bio B5 format, a Stalker do sada i nije radio nešto u toj veličini.
Polako, za sada ovo, pa ćemo videti. Vatre i šapat, nažalost, spadaju u kategoriju naslova koji nakon više godina nisu pokrili ni proizvodne troškove. Verujem da će Matoti u nekom trenutku kliknuti sa domaćim čitaocima, zato nastavljam da ga objavljujem.
Evo udjoh na sajt Stalkera i prijatno me je iznenadilo to sto sam video da pored vec rasprodatih stripova Prsten Nibelunga, Noc i Osmi putnik, su se tom spisku pridruzili i Fernandezov Drakula (kakva je to stripcina!), Legenda o Arnu i Bilalovi Nikopol i Legende danasnjice.
Dakle 7 od 15 Zona je rasprodato, skoro pa 50%, sto je odlicno i sto je de facto i vise od 50% jer su Avanture Fredija Lombara i Bilalov Eksterminator izasli pre svega par nedelja. Samo jos mange da krenu da se rasprodaju!
Raduje pozitivan odziv publike sto se tice Bilala i Fernandeza, nadam se da cemo videti jos Fernandezovih stripova. Samo jos da se publika primi i na Matotija i Stalker a i mi citaoci smo na konju!
Kod mangi je treća knjiga Nikad čovek rasprodata odavno. Sećam se da sam pitao Džimija pred sajam, rekao je da je nema. Pa sam uzeo preko AF-a... Sad, ne znam zašto se rasprodala trojka. Džimi ne upisuje tiraže, što je šteta. Moguće da je bio oboren tiraž.
Kod mangi je treća knjiga Nikad čovek rasprodata odavno. Sećam se da sam pitao Džimija pred sajam, rekao je da je nema. Pa sam uzeo preko AF-a... Sad, ne znam zašto se rasprodala trojka. Džimi ne upisuje tiraže, što je šteta. Moguće da je bio oboren tiraž.
Prva 2 broja su reprintovana. Džimi reče da će i 3. da reprintuje, ne znam da li se predomislio.
Pre svega, što se tiče NČ3, reprint stiže u narednih ovih dana.
Desilo se u poslednjih mesec dana da nam je sa lagera otišlo više naslova, Bilalove Legende i Nikopol, Arn i Drakula. Ali svega ovoga još uvek ima u striparnicama i knjižarama u nekoj manjoj količini, tako da ko je propustio a želi, sad je čas da ne okleva.