Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29519 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 03/03/2025 : 17:17:23
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
A ovo "Šesnaesto proljeće" je opet neka propaganda o prihvatanju različitosti, prikazano i ovaj put kroz odnos lisice i kokoške. Šta je to, postalo neka manija u svetu stripa?!
Nikakva propaganda, nikakve različitosti, samo odrastanje. |
Trouble will find me |
 |
|
Grzi
Starting Member

91 Posts
Member since 10/02/2016 |
|
naker
Advanced Member

5068 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
Tonto
Advanced Member

8914 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 03/03/2025 : 19:30:47
|
quote: Originally posted by Grzi
Sto fali propagandi o "prihvacanju razlicitosti"? Sto treba propagirati zadrtost?
Ušli smo u štrumpastičnu eru. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3337 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 03/03/2025 : 21:49:29
|
quote: Originally posted by naker
Jozzinelli živi u nekom svom univerzumu, njemu je i Veliki zli lisac bio propaganda 
Teška propaganda, na šta to liči. Podlo se uče deca da ne mrze sve naokolo što vide. Kad ćemo iskvariti decu ako ne odmah? |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40701 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 03/03/2025 : 23:09:37
|
Inace, pokretac ove teme moze biti vidjen u Insajderu, epiodi o ubistvu Olivera Ivanovica kao advokat policajca koji je navodno muljao oko mesta ubistva. Raspucin. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
wintermute
Senior Member

