forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Pljuni ili pohvali pjesmu!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 142

Zula
Senior Member

1607 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/03/2025 : 16:00:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Malo smislene distorzije u rock blues pjesmi za Jogurta

ZZ Top - Sharp Dressed Man

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1607 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/03/2025 : 16:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za Tonta nešto klasično, naravno.

Edwyn Collins - A Girl Like You

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1607 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/03/2025 : 16:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Za kraj današnjih rock prijedloga... Manhunter...

Caesars Palace - Jerk It Out

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25935 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 15/03/2025 : 19:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Da se pridružim rock predlozima, šta Tonto kaže?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1607 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 15/03/2025 : 19:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by manhunter

Evo Zula, jedan klasik, za koji sam ja na početku bio ubeđen da izvode Depeche Mode.

http://youtu.be/Ye7FKc1JQe4?feature=shared

Ide u red poznatih pjesama koje sam htio/ne htio slušao puno puta. Solidno, uredno, sve dobro posloženo. Ne bih slušao namjerno, ali poslušam kad po slučaju dođe na radio. Nema tu ništa loše, ali niti nešto posebno uzbudljivo. Nekad veliki hit, danas kako kome...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9198 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 15/03/2025 : 20:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nautilus Pompilius: Dihanie

Rock iza gvozdene zavese! Ovo zvuči lošije i od Srebrnih Krila, a većina ex-Yu rocka dođu kao Mocart i Betoven spram tog.

1/ 5

The Hu- Wolf Totem

Ovi nisu napredovali od vremena Džingis Kana previše. Više zabavno za gledanje, nego za slušanje, mada produkcija jeste dobra.
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
842 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 15/03/2025 : 20:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Bill Charlap Trio - The one I love belongs to somebody else

Prvi put čujem ovo. Dobro zvuči. Uvijek, kad slušam ovakav džez, pitam se kakva je razlika slušati ovo kod kuće ili na javnom mjestu.

Zato, ide kontrazadatak nakeru:

Neka nam cijenjeni naker proba približiti notu romanse u ovom Predinovom biseru, odnosno kako su ondašnji ljudi izdizali LJubav iznad svega.
Ima i titl tvsa, ako treba.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
654 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 16/03/2025 : 02:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Malo smislene distorzije u rock blues pjesmi za Jogurta

ZZ Top - Sharp Dressed Man

https://www.youtube.com/watch?v=7wRHBLwpASw

Ovo mi je bila prva omiljena pesma od njih. Sada mi ne bi ušla u top 5, a verovatno ni u top 10; sada bih rekao da mi je omiljena Legs ili God left Chicago. Svakako odlična pesma, klasik; nikada ne zamori, meni odličan zvuk na koji sam inače naviknut. Ajde malo na mišiće neka ide 5
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 16/03/2025 : 10:09:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by alexts

Uh Cromwelle, kakve nebuloze pišeš. Zato što je otpevana dečijim glasom, zato je "dečija pesma"!? WTF! To je u rangu kad čovek nije hteo da komentariše pesmu, jer je peva lik iz crtanog filma...

Never Can Say Goodbye je čak 3 puta bila veliki hit, u originalnom izvođenju, pa u verziji Gloria Gaynor i sastava The Communards, a ima još obrada.

Ne vidim neku nebulozu ovdje. Pjesmu su otpjevali klinci na laganu instrumentalnu podlogu = dječja pjesma. Isto kao što i u Vlaku u snijegu glavninu uloga čine djeca= dječji film. Nećemo ga valjda nazivati survival trilerom. :D
Nigdje nisam rekao da ova pjesma nije dobra nego da ne vidim zašto bi mi u ovom oceanu lako dostupne glazbe zapela za uho i zainteresirala za potencijalno štovanje. Ako je već taj đir u igri radije mi onda dajte neki hidden gem Majkel Ćeksona!

Što se tiče hitova, top lista i obrada - super za one kojima je to bitno. To je skoro ko da "a gde je pečat?" - Evo ga!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1741 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 16/03/2025 : 11:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by alexts

Nautilus Pompilius: Dihanie

Rock iza gvozdene zavese! Ovo zvuči lošije i od Srebrnih Krila, a većina ex-Yu rocka dođu kao Mocart i Betoven spram tog.

1/ 5

Rock i popularnu glazbu slušam desetlječima i to tvoje nije za vrtič. Najgluplji prezir, totalna glupost i sramota.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1741 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 16/03/2025 : 12:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message  Reply with Quote

Ajmo za Macona jedna punk rock pjesma.
Malo energije, ritma i zabave.

