Author |
Topic  |
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17874 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 14/03/2025 : 17:11:11
|
Ja to gledam kao Za toliko para bi se odvojio od kolekcije Samo treba naci nekog ko bi se za toliko novaca prihvatio kolekcije |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
maddjuro
Average Member

675 Posts
Member since 08/01/2008 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2285 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7919 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4789 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7377 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 27/03/2025 : 12:37:50
|
quote: Originally posted by drogsy
72 posto?! Ajde, mora netko i Pianija voljeti :)
Ja se ovoga uopće ne sjećam. Što znači da nije nešto. Da bi ostavio ocjenu na recenziji morat ću iskusiti to iskustvo kao da čitam novu epizodu. :) |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7377 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 27/03/2025 : 12:53:14
|
quote: Originally posted by Kerempir
Kako rekoh, ne kupujem ništa nakon Sigmunda, ali počastio se sa novom siročadi (ne vidim njihovu temu ali vjerujem da su i vdje njihovi citatelji). U svakom slučaju Jurić je zgodan trobroj premda ima vrlo malo sf-a kao takvog, više se radi o političkim intrigama i igrana moći koje su dovele juricku do vrha.
A sljedeći trobroj Zemlja, koji se odvija na našem raspadajucem planetu nakon što je Novi svijet prekinuo veze sa maticom govori o prezivljavanju grupice djece u distopijskon mad nax svijet. U pravilu bespotrebno trobroj, plus nije ostvario pun potencijal i ima nedorečen kraj, juricka je naprosto puno superiornija, ali nisam nezadovoljan.
Znaci da ponovimo dojmove o prethodnim knjigama: Sirocad - odlicni, Ringo - mlak, Novi svijet - prva blijeda plovica koja sve nadoknađuje u drugom dijelu pogotovo furioznom završnicom.
Sve u svemu rado iščekujem nastavke sa Sam.
Evo da i ja ostavim komentar na novu Siročad. Obe knjige su kao neke filler priče prije glavne radnje sa Sam koja se željno iščekuje. U principu sam zadovoljan s obje priče iako su potpuno različite jedna od druge.
Jurićka je više biografska priča o Jurićki i njenom političkom usponu na vlast. Prva trećina mi je dosta zamorna s velikom količinom teksta, ali kako sve dalje odmičemo, baš se čitatelj može ufurati u radnju i baš je na kraju odlično prikazan taj psihološki profil glavne zlice u serijalu.
I sa Terrom sam sasvim zadovoljan, više neka madmaxovska distopijska priča s adolescentima koja drži vodu do samog kraja.
I da objasnim kolegi Kerempiru, kraj je nedorečen jer se nastavlja. Nakon 12 epizoda sa Sam (4 Libellusove knjige), ostat će na kraju specijalni broj Terre u kojem ćemo dobiti nastavak ove knjige koju smo friško čitali. |
 |
|
Topic  |
|