forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 STALKER: Prsten Nibelunga
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 7

ridiculus
Senior Member

1718 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 18/12/2024 : 17:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

@ridic

Može li se ovaj strip uspoređivat s Langovom filmskom verzijom sage o Nibelunzima?

Verovatno može, ali nisam gledao Langovu verziju, pa ne mogu da tvrdim.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11929 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 10/03/2025 : 04:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Nisam ljubitelj epske fantastike, kao i kolega Shaner, a bogami ni opere, pa sam ovom stripu pristupio pomalo skepticno, medjutim strip mi je neverovatno dobro legao, ta grandioznost, epske proporcije price i preterana teatralnost su bile zabavne i terale na dalje citanje. Crtez F. Krejga Rasela, odnosno njegova pripovedacka moc, kadriranje, pozicioniranje kadrova i resetke na stranici uz sjajan kolor Loverna Kindzerskog su ovaj ep pretvorili u remek delo stripa koje moze da se gleda i analizira danima.

Prsten Nibelunga pokazuje koliko je strip zahvalan kao medij za pripovedanje najrazlicitijih prica, od originalnog scenarija do raznih drugih literarnih predlozaka - od romana do putopisa, od filma do opere, od biografija do biblije - sve se moze pretvoriti i pretociti u umetnost stripa, tako nepravedno zapostavljenu i osporavanu a tako velicanstvenu u svojoj originalnosti i mogucnostima izrazajnih dometa.

9/10

Nisam prelistao svih prethodnih 7 stranica ovog topika, ali postoji recenzija ovog stripa koju je napisao kolega Paka jos 2021.godine, tada mi je ovaj strip prvi put i privukao paznju, pa ko je procitao moze i tu da ostavi svoj komentar i ocene, bilo bi lepo.

PRSTEN NIBELUNGA

https://www.stripovi.com/recenzije/strip-album-album-dh-2-prsten-nibelunga/2608/

Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2566 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 10/03/2025 : 08:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Pa jel puno ljudi zakasnilo sa nabavkom ovog stripa (rasprodan je), cekaju eventualno hrvatsko izdanje ovog stripa ili smo mi koji smo nabavili ovo
vec otprilike i ti koje je ovaj strip zanimao?

Dzimi zna najbolje naravno ali meni se cini da ako ikada bude reprinta stalkerovog izdanja da ce to potrajati poprilicno?

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1988 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 10/03/2025 : 15:46:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Reprint ovakvog izdanja ima smisla, i ja ću ga napraviti, ali ne u skorije vreme.
Prioritet su mi nova izdanja.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40731 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 10/03/2025 : 19:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ovde si stvarno napravio kapitalno izdanje i po meni nesto uz cega ce vezivayi Stalker

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page
Page: of 7  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.07 seconds. Snitz Forums 2000