Author |
Topic  |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29600 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/03/2025 : 12:17:38
|

Sve što je potrebno za trijumf zla jest da dobri ljudi ne čine ništa.
Krvavo putovanje broda Jakarta naprasno je završilo na grebenima otočja Abrolhos, zabačenom arhipelagu ispred australske obale na kojem su brodolomci pronašli utočište. No brodolom nije ni izdaleka najgore što će ih snaći… Nakon što nadzornik Pelsaert Jakartinim čamcem otplovi na Javu potražiti pomoć, više od 260 preživjelih prepušteno je apsolutnom autoritetu njegova zamjenika – Jeronimusa Corneliusa. Zadužen za organizaciju otočke svakodnevice, on će se s nekolicinom pobunjenika koji su mu ostali odani posvetiti jednom jedinom cilju: klanju ostalih brodolomaca kako bi kad za to dođe vrijeme mogao zauzeti brod koji će im doploviti u pomoć te s otoka odnijeti Jakartino bogatstvo. Arhipelag nakraj svijeta pretvorit će se tako u pakao na zemlji. Jedino će Lucretia Hans i šačica brodolomaca na čelu s Hayesom smoći hrabrosti suprotstaviti se jednom od najgorih psihopata u povijesti čovječanstva.
Kroz ovu pripovijest koja oduzima dah, pripovijest koja je jedna od najuzbudljivijih saga u povijesti pomorstva, Xavier Dorison i Thimothée Montaigne bespoštedno oslikavaju psihološke i međuljudske mehanizme koji uzrokuju podčinjenje pojedinca i grupe, uranjajući ih u najtamnije predjele užasa.
Kolorka 312 • Crveni otok • 144 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Xavier Dorison • Crtež Thimothée Montaigne • Prijevod Tony Šercer • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 17.3.2025. • Cijena 22 E
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-312-crveni-otok/1047/
|
Trouble will find me |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16267 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 17/03/2025 : 14:21:41
|
Nastavak stigao napokon... |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
dino1984
Average Member

Austria
617 Posts
Member since 31/05/2007 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2582 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
don_draper
Advanced Member

4558 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 17/03/2025 : 17:56:53
|
Na temelju vrlo dobrog prvog dijela, ovo je prvi pik ture. Za mnoge ću morati odvagnuti iz ove ture naknadno. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
Zula
Senior Member

1611 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 20/04/2025 : 19:31:37
|
1629. (i prvi i drugi dio)
Strip je ok. Pretenciozna pustolovina, ok nacrtana i ok ispričana.
Najzanimljivije mi je što je strip slobodna interpretacija istinitog događaja. To me natjeralo da pročitam više nego što sam strip nudi.
Zbog svega toga mi je kraj manje smislen... 😂 Autori izmisle glavni ženski lik (da bude kao neka kontra apotekara, kao dodatni sadržaj za razmišljanje), ali "ubiju" glavnog lika, koji je u stvarnosti priznati heroj situacije i na kraju nagrađen zbog svega... A i to početno najavljivanje nečeg najodvratnijeg, da je čovjek spreman na sve ovisno o kontekstu... i na kraju ispričavanje da je bilo i gore nego što su prikazali... hm, hm Taj prijelaz od običnih ljudi do "zvijeri" (po meni) nije najbolje uspio.
Strip je ok, zadovoljan sam što sam ga pročitao, a i neke sitne zamjerke znače da o njemu mislim i nakon čitanja, što je plus. |
 |
|
|
Topic  |
|