Author |
Topic  |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29613 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/11/2024 : 15:44:46
|

TKO SE SKRIVA POD CRVENOM KRINKOM?
Batman već ima pune ruke posla pokušavajući uhvatiti Crnu Lubanju, gothamskog kralja zločina, kad se u gradu pojavljuje novi suparnik – RED HOOD. Ali tko je taj maskirani protivnik koji zadaje probleme i junacima i zlikovcima? Je li Red Hood još samo jedan gothamski zločinac ili se pod krinkom nalazi poznato lice – lice iz prošlosti Mračnog Viteza koje se vratilo iz groba kako bi ga proganjalo? Vjeran svojoj detektivskoj prirodi, Batman se neće zaustaviti dok ne otkrije istinu o novom neprijatelju koji i predobro predviđa svaki Batmanov potez.
Batman 50 • Pod crvenom krinkom • 360 stranica • Kolor • 212 x 320 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Judd Winick • Crtež Doug Mahnke • Prijevod Robert Solanović • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 12.11.2024. • Cijena 40 E
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/batman-50-pod-crvenom-krinkom/1039/
|
Trouble will find me |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2583 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Chui
Senior Member

1209 Posts
Member since 13/12/2020 |
Posted - 28/11/2024 : 11:11:14
|
Možda nije dobro ovo čitati nakon Harleen jer je koplje ispod, ali sve jedno nije loše, ima dosta dobrih momenata, svidjelo mi se, i crtež mi je dobar. neću niš otkrivati pošto je ovo prvi komentar. |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 14/03/2025 : 10:14:21
|
Ispada da mi je od svih ovih objavljenih Batmana svaki deseti vrhunski dok je tek svaki sedmi-osmi jako dobar do odličan. Ovaj spada u jako dobre, možda čak i više od toga i zapravo ne znam što reći a da ne ispadne potencijalni spojler ali ono što mogu jest da je ovo ono što ja zovem "europskim pristupom" priči. Jasna radnja s naglaskom baš na konkretnoj akciji i međusobnom odnosu glavnog protagonista i "antagonista", a ne kao što je to često slučaj bigger-than-life misticiziranju i mudroserstvu koje mi (pre)često uništi potencijalno dobru superherojštinu. Ovdje je karakterizacija likova na zavidnoj razini i svi koji se pojavljuju (a ima ih dosta) su jasno prezentirani i imaju svoju mikro ulogu u priči. Jedino mi je kraj malo lošije sjeo jer se ostavilo otvorenog prostora i malo ušlo u nadrealno ali thats just me i mislim da većini neće briti problem. Crtež super! Gostujući? tušeri pridonjeli tome da taman razbiju monotoniju u pravom trenutku, nema previše pozeraja, scene su zanimljive i uglavnom jasne i nepretjerane. Very najs. |
Bok, kako si.
|
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9220 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 14/03/2025 : 10:26:53
|
Ovo je baš zanatsko-rutinski-profi, ali ništa posebno - Betmen.
Priča je zaboravljiva, crtež prosečan u celini, jer ga tušer-"tehnički crtač" kvari zbog te neprirodne kompjuterske krutosti. |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6336 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 30/04/2025 : 16:56:25
|
Variacija odnosno nastavak kultne Smrt u obitelji. Iako se radi o redovnom serijalu, ipak nije tako loše. Puno poznatih likova a opet ne treba imat neko opširno predznanje, osim toga da je jedan od Robina, Jason Todt, poginuo u tučnjavi sa Jokerom prije ohoho vremena.
Jedan laganini Batman koji se brzo čita, uglavnom bum i tras - Par negativaca, par dobrih momaka (Superman, Zelena strijela), dosta tučnjave, solidan crtež, dobre naslovnica od Jocka i Wagnera, i to je uglavnom to. |
Bond.James Bond. |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2385 Posts
Member since 13/01/2020 |
Posted - 30/04/2025 : 21:04:46
|
Dobro me podsetiste. Kupih ovu turu Betsa al ovog preskočih (ne znam kako) sa čitanjem. Samo još da ga iskopam odnekle.
|
Resistance is futile. |
 |
|
|
Topic  |
|