Author |
Topic  |
|
Najkula
New Member

216 Posts
Member since 21/06/2021 |
Posted - 06/03/2025 : 07:17:55
|
Biblioteka VAGABOND 11: UPRKOS SVEMU

Opis: „Sad kad sam te opet pronašla, tako bih volela da za tebe sačuvam mesto u svom životu.
Jedno mestašce ispunjeno galebovima, s pogledom na more.
Kako ti se to čini?”
Dvoje sanjara, dvadeset poglavlja i jedna naglavačke izvrnuta romantična priča za sva vremena.
Zavir: https://najkula.rs/wp-content/uploads/2025/02/Uprkos-svemu-preview.pdf
Scenario i crtež: Đordi Lafebre (Jordi Lafebre) Prevod: Dejan Savić
Format: 240 x 320 mm Uvez: Tvrdi Kolor: Boja Broj strana: 152
Cena:
3.200 din (2.700 din)
|
|
dino1984
Average Member

Austria
627 Posts
Member since 31/05/2007 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2666 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 06/03/2025 : 11:10:13
|
quote: Originally posted by dino1984
Ovo sam propustio od Fibre, tako da kupujem...
+1 zahvaljujuci ovom izdanju valjda ce izleteti koja kolorka ovog stripa na aukcije :) |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
 |
|
naker
Advanced Member

5247 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 14/03/2025 : 22:43:19
|
Romantična ljubavna priča o platonskoj ljubavi između muškarca i žene gde radnja teče unazad u maniru filmova Irreversible & Memento. Strip počne na kraju kada su ljubavnici iako već u poznim zrelim godinama uprkos svemu konačno završili zajedno. Da bi onda vreme teklo unazad i došlo se do početka i njihovog sudbonosnog upoznavanja i ljubavi na prvi pogled.
Strip je totalna pozitiva gde su svi vedri i nasmejani nebitno od datog konteksta. Svi su razigrani i smeškaju se, pozitivnim razmišljanjem žive svoj život. Svi se kreću kroz život kao da plešu. Lagao bih kada bih rekao da sve to veoma brzo ne postane iritantno koliko su svi pozitivni i vedri. Likovi su ljudi otvorenih shvatanja gde sve prihvataju zdravo za gotovo, nema ljutnje, nema bilo kakvih drugih emocija osim dobrog raspoloženja. Suprug glavne heroine zna da ona celog života voli drugog, ali njemu je sve to simpatično i on to sa razumevanjem prihvata. Glavni muški lik ima više zanimanja od Leonarda da Vincija jer on je i knjižar i fizičar i pomorac itd. A uleteo na brod prevarom na donekle sličan način kao DiCaprio u Titanicu. Neuverljiva i nerealna ljubavna priča, ali sledi taj neki ideal platonske ljubavi gde se pravi simbolika između Zemlje i Meseca koji se večito jure ali nikako da se nađu u isto vreme na istom mestu. U stripu nema nikakve nervoze i ovo delo je anti stres terapija.
Glavni atribut stripa je grafička podloga, zaista prelep i dinamičan crtež koji je jako životopisan i razigran. Lafebrov crtež uvek mogu gledati toliko je ugodan za oko. Odlična i naslovnica jer je odraz u vodi, prava slika se dobije tek kad se strip okrene naglavačke. Skroz u duhu radnje dela jer se strip čita unatrag.
Odličan crtež, ali čitao/gledao sam uverljivije ljubavne priče od ove  |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21612 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/04/2025 : 21:22:08
|
Ponekad pomislim "šta li će nam ovoliki format kod Vagabonda,samo povećava cenu stripa",a onda iskoči ovako nešto sa prelepim, prelepim crtežom,i ujedem se za jezik.
Ovde Đordi Lafebre nije samo crtač,već i autor priče.I mogu reći da je bolji u prvom poslu. Ne kažem da je scenario loš - naprotiv,sasvim je ok.I vrlo originalan. Ljubavna priča koja teče unazad,interesantno.
Glavni adut mi se čini to što je atmosfera totalno pozitivna,strip odiše nekom smirenošću.U kombinaciji sa maestralnim crtežom,Uprkos svemu je album koji okrepljuje dušu. Ono što bih mu ja zamerio je što mi priča nije baš nešto uverljiva - sve vreme čekam neki specijalni momenat,ali on se ne događa. Takođe,imao sam malo više očekivanja od kraja,u stvari da se dobro izrazim,od početka ove ljubavne avanture :) I malo me nervira ta ravnodušnost Aninog muža - jbga,mogao je da reaguje malo burnije zbog ženinog svojevrsnog neverstva.
Ali ukupni dojam je svakako jako,jako pozitivan,i ovo je još jedan dobar tip Najkule. 4.5/5 |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 25/04/2025 21:59:51 |
 |
|
|
Topic  |
|
|
|