Ja kupujem samo Tex klasik i Tex gigante/specijale. I to većinu kupim na Interliberu. Djecu stripovi ne zanimaju, pa im rađe kupim nešto drugo nego da licemjerno gomilam stripove doma. Usput je strip i skup, pogotovo ako imaš kredit za stan 🤔. Ima stripova po knjižnicama za dva života čitanja, čitat će se cijeli život.
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Reka bi ti jedan: “ Nije to skupo, nego nemate Vi novaca!”
There's a time to live and a time to die When it's time to meet the maker! There's a time to live but isn't it strange That as soon as you're born you're dying!
Jel možda netko zna brojke u kojim se tiražima prodaju/štampaju kiosk izdanja u Italiji? Imam osjećaj da se sve slabije prodaju. Vidio sam ljetos da pojedini kiosci (i striparnice) u Italiji uzimaju samo po jedan-dva primjerka najjačih naslova kao što je Dylan. Ili se možda varam?
Meanwhile, zbog "birokratskih razloga" još uvijek nije moguće naručiti nešto iz Bonelli webshopa ako živite izvan Italije. Fibra šalje u Indiju, a jedna od najvećih europskih stripovskih izdavačkih kuća ne može ni u susjedne zemlje. Za pad profita krivi su kupci jer ne kupuju na istom kiosku, koje budale
A ono, za dosta stvari koje im se dešavaju ima i njihove krivice. Bio sam pretplatnik njihovih digitalnih izdanja godinu dana i nisam nastavio. Citam na tabletu za optimalno iskustvo moram zumirati stranicu da bi odsjekao margine, i umjesto da aplikacija zapamti te postavke ja to moram raditi stranicu po stranicu... Trazio, pisao da to uvrste u aplikaciju, šipak.
Mislim da jedino redovni Tex se proda preko 100 000 primjeraka, mladi Tex oko 70 000, ostali junaci vjerojatno i slabije
Originally posted by zveles
Jel možda netko zna brojke u kojim se tiražima prodaju/štampaju kiosk izdanja u Italiji? Imam osjećaj da se sve slabije prodaju. Vidio sam ljetos da pojedini kiosci (i striparnice) u Italiji uzimaju samo po jedan-dva primjerka najjačih naslova kao što je Dylan. Ili se možda varam?
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
U nekoj izdavačkoj kući cijena će možda ostati ista, ali će se smanjiti količina tinte. Mogu ih početi reklamirati kao bojanke. Barem će djeci tako stripovi biti zanimljiviji.
U nekoj izdavačkoj kući cijena će možda ostati ista, ali će se smanjiti količina tinte. Mogu ih početi reklamirati kao bojanke. Barem će djeci tako stripovi biti zanimljiviji.
Jedna od opcija koju i Bonelli radi: Ostane ista cijena a smanji se broj stranica.
Ne vidim nigdje koliko će točno poskupiti. Ako bude nekoliko desetaka centi, nije mi problem, ali ako dignu za par eura, odričem ih se.
Pa te origigi Bonellije se može kupiti na sekundarnom tržištu nakon nekog vremena po puno nižim cijenama. Jedino ako si nestrpljiv za pročitati pa moraš odma kupiti.
Ja kad "režem" - uvek "režem" Bonelli. Iz nekog razloga uvek mu se i vratim u nekom manjem obimu, ali ako poskupi neće mi biti problem da ga "odrežem" skroz.
Razlog je jednostavan. Gušt mi je pročitati Texa povremeno (i sa Dragonerom sam krenuo da vidim na šta liči), ali Bonelli je vrsta stripa koju ću jednom pročitati sveščicu i nikad ponovo. I dok je cena takva da je prihvatljivo poput nekog nedeljnika kupiti, pročitati i "odložiti" (ne ide u kontejner, već u kutiju pa u podrum) ponešto ću i kupiti. Kad cena pređe tih 4 eura po svesci, samo će mi pomoći da prestanem sa tom lošom navikom.