ReemCP (0+3) VB LMS 748: Oružje za rodoljube / LU 127? - čeka na objavljivanje rezervirano 19.10.2024. VB LMS 566 / LU 103a: Čudovište u Bostonu - čeka na objavljivanje rezervirano 24.11.2024. VB LMS 349 / LU 104c: Tajna ukletog otoka - čeka na objavljivanje rezervirano 28.11.2024.
Reem samo potvrdi da li si dobio recenziju, jer sam poslao uz nju puno slika, pa je možda e-mail bio prevelik?
Naravno da sam primio, da tebi nije dalo slati, ne bi ja ni primio ;) Tvoj ukupni folder je 13.8 MB, a mislim da mail dopušta slanje do max 25 MB.
Nego, zabolila me malo glava kad sam otvorio mail :( Ne toliko zbog količine slika (iako bi bilo bolje da ih forsiramo tu negdje do 10, eventualno koja više ako nam je tekst duži i ako moramo koristiti slike kao direktne linkove iz nekog razloga), nego su numerirane tako da se jedva uspijem snaći :(
Prvo nam ide slika 4, pa 3, pa 17, pa 22 itd., kužiš :) Uzme mi puno vremena dok onda ja to raščlanim, jer trebalo bi ići redom u wordu ono tipa slika 1, 2, 3, 4, 5... puno mi je onda to lakše posložiti. Ovako sam recimo ovu prvu sliku 4 nazvao slika 1 i onda išao još to u wordu mijenjati na slika 1 da mi kasnije bude lakše, a i tako druge sve redom. Pa ako možeš ubuduće tako numerirati, spasit ćeš me.
E sad, prošao sam sve slike u recki i preimenovao ih i ostale su nam viška (koje se ne spominju u wordu): 1, 2, 5, 6, 8, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 23 - hoću njih onda pobrisati?
Ne znam jesi li primjetio, slike 17 i 111 su u nekom AVIF formatu (nikad čuo za njega :-)), morao sam guglati kako da to pretvorim u onaj standardni .jpg koji inače koristimo jer ih nisam mogao uopće otvoriti dok su bile u tom AVIF formatu :)
I samo da pitam usput za kratak sadržaj, što misliš je li nam predugačak, oko 130 riječi? Mislio sam pitat kad bi njega nekako srezao na nekih 50-60 riječi, pretpostavljam da je to onaj sadržaj s fibrinog kataloga: https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-242-sangoma/853/
Sorry za slike, ubuduće ću zapamtiti da idu kronološki. Da, kratak sadržaj je iz Fibrinog kataloga, smanjit ću ga bez problema i pošaljem onda. Ako su slike 17 i 111 problematične izbaci ih (kako sam naletio na koju tako sam ih kopirao), kao i višak, ako Ti se koja dopadne stavi ju u zadnju zanimljivost.
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
E može ovo za slike kronološki, olakšat ćeš mi puno ;)
Što se tiče kratkog sadržaja, pusti ga ovakvog da se ne mučiš i ne gubiš na to vrijeme, možemo u jednoj zanimljivosti samo napomenuti da je preuzet od tamo, recimo ja sam u jednoj Tellerovoj recenziji kratak sadržaj preuzeo iz jedne LU didaskalije pa sam to napomenuo tamo u predzadnjoj zanimljivosti: https://www.stripovi.com/recenzije/kit-teller-kt-vg-16c-17a-sjeverna-zvijezda/3389/
A što se tiče slika, možda da ove što su višak ipak pobrišemo, jer si u jednoj zanimljivosti stavio da kliknemo na Fibrin preview, a tamo su one pa će svi vidjet (onog koga zanima)
I nikako ti ja reći da kod ocjena samo zamijeniš onaj poredak scenarij-priča u priča-scenarij, jer tu uvijek pazim da ti ne zeznem ocjene kad prepisujem Dobro je dok su scenarij i priča iste ocjene pa je lagano, ali ovako moram paziti jer nekako automatski ukucavam ocjene po onom ključu kako je na sajtu: priča, scenarij, crtež, naslovnica :)
Preuzeto, a i ranije nešto od Igora također preuzeto ;)
Možda je još rano za najaviti, ali mogu i sad slobodno reći, a to da ćemo se u travnju vratiti malo na onaj stari ritam objava - svaka 2 dana, tu i tamo će sitno neke objave biti na dan razmaka, ali većinom idemo na svaka 2 dana ritam.
Ukupno će biti u travnju 17 objavljenih recenzija, s tim da će 8 recenzenata imati svako po dvije objave + jedna objava jedne moje recenzije, tako da tu dolazimo do te brojke 17. Recenzenti koji će u travnju imati po dvije recke (abecednim redom): igor 12, Ivan Liverpool, Koresh, prozirna senka, Salkan, Sarghan, tex2, Tundo_Tuna plus ta moja jedna.
Razlog malog usporavanja ritma nije uzrok smanjenja stanja na lageru, tamo i dalje dobro stojimo, nego čisto malo radi predaha između objava jer je zadnjih par mjeseci ritam bio nemilosrdan :) O stanju na lageru će vas naš Spock izvijestit na prvi april, a sad, hoćete li mu taj dan vjerovati baš sve što napiše u izvještaju, to prepuštam vama da sami odlučite
Skroz legitimno, a mislim da objava svaka dva dana pozitivno utječe na još stvari:
a) povećava se vidljivost nekih recenzija, tako da dulje budu na naslovnoj. Jer ovako kako je bilo ludo do sada, svaki dan su se izgurale međusobno.
b) lakše će biti odabrati najbolju rec. na kraju mjeseca. Kad ih je 30 ni ne znam više što sam pročitao.
c) Na kraju ni nije loše da se poveća lager
I samo ako bih mogao malo izvoljevati, ako ćemo ići s dvije mjesečno, ja bih da moje idu jedan Dylan i jedan album mjesečno. Ako se ne kosi s općim planom objava? 
“I was a victim of a series of accidents, as are we all.”
Tundo tako je, ima tu prednosti, ali opet kad gledaš, da nismo ovako išli tim tempom, imam osjećaj da bi lager ubrzo narastao i do brojke od 150 recki Onda se može desiti i određena frustracija kod pojedinih recenzenata koji imaju više materijala na lageru, pa da se dogodi slučaj da neke njihove recke stoje dugo i čekaju na objavu, a onda možda vezano za to opadne i motivacija za pisanje jer nikako da ti tekstovi dođu na red, zašto da se trudim :)
17 komada mjesečno isto nije malo kad razmislimo, rekli bi možda još najoptimalnija brojka, ali opet u neku ruku "mala" brojka kad imaš puno recenzenata (9 zasad s bar jednom napisanom i poslanom reckom) pa je teško to raspodijeliti na mjesec, a da svi budu sretni i da prema svima budeš fer i nikome se ne zamjeriš :) Najviše mi žao Salkana i Ivana što će za njihove dosadašnje standarde dobit samo dvije objave u idućem mjesecu, a toliko su nas izvlačili kad smo svi pomalo bili na standby modu, vidjet ćemo, možda 5. mjesec opet malo ubrzamo stvari ;)