Author |
Topic  |
pcoro
Senior Member

Croatia
2366 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 16/05/2022 : 12:12:37
|
Nevezano za te blurbove, sjećam se da su Blankets u doba izdavanja bili big deal u američkom stripu. Jako su ih hvalili, bili su na listama najboljih stripova te godine, čak mi se čini da se o njima govorilo baš kao o next big thingu nakon Jimmy Corrigana. Ne znam zašto je to bilo tako, i prije njih je bilo puno autobio slice of life stripova.. Možda je bilo ključno to što je strip bio tako debel, što su ga svi voljeli, što se dobro prodavao? Ili što Thompson ima jako lijep i dopadljiv crtež?
U svakom slučaju, meni su i Dekice i Habibi super. Čitao sam ih kroz sve ove godine po dva puta, mislim ih i ponoviti kad dođe vrijeme. |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6311 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 30/03/2025 : 15:31:10
|
Jako, jako dobro. Priča jest možda jedan klasični slice of life koji danas nije nešto wow jer smo se načitali sličnih tema, ali u doba kad je strip izašao vjerojatno nije bilo puno takvih pa zato kultni status koji ovaj naslov ima. S pravom, jer priča je zarazna, vuče te da čitaš i čitaš, sve to praćeno odličnim crtežom. Ipričano je nekim iskrenim, jasnim tonom, bez da potencira neke scene odnosno bez naglašavanja patetike (što je svakako plus). Nemože ti ne bit žao glavnog junaka - onako slabašnog zdravlja, u neimućnoj obitelji, opterećen strogim vjerskim odgojem, sa ohoho traumi (najstrašnije je dadilja). Zaljubi se naravno u prvu curu koja naiđe i misli da je to to, iako ju pratkički i ne poznaje. Fora je sa današnjega aspekta gledati kako 2 mladih komunicira na daljinu, dakle zovu se telefonom koji je na žicu. Nema pisanja poruka, snapchata, face-tima i sl. Tko zna kako bi njih 2 završila da su sve to imali.
Crtački odlično, ali baš odlično. Sjajno prati priču, sa bezbroj crtačkih bravura na svakom koraku, ima baš spektakakularnih stranica. Sa jakim crnim i lepršavim tonovima malo vuče na Peetersa čini mi se, ali vizualni dojam je baš baš jak.
Volio bih pročitati još nešto od ovog autora svakako. |
Bond.James Bond. |
 |
|
mike
Senior Member

Slovenia
2867 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 30/03/2025 : 19:14:37
|
Ovak iz prve secam se samo jos Good bye Chunky Rice i Habibi. Carnet de Voyage mislim da je vise neki dnevnik putopis.. |
Taylor. |
 |
|
Topic  |
|
|
|