Author |
Topic  |
Zula
Senior Member

1569 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 28/02/2025 : 09:27:29
|
Kud si baš Brze i mrtve našao među tolikim boljim ulogama 😂 Francuska veza 1 i 2 (iako je ovaj drugi nešto lošiji film), Nepomirljivi, Prisluškivanje... I gomila drugih gdje glumi mimikom, pogledom, stavom tijela i prepoznatljivim glasom (često na rubu svađe) |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9119 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
638 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 02/03/2025 : 11:31:43
|
Evo, nije me bilo neko vrijeme na forumu, što se tiče filmova dogodilo se svašta.
Išao sam ovaj tjedan 5 dana na jedan filmski program u Kinoteku, gledamo film, pa dojmovi i analiza. Nije mi se dalo pisat o njima dojmove, bio sam nešto zauzet ostatak dana, a između ostalog prikazivao se Pulp Fiction i Casablanca koje sam ranije gledao. Posebno bih istaknuo domaći dokumentarac Naša djeca, čovjek je valjda 15 godina snimao vlastitu obitelj, djecu kako se mijenjaju kroz život, obiteljski problemi i radosti. Stvarno te natjera da razmišljaš o tim temama i o svojoj obitelji.
Uglavnom, malo toga ću moći iskoristiti za filmski izazov.  |
Edited by - GitaristRoko on 02/03/2025 11:31:59 |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9119 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 03/03/2025 : 11:40:42
|
Brutalista, samo jedna projekcija kod mene večeras, ali ko će izdržati skoro 4 sata (sa 15 min. pauzom) u bioskopu, a još gore prekasni završetak predstave, a sutra se mora rano na posao?
U međuvremenu, pogledao sam
King of the Hill (1993)
Nadovezujem se na Brutalistu, zato što i u njemu glumi epizodu, tada vrlo mladi, Adrien Brody. Nema mnogo zvučnih imena u ovom filmu Stevena Soderbergha, u kome se radi o dečaku, koji se sam bori da preživi, u zapuštenom hotelu, nakon što su njegovi roditelji i mlađi brat razdvojeni od njega, na Srednjem zapadu, u periodu depresije 1930-ih. Režija Soderbergha je malo više klasična nego u kasnijim filmovima, ali odlična, a priča je autentična, dirljiva, kao i likovi i glumci (Jesse Bradford, Jeroen Krabbé, Karen Allen, mlada Katherine Heigl, pa i Lauryn Hill). Zanemaren film, ali vredi, kao i svaki ovog reditelja.
8/ 10
|
 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
638 Posts
Posted - 03/03/2025 : 16:52:46
|
28 Days Later (2002)
Izvrsna post-apokaliptična priča sa zombijima, uvijek tako nešto rado pogledam. Ovdje mi je priča bila baš zanimljiva, a pohvaljujem i likove. Glazba je sjajno pasala atmosferi. Jedino mi je na momente bilo čak i previše akcije, negdje pri početku su trebali dati malo više prostora dijalozima i likovima, ali idalje je super ispalo.
8/10 |
 |
|
GitaristRoko
Average Member

Croatia
638 Posts
Posted - 05/03/2025 : 17:35:52
|
28 Weeks Later (2007)
6 mjeseci nakon apokalipse iz prvog djela, situacija se pokušava vratiti kontroli. Temeljna priča jako zanimljiva, glazba također odlična, ali sve ostalo je loše i na kraju film ispada bitno lošiji od prvog djela. Likovi su loši, neki njihovi postupci glupo objašnjeni, previše dramatike u likovima, za koje nas baš i nije briga. Većina radnje je samo trčanje i bježanje, umjesto preživljavanja.
6/10 |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7333 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 06/03/2025 : 00:02:42
|
Mickey 17
Bong je u svojoj domeni, mada sam više fan njegovih non sci fi ostvarenja. Kritika društva je satirično nesuptilna, ali funkcionira. Pattinson je razvalija!
Nije ni blizu najboljeg uratka ovog sada planetarno popularnog južnokorejskog maestra, ali vridi odlaska u kino. |
And like that... he's gone. |
 |
|
Topic  |
|
|
|