Author |
Topic  |
ridiculus
Senior Member

1718 Posts
Member since 11/06/2008 |
Posted - 18/12/2024 : 17:23:47
|
quote: Originally posted by BeaGea
@ridic
Može li se ovaj strip uspoređivat s Langovom filmskom verzijom sage o Nibelunzima?
Verovatno može, ali nisam gledao Langovu verziju, pa ne mogu da tvrdim. |
Thought's the slave of life, and life Time's fool. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
11929 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/03/2025 : 04:05:43
|
Nisam ljubitelj epske fantastike, kao i kolega Shaner, a bogami ni opere, pa sam ovom stripu pristupio pomalo skepticno, medjutim strip mi je neverovatno dobro legao, ta grandioznost, epske proporcije price i preterana teatralnost su bile zabavne i terale na dalje citanje. Crtez F. Krejga Rasela, odnosno njegova pripovedacka moc, kadriranje, pozicioniranje kadrova i resetke na stranici uz sjajan kolor Loverna Kindzerskog su ovaj ep pretvorili u remek delo stripa koje moze da se gleda i analizira danima.
Prsten Nibelunga pokazuje koliko je strip zahvalan kao medij za pripovedanje najrazlicitijih prica, od originalnog scenarija do raznih drugih literarnih predlozaka - od romana do putopisa, od filma do opere, od biografija do biblije - sve se moze pretvoriti i pretociti u umetnost stripa, tako nepravedno zapostavljenu i osporavanu a tako velicanstvenu u svojoj originalnosti i mogucnostima izrazajnih dometa.
9/10
Nisam prelistao svih prethodnih 7 stranica ovog topika, ali postoji recenzija ovog stripa koju je napisao kolega Paka jos 2021.godine, tada mi je ovaj strip prvi put i privukao paznju, pa ko je procitao moze i tu da ostavi svoj komentar i ocene, bilo bi lepo.
PRSTEN NIBELUNGA
https://www.stripovi.com/recenzije/strip-album-album-dh-2-prsten-nibelunga/2608/
 |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2566 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 10/03/2025 : 08:37:15
|
Pa jel puno ljudi zakasnilo sa nabavkom ovog stripa (rasprodan je), cekaju eventualno hrvatsko izdanje ovog stripa ili smo mi koji smo nabavili ovo vec otprilike i ti koje je ovaj strip zanimao?
Dzimi zna najbolje naravno ali meni se cini da ako ikada bude reprinta stalkerovog izdanja da ce to potrajati poprilicno?
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

1988 Posts
Member since 14/11/2001 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40731 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 10/03/2025 : 19:48:20
|
Ovde si stvarno napravio kapitalno izdanje i po meni nesto uz cega ce vezivayi Stalker |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Topic  |
|