The Offspring - Pretty Fly

Ovo je klasika i jedna najboljih pjesama Offspring, koje sam uvijek voljeo. Green Day mi baš nisu nešto, zame su Offspring. 9/10

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

jogurt
Average Member

Serbia
654 Posts

Member since 23/01/2020

Posted - 16/03/2025 : 12:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jogurt a Private Message  Reply with Quote
Evo jedne više nego odlične stvari, a trebalo bi da je po Manhunter-ovom ukusu

Edited by - jogurt on 16/03/2025 12:34:15
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25935 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/03/2025 : 19:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by Macon

Manhunter, za tebe prvaci piratskog metala Alestorm-Rum

Me meni je ovo kao neki Judas priest, Saxon i slično. Nije to moj fah. Čuješ jednu pesmu, čuo si ih sve.

4/10

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25935 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/03/2025 : 19:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

Za kraj današnjih rock prijedloga... Manhunter...

Caesars Palace - Jerk It Out

Kad sam je prvi put čuo mi je bila baš dobra. Ali toliko puta se vrtela svuda da mi je dosadila. Na početku je bila 7, sada 5/10.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25935 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/03/2025 : 19:08:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote

Originally posted by jogurt

Evo jedne više nego odlične stvari, a trebalo bi da je po Manhunter-ovom ukusu

http://youtu.be/RZ2oXzrnti4?si=NZn4Un-TJO6ATeMC

Dobro je ovo. Muzika odlična, pevanje malkice iritantno, zvuči tipično za onaj brit pop krajem devedesetih, početkom 2hiljaditih.

Zbog pevanja 6/10, inače bi bila i veća ocena.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5176 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/03/2025 : 22:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
KORPIKLAANI - Kunnia

Sviđa mi se iako ne znam o čemu se radi u pesmi. Mešavina grčkog folk zvuka sa finskim rock metalom. Kunnia, kunnia, kunniaaa

Lačni Franz - Naj ti poljub nariše ustnice

Video spot kida, a ni pesma ne zaostaju puno. Odličan tekst, super ritam i jako dobro odsvirano. Pri kraju pesme klavijature podsećaju na EKV, a to mi jedan od najdražih domaćih bendova pa mi je i ovo super leglo. Eks yu muzička scena '80tih je blago.

Edited by - naker on 16/03/2025 22:02:10
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5176 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 16/03/2025 : 22:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Beva evo jedna za tebe. Gang Starr - What I'm Here 4.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6255 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/03/2025 : 17:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Beva evo jedna za tebe. Gang Starr - What I'm Here 4.

https://www.youtube.com/watch?v=AnX6s1JiT-I

Odlično je ovo. Imam dojam da sam pjesmu nekad čuo, moguće na nekoj kompilaciji. Flow perfektan, zanimljiva boja glasa, pozadina dovoljno melodična, ima sve što dobra hip-hop pjesma treba imati.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6255 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/03/2025 : 17:37:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Evo jedna pjesma stara preko 3 godine, ali ponovno aktualna, za Manhuntera:

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
842 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 23/03/2025 : 15:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Tvrdim da je ovo ultimativna ljubavna pjesma prve polovine XXI vijeka. Zašto? Toliki splet emocija tek napomenut, ništa razjašnjeno u stihovima, a opet zbog boje glasa sve prihvatljivo, jednostavno i kiselo/slatko.

Da li me moji zaprljani senzori varaju? Da li se mladi ljudi kojima je život tu, bliže nego je nama naša mladost bila, shvataju ove sitnice. Neka mi to razjasni alexts.
Ipak je nedjelja i dolazi proljeće.

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9198 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/03/2025 : 21:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
nipplepeople x Filip Mitrović - TI I JA

Volim da slušam Nipplepeople. Prvi put sam čuo za njih, sa njihovim hitom Sutra. Nisam baš siguran da shvatam njihove tekstove, ali to me i ne zanima previše, barem reči fino zvuče. Šta u ovoj pesmi znače "zakopani kanali"? Valjda to neko kapira bolje, za mene je muzika.

3,5/ 5
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
842 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 24/03/2025 : 22:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
I meni to bode mozak.
Možda su se ona i taj neki drpali negdje gdje su popravljali vodovod, pa su radnici zatrpali one rupe za cijevi FI.Milion

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5176 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 25/03/2025 : 23:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Salkan evo jedna za tebe. Morphine - All Wrong.

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
842 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 26/03/2025 : 22:04:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Morphine - All wrong

Svaka čast, jedan od mojih omiljenih bendova ikad. Buena, Like swimming, Miles Davis' funeral, French fries...i naravno, Swing it low...sve remek-djela :)
Jedini Sandman kojeg priznajem

Šta nesvrstani misli o ovom bezvremenskom tripu?

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25935 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/03/2025 : 22:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Evo jedna pjesma stara preko 3 godine, ali ponovno aktualna, za Manhuntera:

//www.youtube.com/watch?v=o5p5E97j2sw

Nije ovo nimalo za mene. Ovaj rap koji se nije promenio od devedesetih me je nervirao oduvek. Džaba ok tekst kad me način repovanja i ovaj generički ritam užasno nerviraju.

3/10

Go to Top of Page
Page: of 142 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000