forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Kolorka 174 - Serena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

wintermute
Senior Member

USA
1818 Posts

Member since 15/10/2023

Posted - 02/03/2025 : 01:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wintermute a Private Message  Reply with Quote
Stigao u zadnjoj turi i dosao na red za citanje.

Meni se ovo mnogo svidelo! Strip se cita kao triler, procitao sam ga u jednoj sesiji bez daha iako generalno malo duze stripove koje nisam pre citao citam u vise dana da ne bih nesto zbrzao. Fatalna zena je odlicno prikazana i radnja je kompleksna i isprepletena onako kako ja bas volim. Cak i oni "erotski" delovi su i pored "bezazlenog" crteza veoma upecatljivi zbog karaktera junakinje. Crtez je pomalo cudan ali sam se brzo navikao a odlicno opisuje emocije na licima pri cemu narocito koristi oči (nesto kao cel-shaded Zelda video igre). Jedina mana price za moj ukus je bio onaj nadrealni element sa babom koja predskazuje dogadjaje, ne znam zasto je to trebalo. Znam da je strip pravljen po knjizi koju nisam citao a video sam da je film dobio ocajne kritike iako ima dobre glumce (pogledao sam radnju filma na wikipediji i ima potpuno drugaciji i losiji kraj nego strip, ne znam sta je u knjizi ali kraj stripa mi se mnogo svideo!)

Ja ovo nisam video kao woke/"girl power" strip nego kao kritiku/omaž beskurpuloznosti zbog surovog kapitalizma koji krci sve pred sobom (i bukvalno kao šume u stripu) ali i pokusava da prikaze i drugu stranu (ljudi koji zbog toga imaju posao). Takodje na veoma dobar nacin prikazuje da u tom svetu i dalje postoje stvari koje se ne mogu kupiti novcem i da su upravo zato takve stvari u opasnosti.

U svakom slucaju veliko iznenadjenje i ovo je strip koji je za cenu pod popustom (manje od €10) zaista doneo ogroman ROI.

Moja ocena: 9/10
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2537 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 02/03/2025 : 01:47:09  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Ponekad je tesko objasniti dobru/losu prodaju nekih izdanja :)

Generalno ima neka grupa ljudi koji ocekuje
"odredjen tip crteza" pa ako takvog ne vide
u nekim stripovima onda preskacu kupovinu ma
kako dobra radnja inace bila.

ponekad je to bas ocigledno ali ponekad ne

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21480 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/03/2025 : 12:32:11  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
dobro zboriš Matori - ljudi kad vide nekonvecionalniji crtež odmah odustaju,i propuštaju tako neke sjajne naslove.
Ja čak naprotiv volim ovakav sti crtanja,i pre uzimam stripove sa njim,nego sa klasičnim.

A Serena je jedan odličan strip,nažalost itekako potcenjen,ali ni prvi kao takav,sigurno ni poslednji.Tuga je kad se vidi kakve su stripčine sa popustom od 50,60 pa i više %.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.05 seconds. Snitz Forums 2000