forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 RUSSIA VS. USA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 6

adriano
Advanced Member

Croatia
4625 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/03/2025 : 10:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Poanta je da ukrajina sama ne moze vratiti teritorij bez izravnog ukljucivanja Nato. Prema tome jedino im preostaje da kroz pregovore nesto dogovore. Na krim i donbas mogu zaboraviti.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19835 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/03/2025 : 10:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ajde tintone ne zajebavaj. Bidenova amerika prije trumpa nije djelovala zbog svojih interesa nego iz altruizma, sve aureola do aureole demokratima bila nad glavama.

Ja sam napisao da nije tražila minerale, ne da se nije vodila svojim interesima..
Interes SAD-a je svakako da se Rusija ne širi na istok, a bome je i naš.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47493 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/03/2025 : 10:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nema veze, bitno da nema tampona vise u muskim wc-ima.

Zbog takvih i sličnih gluposti se i stvori kriticna masa.
Evo ti paralela. Prvi slobodni izbori u hr 1990.
Da nije Slobo 3 godine prije toga kuva situaciju ne bi dobija Tuđman nego Račan.
Uzrok - posljedica je lako vidljiv u gotovo svemu.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40712 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/03/2025 : 10:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by sawitch

4. Ta Rusija je kancer za civilizaciju. Ta Rusija je nama kancer preko naseg SPS-a, velikog dela SNS-a, Sputnjika, NIS-a itd. Da ne govorim koliko nas je puta kroz istoriju prodala a samo jednom istinski pomogla. A da ne bude da mrzim Ruse reci cu da je taj narod mozda i pod najvecom represijom u istoriji. Bili su u kraljevskim i carskim diktaturama pa u komunistickoj diktaturi i sada u ovoj novoj tajkunsko-FSB-ovskoj. Taj narod samo trpi, ispadaju im novinari kroz prozore, protestanti se odvaljuju od batina, sloboda nema nikakvih, padaju avioni sa neprijateljima rezima, truju se opozicioni lideri itd. Sto pre shvatimo da se to ne brani i da nije normalno da to postoji bice nam svima lakse. A to ocekujem pre svega bar od nas forumasa koji u vecini imamo bar malo mozga i znanja.

Istina Ruse su njihovi vladari zlostavljali stoljećima. No danas imaš barem dva svijeta: Moskva i St. Petersburg koji su jedan svijet i ruska pripi.dina koja je drugi svijet. No ta ispadanja kroz prozor raznih novinara, dužnosnika te trovanja i zlostavljanje oporbe dovelo je do toga da i ovi normalni moraju šutjeti.

Apsolutno. Ja sam protiv bilo kakvog imperijalizma ali u Americi zivis slobodno. Sto mi kazu kolege Rumuni: "Znamo da moramo biti jebani, ali ako ce vec neko da nas jebe radimo sve da to ne budu Rusi"

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17254 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 05/03/2025 : 11:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

4. Ta Rusija je kancer za civilizaciju. Ta Rusija je nama kancer preko naseg SPS-a, velikog dela SNS-a, Sputnjika, NIS-a itd. Da ne govorim koliko nas je puta kroz istoriju prodala a samo jednom istinski pomogla. A da ne bude da mrzim Ruse reci cu da je taj narod mozda i pod najvecom represijom u istoriji. Bili su u kraljevskim i carskim diktaturama pa u komunistickoj diktaturi i sada u ovoj novoj tajkunsko-FSB-ovskoj. Taj narod samo trpi, ispadaju im novinari kroz prozore, protestanti se odvaljuju od batina, sloboda nema nikakvih, padaju avioni sa neprijateljima rezima, truju se opozicioni lideri itd. Sto pre shvatimo da se to ne brani i da nije normalno da to postoji bice nam svima lakse. A to ocekujem pre svega bar od nas forumasa koji u vecini imamo bar malo mozga i znanja.

Istina Ruse su njihovi vladari zlostavljali stoljećima. No danas imaš barem dva svijeta: Moskva i St. Petersburg koji su jedan svijet i ruska pripi.dina koja je drugi svijet. No ta ispadanja kroz prozor raznih novinara, dužnosnika te trovanja i zlostavljanje oporbe dovelo je do toga da i ovi normalni moraju šutjeti.

Apsolutno. Ja sam protiv bilo kakvog imperijalizma ali u Americi zivis slobodno. Sto mi kazu kolege Rumuni: "Znamo da moramo biti jebani, ali ako ce vec neko da nas jebe radimo sve da to ne budu Rusi"

Ma i Rumunji imaju raznih struja. Ne pratim baš zbivanja u toj zemlji ali i tamo se svašta događa.

Rusi se trebaju probuditi, ako se taj proces dogodi biti će težak.

U kojim si gradovima bio u Ukrajini?
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8923 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/03/2025 : 11:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:

Da nije Slobo 3 godine prije toga kuva situaciju ne bi dobija Tuđman nego Račan.

