forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1064

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4497 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 02/03/2025 : 10:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Bogme odlične najave! Pratt, gusari, Petar & Liza, Igra skrivača, Balada o vojniku... Ovako na prelet preko previewa djeluje kao jedna od boljih tura kolorki u zadnjih par godina. ...i to kažem ja koji inače uvijek najviše čekam najave za Orke u šestom mjesecu :)

E i novi Jim također izgleda kao ultimativna ljetna masthevuša dok Nebo u glavi vrišti od estetske ružnoće i moguće da se radi o hidden gemu koji bi mogao postati "tihi kult".

A ovo za veći format Petra & Lize - ne može se reći da crtež nema detalja ali naglasak je ovdje evidentno ipak na koloru a ne u linijama tako da se s većim formatom ne bi baš dobilo nešto više. Ovo je sasvim dovoljno, barem ovako preko monitora.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1656 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 02/03/2025 : 10:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam preview Oni koji mi ostaju, ovo će isto u nabavku. Bonneau mi se već svideo u Zagrljaju. Volim melanholične stripove sa sećanjima na prošlost i preispitivanjima životnih odluka, Jim je izgradio scenarističku karijeru na tome. Ovo mi deluje da je u tom stilu, a crtež Bonneau-a odgovara takvoj atmosferi.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/03/2025 : 11:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nebo u glavi je meni, uz One koji mi ostaju te Petra i Lizu, vjerojatno najjači strip u ovoj turi. Brutalno, a imaš osjećaj da je vrlo, vrlo stvarno.
A onda opet, tu je Pratt, 1629 je odličan blockbuster, pa Cabanes... Izvrsna tura.

Trouble will find me
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2312 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 02/03/2025 : 11:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Nebo u glavi jeste i stvarno i brutalno. Gledao sam neke dokumentarce na sličnu temu. Užas živi kako desetogodišnjaci odrastaju. Dok isti desetogodišnjaci sa druge strane globusa otkrivaju svoju seksualnost.
Ta dva stripa treba kupiti i čitati paralelno.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27206 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/03/2025 : 13:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
To je sve pedofilija.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21480 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 02/03/2025 : 13:11:49  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Bogme odlične najave! Pratt, gusari, Petar & Liza, Igra skrivača, Balada o vojniku... Ovako na prelet preko previewa djeluje kao jedna od boljih tura kolorki u zadnjih par godina. ...i to kažem ja koji inače uvijek najviše čekam najave za Orke u šestom mjesecu :)

E i novi Jim također izgleda kao ultimativna ljetna masthevuša dok Nebo u glavi vrišti od estetske ružnoće i moguće da se radi o hidden gemu koji bi mogao postati "tihi kult".

A ovo za veći format Petra & Lize - ne može se reći da crtež nema detalja ali naglasak je ovdje evidentno ipak na koloru a ne u linijama tako da se s većim formatom ne bi baš dobilo nešto više. Ovo je sasvim dovoljno, barem ovako preko monitora.

jedna od boljih tura teško;ali dobro,možda i grešim.
Bilo je slučajeva kad bih se razočarao na prvu,a onda me ti isti stripovi o kojima nisam znao ništa, nego napamet mislio da mi neće leći,oduševili.

Letimičnim pregledom najnovije najave,isti je slučaj.
A onda ponovo kad pogledah,videh da su tu ipak Brazda,Shi,1629.
Hvale se i Petar&Liza,Kabanes,Oni koji mi ostaju i Nebo u glavi.
Džim ume da odradi lep posao.
I tako dalje i tako bliže...
Videćemo uostalom kad pročitamo sve ove stipove kakva je bila tura.

Kao i da li je Kolorkin format dovoljan za P&L.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 02/03/2025 13:13:37
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
786 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 02/03/2025 : 13:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
I meni je najprivlačnije ovo Nebo u glavi, crtež je izgleda ludilo skroz.

Čini mi se da je 80% dosadašnjih tura bilo po principu "što manje blokbastera, to bolje". Mada se Prat uzima, tu nema dvojbe ni sekunde. Ovakve tri priče na jednom mjestu i ovakvom dizajnu: musthave.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7472 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 02/03/2025 : 21:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Za mene Sekulić, Pratt, Cabanes i YunBo.

Kolorka Specijal 41 je Kordej ili nešto drugo?

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1898 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 02/03/2025 : 21:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

quote:
Originally posted by Markos

i 26 reprinta.
I da, nemojte me pitati koji su reprinti, jer vam neću reći:)

Hajo, jes živ?

Na aparatima.

