forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 130

naker
Advanced Member

5043 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 28/02/2025 : 22:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Urban&4 - Div

Jako lepa melanholična pesma. Odličan vokal i tekst, refren je da se naježiš koliko je dobar. Jedino mi se ne sviđa kako je odsvirano, kakav je ono mlak beat i uopšte se ne uklapa u žanr.

Chet Baker - Estate

Chet je majstor, kakva truba... Mirna pesma, ali nije dosadna ni u jednom momentu. Strpljivo odsvirano, ali znalački i sa samopouzdanjem. Prava muzika za dušu. I da, ovo se sluša posle ponoći kada svi spavaju osim najvećih posvećenika vrhunskog jazz-a.

Let 3 - Ne trebam te

Stari Let 3 albumi su zakon. Dobro mi je poznata numera pa nemam sad ništa produktivno da dodam. Jednostavan tekst u besnom punk rock maniru ali koji radi posao jer ritam i bass nose celu pesmu. Zaista vrhunski odsvirano. Ma odlična stvar u svakom pogledu.

This Sisters of Mercy - This Corrosion

Fora zvuk, tekst u službi instrumentala jer je u pitanju interna šala gde se prozivaju bivši članovi koji su napustili bend i prešli kod rivala. Pesme o drugim muzičarima i bendovima smatram najnižim vidom muzike jer su rezultat sujete.

Pulp - Babies

Kao neko ko voli mračnu stranu rock-a, ovakvi sladunjavi britpop tonovi ne prolaze. Tekst je tinejdž štivo o odrastanju i prvim seksualnim iskustvima. Nije za mene.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5043 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 28/02/2025 : 22:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna za Zulu. Mulatu Astatke & The Heliocentrics - Yekermo Sew.

Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1685 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 01/03/2025 : 00:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote
Jedna za Nakera: Motorhead-Rock'n'roll. Iz jednog po mome njihovog od najboljih albuma koji je prošao dosta ispod radara. Tekst je po mome baš poanta svega. Imao sam vinil u isto vrijeme kao Appettite for Destruction od GNR. Motorhead su jedan mojih omiljenih bandova iako jih danas ne slušam mnogo.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 01/03/2025 00:02:21
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9094 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 01/03/2025 : 00:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
The Doobie Brothers - Long Train Runnin' 4,5/ 5
Johnny Logan - Hold Me Now 3/ 5
Early Summer - Ryo Fukui 4/ 5
The Coasters - Down In Mexico 4-/ 5
Galija - Posrednik 3,5/ 5
David Bowie - New Killer Star 4/ 5
Marcella Detroit - I Believe 4,5/ 5
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10523 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/03/2025 : 04:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Macon

Jedna za Nakera: Motorhead-Rock'n'roll. Iz jednog po mome njihovog od najboljih albuma koji je prošao dosta ispod radara. Tekst je po mome baš poanta svega. Imao sam vinil u isto vrijeme kao Appettite for Destruction od GNR. Motorhead su jedan mojih omiljenih bandova iako jih danas ne slušam mnogo.
https://www.youtube.com/watch?v=wMXHHuEGuO8

Ja ću se još mao pasivno igrat.
Ovo je možda pravi primjer onoga šta Motorhead pretstavja. Ovde nije posebno originalan ni tekst ni muzika. Reklo bi se najklasičniji 100 puta viđeni rokenrol.ALI. Kad Motorhead svira klasični rokenrol to je najboji rokenrol na planeti.

I got rock and roll
to save me from the cold

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 01/03/2025 04:53:51
Go to Top of Page
Page: of 130  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page