... i nacisticka njemacka je posljedica versajskih ugovora, nisu oni bidni nista krivi.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25855 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2025 : 11:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Odgledao sam film Konklava, odličan je. Inspiriše.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47493 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/03/2025 : 11:47:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

... i nacisticka njemacka je posljedica versajskih ugovora, nisu oni bidni nista krivi.

Nisu ni oni u pocetnom djelovanju imali uspjeha na izborima.
Kako se situacija pogorsavala dokopali su se vlasti.
To je ono sta ti prican.
Stvori se dovoljan broj ljudi da obrne situaciju.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47493 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/03/2025 : 11:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Sta? Zelis postat papa?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25855 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2025 : 11:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by manhunter

Sta? Zelis postat papa?

Ne, ali volim kad zveckaju ključevi.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8923 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/03/2025 : 12:07:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

To je ono sta ti prican.

Razumim ja sto ti pričas. Razumiš li ti sto ja pričam? Sve na svitu je posljedica nekog uzroka, i ja sam posljedica jebežljivosti moga ćaće - niti to mene oslobađa odgovornosti za pizdarije koje činim, niti čini moga ćaću odgovornim.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47493 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/03/2025 : 12:17:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

To je ono sta ti prican.

Razumim ja sto ti pričas. Razumiš li ti sto ja pričam? Sve na svitu je posljedica nekog uzroka, i ja sam posljedica jebežljivosti moga ćaće - niti to mene oslobađa odgovornosti za pizdarije koje činim, niti čini moga ćaću odgovornim.

To sta je caca jebezljiv nema veze s demokracijom nego biologijom.
Drustva su puno kompleksnija prica sa puno vise uticaja i vanjskih i unutarnjih nego najobicnija jebacina.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8923 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/03/2025 : 12:40:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
E tu si falija, na ovom svitu je jedino bitno ko koga jebe.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47493 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/03/2025 : 12:42:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Nije jerbo ne bi onda ti tako skaka sta ti neko ne da manču.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40712 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/03/2025 : 13:06:50  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

I da dodam, bio sam u Moldaviji i Ukrajini poslovno pa znam o cemu pricam. Kada sam se vratio u Srbiju mislio sam da sam dosao u Las Vegas.

U kojem si gradu bio u Ukrajini?

Kijev, Odesa pa i Lavov možda nisu Las Vegas za Srbiju ali su svakako tu negdje.

Mukacevo. Dok sam bio menadzer proizvodnje u Learu u Novom Sadu od Ukrajinaca smo preuzimali proizvodnju jer se tada jos znalo da ce biti rata. Ja iskreno nisam verovao. U Moldaviji u Belciju (Balti) i Kisinjevu. Tamo sam bio 3 meseca. Presirot narod. A dobar na 'lebac da ga mazes.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40712 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/03/2025 : 13:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ma i Rumunji imaju raznih struja. Ne pratim baš zbivanja u toj zemlji ali i tamo se svašta događa.

Ja ti pricam o ovom civilizovanijem delu i to u Timis regiji gde je u principu dobar zivot u poredjenju sa ostalim delovima Rumunije. Kazu ljudi da su bili pod ruskom cizmom i da ne bi vise pa taman da ih sve potamane.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10534 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 05/03/2025 : 13:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tako je mislila i kraljica Victoria pa je uparila svoje potomke sa drugin kraljevskin kućama da sa jebu. Na kraju je bilo nebitno ko je koga jeba, rezultat je bija katastrofa.
Onda se 20 godina posli pojavija lik koji vjerovatno nikad nije jeba pa ja i ovde na kraju bilo nebitno ko je koga jeba, rezultat je bija još veća katastrofa.

Tebi je samo jedna stvar u glavi.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8923 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/03/2025 : 13:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Tako je mislila i kraljica Victoria pa je uparila svoje potomke sa drugin kraljevskin kućama da sa jebu. Na kraju je bilo nebitno ko je koga jeba, rezultat je bija katastrofa.
Onda se 20 godina posli pojavija lik koji vjerovatno nikad nije jeba pa ja i ovde na kraju bilo nebitno ko je koga jeba, rezultat je bija još veća katastrofa.

Tebi je samo jedna stvar u glavi.

Iz buže sam izaša, za bužu živin i bužu ću poć.

Jasno ti je da nisam mislija na doslovno jebanje. Zadnjih nekoliko godina gledamo ruse i amerikance kako se prejebavaju preko leđa ukrajine, a tko najebava to je valjda svima jasno.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5029 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/03/2025 : 16:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

To je ono sta ti prican.

Kad smo kod obrtanja situacije, ovo što ti sad radiš je pravi primjer toga.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2552 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 05/03/2025 : 19:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Ovo sa Majdanom i šta žele vrle zapadne demokrate da urade sa Ukrajinom i Rusijom nije jasno samo onome ko ne želi da vidi ili je zlonameran.