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1193 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 02/03/2025 : 23:29:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
op op ovo mi se čini kao zbilja odlična tura, što znači samo problemi hahaha bravo Markos

Edited by - Chui on 02/03/2025 23:31:11
Go to Top of Page

anam
New Member

212 Posts

Member since 23/08/2022

Posted - 03/03/2025 : 00:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anam a Private Message  Reply with Quote
...super tura 5 sigurnih +?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/03/2025 : 07:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Za mene Sekulić, Pratt, Cabanes i YunBo.

Kolorka Specijal 41 je Kordej ili nešto drugo?

Kordej

Trouble will find me
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

187 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 03/03/2025 : 09:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam najavu za "Šesnaesto proljeće", baš sam se radovao novom Nika izdanju koje bih uzeo ćerci, ali nakon pročitane najave.....

Najava me podsetila na Balaševića kad je pričao kako su snimali film po njegovom scenariju pa umro Vasa Ladački, a mora i ona da umre i to na porođaju jer je to melodrama, dete preživelo i ostalo kod kuma, al kum izgubio ruku u ratu a posle konjem naleteo na drvo i ubili se i on i konj....ostao samo gusak na kraju al bolje da su i njega ubili.

I nema ovo veze sa Fibrom, generalno je taj neki trend da sadržaj za decu bude surovo realan i težak, da se deca što manja uče da je život sjeban. Kao otac 7-godišnje devojčice, nisam uspeo da vidim svrhu u tome. Niti sam upoznao dete koje uživa u takvim sadržajima.

I verujem da možda "Šesnaesto proljeće" ima neki happy ending, ali čemu ova depra od starta da em ti se razvedu roditelji pa te onda još ostave kod babe i dede, posalju u drugi grad ntj na selo, pa te još i odbace, neće da imaju veze sa tobom....mogli su odmah ublti i guska da se ne mučimo.

Inače prelep crtež i verovatno ću uzeti, ali sebi. A može i dete kad bude imalo 20.

Što kaže ona jedna mama na nekom ženskom forumu na pitanje "kad ste detetu uvodili avokado i kako je reagovalo?"
"Sa 22, u početku mu se nije svidelo, ali posle se naviklo."
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10502 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 03/03/2025 : 10:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Depra stripove garant financiraju farmaceutske kompanije.

Usput, imaš depra avatar.

Edited by - Peyo on 03/03/2025 10:35:20
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40694 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 03/03/2025 : 11:19:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nazalost za mene samo dva i to nije neko preodusevljenje. Jedan je Dzoker koji ne izgleda Bog zna sta a drugi o onom decaku koji gleda ribe. :) Tu je crtez odlican.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4497 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/03/2025 : 11:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Nebo u glavi je meni, uz One koji mi ostaju te Petra i Lizu, vjerojatno najjači strip u ovoj turi. Brutalno, a imaš osjećaj da je vrlo, vrlo stvarno.
A onda opet, tu je Pratt, 1629 je odličan blockbuster, pa Cabanes... Izvrsna tura.

Da, radnja u Africi a može biti svugdje, pogotovo sad kad se svijet sve više radikalizira dok u svjetlu nedavnih događaja vidimo da ni kod nas ne fali bisera koji djeci daju puške i bombe za inicijaciju. Morat će to upast u ljetnu narudžbu, bez puno premišljanja.

quote:
Originally posted by anto
jedna od boljih tura teško;ali dobro,možda i grešim.
Bilo je slučajeva kad bih se razočarao na prvu,a onda me ti isti stripovi o kojima nisam znao ništa, nego napamet mislio da mi neće leći,oduševili.

Letimičnim pregledom najnovije najave,isti je slučaj.
A onda ponovo kad pogledah,videh da su tu ipak Brazda,Shi,1629.
Hvale se i Petar&Liza,Kabanes,Oni koji mi ostaju i Nebo u glavi.
Džim ume da odradi lep posao.
I tako dalje i tako bliže...
Videćemo uostalom kad pročitamo sve ove stipove kakva je bila tura.

Kao i da li je Kolorkin format dovoljan za P&L.

Meno od ovih 13 stripova ne zanima jedino Brazda i Shi, iako ću i to pročitati iz knjižnice, ako bude ofc. Ali ovaj ostatak je bomba! Lako za Pratta, to se uzima po inerciji ali mene više narajcaju ovakve netipične stvari s nekonvencionalnim crtežom koje su pale odnikud poput Petra & Lize i Neba u glavi.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Grzi
Starting Member

91 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 03/03/2025 : 13:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MF Doom

Pročitao sam najavu za "Šesnaesto proljeće", baš sam se radovao novom Nika izdanju koje bih uzeo ćerci, ali nakon pročitane najave.....