USA
1827 Posts
Member since 15/10/2023 |
Posted - 04/03/2025 : 05:36:20
|
quote: Originally posted by Markos
Nebo u glavi je meni, uz One koji mi ostaju te Petra i Lizu, vjerojatno najjači strip u ovoj turi.
Pogledao sam One koji mi ostaju preview i legao mi je 100%. Stavio sam ga u listu zelja. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6378 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 04/03/2025 : 07:55:10
|
quote: Originally posted by Grzi
To je Tajland! Mislim da bi se tebi Markose jako svidjeli filmovi Japanskog redatelja Hirokazu Koreede, iako si možda već neke gledao, dosta je poznat. Stvari tipa After Life, Like Father Like Son, Shoplifters, Broker...
A kad smo kod "Taj" zemalja, Tajvanski filmovi iz njihovog novog vala su izvrsni, tipa Yi Yi, Taipei Story, A Confucian Confusion, That day, on the Beach, ili Millenium Mambo.
A kad već preporučujem, ako ikog zanimaju Korejske drame van Squid Gamea, na Netflixu imate nekoliko fenomenalnih - Stranger, My Mister, D.P. (rađeno po stripu!), i recimo Move to Heaven, koja je tematski donekle slična hit Fibrinom izdanju (!) RIP, iako će nekima možda biti malo presladunjava.
Tek neki dan "slučajno" pogledao Nobody Knows, ostao paf da je stvarni slučaj na kojem je baziran zapravo još gori od filma...i onda išao malo na IMDB da vidim još njegovih filmova, za sada odrađeni Shoplifters i evo nas na pola Monstera. Po dosada viđenom, fenomenalan redatelj. Baš baš vrhunske drame. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 04/03/2025 07:58:47 |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6378 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 04/03/2025 : 07:57:37
|
quote: Originally posted by AleksandarN
Koliko ce biti jos Brazde?
Po bedeteci (https://www.bedetheque.com/serie-18-BD-Sillage.html) ide još jedna Fibrina knjiga nakon ove, ali ide i serijal dalje, samo ćemo se načekat dok se nakupi još 6 epizoda. Osim ako Marko ne napravi kao sa Pticom vremena i izbaci knjige sa manje epizoda što je bolje nego da čekamo par gladnih godina nastavke. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5028 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 04/03/2025 : 11:03:52
|
quote: Originally posted by MF Doom
Pročitao sam najavu za "Šesnaesto proljeće", baš sam se radovao novom Nika izdanju koje bih uzeo ćerci, ali nakon pročitane najave.....
Najava me podsetila na Balaševića kad je pričao kako su snimali film po njegovom scenariju pa umro Vasa Ladački, a mora i ona da umre i to na porođaju jer je to melodrama, dete preživelo i ostalo kod kuma, al kum izgubio ruku u ratu a posle konjem naleteo na drvo i ubili se i on i konj....ostao samo gusak na kraju al bolje da su i njega ubili.
I nema ovo veze sa Fibrom, generalno je taj neki trend da sadržaj za decu bude surovo realan i težak, da se deca što manja uče da je život sjeban. Kao otac 7-godišnje devojčice, nisam uspeo da vidim svrhu u tome. Niti sam upoznao dete koje uživa u takvim sadržajima.
I verujem da možda "Šesnaesto proljeće" ima neki happy ending, ali čemu ova depra od starta da em ti se razvedu roditelji pa te onda još ostave kod babe i dede, posalju u drugi grad ntj na selo, pa te još i odbace, neće da imaju veze sa tobom....mogli su odmah ublti i guska da se ne mučimo.
Inače prelep crtež i verovatno ću uzeti, ali sebi. A može i dete kad bude imalo 20.
Što kaže ona jedna mama na nekom ženskom forumu na pitanje "kad ste detetu uvodili avokado i kako je reagovalo?" "Sa 22, u početku mu se nije svidelo, ali posle se naviklo."
Djeci treba davati samo vedre klasike na kojima smo mi odrasli a ne ove moderne izmišljotine. Tipa Djevojčica sa šibicama.
A ovo "Šesnaesto proljeće" je opet neka propaganda o prihvatanju različitosti, prikazano i ovaj put kroz odnos lisice i kokoške. Šta je to, postalo neka manija u svetu stripa?!
Vratite nam Dumba i Ružno pače! |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8914 Posts
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10504 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 04/03/2025 : 12:58:18
|
Po nicku je jasno što vukozec preferira!
Ali MF Doom ima pravo u smislu da je sve veći broj antropomorfnih stripova. Često bez ikakvog posebnog razloga i smisla.. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10531 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 04/03/2025 : 13:51:41
|
quote: Originally posted by vukozec
quote: Originally posted by MF Doom
Pročitao sam najavu za "Šesnaesto proljeće", baš sam se radovao novom Nika izdanju koje bih uzeo ćerci, ali nakon pročitane najave.....
Najava me podsetila na Balaševića kad je pričao kako su snimali film po njegovom scenariju pa umro Vasa Ladački, a mora i ona da umre i to na porođaju jer je to melodrama, dete preživelo i ostalo kod kuma, al kum izgubio ruku u ratu a posle konjem naleteo na drvo i ubili se i on i konj....ostao samo gusak na kraju al bolje da su i njega ubili.
I nema ovo veze sa Fibrom, generalno je taj neki trend da sadržaj za decu bude surovo realan i težak, da se deca što manja uče da je život sjeban. Kao otac 7-godišnje devojčice, nisam uspeo da vidim svrhu u tome. Niti sam upoznao dete koje uživa u takvim sadržajima.
I verujem da možda "Šesnaesto proljeće" ima neki happy ending, ali čemu ova depra od starta da em ti se razvedu roditelji pa te onda još ostave kod babe i dede, posalju u drugi grad ntj na selo, pa te još i odbace, neće da imaju veze sa tobom....mogli su odmah ublti i guska da se ne mučimo.
Inače prelep crtež i verovatno ću uzeti, ali sebi. A može i dete kad bude imalo 20.
Što kaže ona jedna mama na nekom ženskom forumu na pitanje "kad ste detetu uvodili avokado i kako je reagovalo?" "Sa 22, u početku mu se nije svidelo, ali posle se naviklo."
Djeci treba davati samo vedre klasike na kojima smo mi odrasli a ne ove moderne izmišljotine. Tipa Djevojčica sa šibicama.
Vratite nam Dumba i Ružno pače!
Triba i Junake Pavlove ulice izbacit iz lektire, ili još bolje, triba izbrisat dio kad Nemeček umre.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8914 Posts
|
verab
Senior Member

Croatia