Ovom tintonu odgovara američka administracija koju je on zamislio.
Trans-pedersko-demokratski lobi koji svim sredstvima pomaže Ukrajini da nestane sa lica zemlje.
Ne znam kome nije jasno da je ovaj rat za Ukrajince izgubljen istog trenutka kada je i počeo.
Da li treba da se brane - naravno.
Ali treba što pre da sednu i dogovore kakvo-takvo primirje.
Ruse je nemoguće pobediti osim ako ne krene ceo NATO, a to onda znači samo jedno.
Sad odjednom Trump nije na strani progresivnog zapada.
Ali ti je dobar dok cepa Palestince u Gazi.
Jbg, cepali su i ovi tvoji.
Daj bre dečko, ne znaš više gde biješ.

Saviću, ne očekujem da pišeš ovakve gluposti.
Niko ne kaže da je Putin dobar lik, mirotvorac ili šta već.
Jednostavno diktator koji ne da svoj deo kolača bez obzira na cenu.
Ali to ne znači da će da pusti amerikance i NATO da mu vršljaju na istočnoj granici.
Ma kako tebi izgledalo da su pribaltičke i nordijske zemlje NATO supersile sa ogromnom granicom prema Rusiji.
Pročitaj malo o Majdanu, geopolitičkom i strateškom položaju Ukrajine, čak i o raspadu SSSR-a, pa onda piši.
U suprotnom pomisliću da te gazde osim za rad plaćaju i za širenje propagande...

Carpe diem
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47493 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/03/2025 : 19:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

quote:

quote:

quote:

To je ono sta ti prican.

Kad smo kod obrtanja situacije, ovo što ti sad radiš je pravi primjer toga.

Nije . Vecini vas je problem sta ne mozete sagledat stvari iz vise perspektiva nego gledate samo iz jedne.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47493 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/03/2025 : 19:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ajmo malo pojednostavit.
Recimo da Kina pocne gradit obrambeni savez i Mexico zeli uc u njega.
Recimo da opale cak i referendum i rulja bude za ulazak.
Sta mislis bi li usa postovale demokratsku i suverenu volju Mexikanaca?
Bi kako da ne.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4625 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/03/2025 : 20:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Imamo primjer iz njihovog bliskog susjedstva.Kubu Su napali nedugo nakon revolucije, koja je zbacila njihovog mafijaskog sticenika. I dan danas cijeli svijet u opcoj skupstini un glasa za ukidanje sankcija, osim dve zemlje. Ne moram govorit koje
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4625 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/03/2025 : 20:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Bila je revolucija , a ne izbori, Ali Bit je da Amerika ne trpi latinoamericke vlade Koje ne kontrolira.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32486 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 05/03/2025 : 21:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by DzekDenijels

quote:
Originally posted by tinton

Kako vas dvojicu nije sram?
Putin je napunio grobove Ukrajincima, a vi dijelite tvitove ruskih propagandista i za smrti tih ljudi krivite one koji su im dali oružje da se brane.

Putin ili ovi "tvoji" koji su organizovali Majdan, dozvolili nacističkim grupacijama da ubijaju nedužno stanovništvo, pokušali da dovedu jbn NATO pakt do Moskve!?
A sada hoće Ukrajini da uzmu rudna bogatsva u vrednosti 500 milijardi dolara.
Tvoje pisanje nije sramno, jednostavno nemam izraz za ovo što ti prosipaš po forumu.

Ni ne citam ove teme ali udjoh danas pa cu se usuditi malo da ti postavim neka pitanja..

1. Kazes da je Majdan nasilno izbacivanje uticaja Moskve u Kijevu, moja interpretacija tvoje izjave. OK. Ukrajina ima veoma jake prirodne resurse i ogromnu povrsinu za proizvodnju hrane i to one koja je i berzanska roba. Pod rezimom Kremlja su bili uz Moldaviju (gle cuda, isti gazda) najsiromasnija zemlja Evrope. Zar nije logicno da se taj rezim zbaci i da ispizde ljudi na siromastvo? Pa i Kongo se oslobodio Belgije.

2. NATO pakt na granici Rusije? Zar Rusija nema granicu sa vec nekoliko NATO zemalja pa i direktno sa SAD? Sta je sad drugacije?

3. Da, hoce Ameri da sada Ukrajini uzmu ta bogatstva ali opet ko to hoce? Tramp? Ko je jedini zapadnjak kome je Putin OK? Gle cuda, Tramp. A zar im Rusija vec nije uzela brdo tog bogatstva? To je onda OK?

@Manhunter
Ako je zabranjeno da se o ovome pise samo javi i necu se vise oglasavati, ali vidim da sibaju ljudi pa sam se nadovezao.

Uzbuna !!! sawitcha su nam hakirali !!!

+IN HOC SIGNO VINCES+

Edited by - Tutta on 05/03/2025 21:25:19
Go to Top of Page
Page: of 6  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000