Najava me podsetila na Balaševića kad je pričao kako su snimali film po njegovom scenariju pa umro Vasa Ladački, a mora i ona da umre i to na porođaju jer je to melodrama, dete preživelo i ostalo kod kuma, al kum izgubio ruku u ratu a posle konjem naleteo na drvo i ubili se i on i konj....ostao samo gusak na kraju al bolje da su i njega ubili.

I nema ovo veze sa Fibrom, generalno je taj neki trend da sadržaj za decu bude surovo realan i težak, da se deca što manja uče da je život sjeban. Kao otac 7-godišnje devojčice, nisam uspeo da vidim svrhu u tome. Niti sam upoznao dete koje uživa u takvim sadržajima.

I verujem da možda "Šesnaesto proljeće" ima neki happy ending, ali čemu ova depra od starta da em ti se razvedu roditelji pa te onda još ostave kod babe i dede, posalju u drugi grad ntj na selo, pa te još i odbace, neće da imaju veze sa tobom....mogli su odmah ublti i guska da se ne mučimo.

Inače prelep crtež i verovatno ću uzeti, ali sebi. A može i dete kad bude imalo 20.

Što kaže ona jedna mama na nekom ženskom forumu na pitanje "kad ste detetu uvodili avokado i kako je reagovalo?"
"Sa 22, u početku mu se nije svidelo, ali posle se naviklo."

Azijati generalno ne "stede" djecu u svojim radovima, jebiga :/
Meni isto izgleda super i vj cu uzeti za sebe, ne mogu se sad sjetiti al je li ovo prvi Fibrin strip nekog korejskog autora/ice?

Ja znam tu i tamo pogledati koju korejsku dramu i, iako su cesto izvjestaceni i rade mish mash svih mogucih utjecaja, od Amerike do Japana, na neki lazni i ispolirani nacin, bude tu bas fenomenalnih,iskrenijih i ljudskih stvari.

Naravno neusporedivo s mojim Japancima al sto ces.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/03/2025 : 13:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
"Kako se obogatiti prije nego baka umre", meni jedan od najljepših filmova zadnjih par godina.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Grzi
Starting Member

91 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 03/03/2025 : 14:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
To je Tajland!
Mislim da bi se tebi Markose jako svidjeli filmovi Japanskog redatelja Hirokazu Koreede, iako si možda već neke gledao, dosta je poznat. Stvari tipa After Life, Like Father Like Son, Shoplifters, Broker...

A kad smo kod "Taj" zemalja, Tajvanski filmovi iz njihovog novog vala su izvrsni, tipa Yi Yi, Taipei Story, A Confucian Confusion, That day, on the Beach, ili Millenium Mambo.

A kad već preporučujem, ako ikog zanimaju Korejske drame van Squid Gamea, na Netflixu imate nekoliko fenomenalnih - Stranger, My Mister, D.P. (rađeno po stripu!), i recimo Move to Heaven, koja je tematski donekle slična hit Fibrinom izdanju (!) RIP, iako će nekima možda biti malo presladunjava.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/03/2025 : 14:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Mislim da nisam gledao ništa od toga, slabo gledam filmove, ne stižem od Fibre. Morat cu to malo popraviti.
Gledao sam davno neki japanski film o pogrebu/pokojniku koji mi je bio izvrstan, ali više se ne sjećam detalja:(

Trouble will find me
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2933 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 03/03/2025 : 15:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
Jel' Odlasci (Departures)? Izvrstan film.

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29516 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 03/03/2025 : 15:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da, da, taj.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1649 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 03/03/2025 : 15:41:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Dobro je, ima i za mene jedan favorit od najavljenih, ovaj Cabanesov album.
Njegovo ime je, čini mi se, bilo relativno često na koricama evropskih časopisa, koliko se može videti na internetu,
a ovo bi bilo premijerno objavljivanje tog autora na ovim prostorima.
(Ukoliko nije izašao neki njegov strip ranije u "Erotici" ili tako nekom izdanju? )

quote:
Originally posted by matori paraliticar

ps. neko u redakciji ozbiljno voli rec..
"skrivača" :)

Samo što je u onom stripu imenica ženskog roda u nominativu, a ovde imenica muškog roda u...genitivu ili akuzativu, nisam siguran,
u funkciji atributa u imeničkoj sintagmi.

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1649 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 03/03/2025 : 15:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote

A ovo "Šesnaesto proljeće" je opet neka propaganda o prihvatanju različitosti, prikazano i ovaj put kroz odnos lisice i kokoške.
Šta je to, postalo neka manija u svetu stripa?!

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12815 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 03/03/2025 : 16:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Preporuka za Cabanesa! Vrhunski crtež.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=44587&REPLY_ID=2095952

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 1064 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.39 seconds. Snitz Forums 2000