Pročitao sam ovo u Pegazu 6. Tamo se npr. "Begunac 7481" navodi kao domaći strip neidentifikovanog autora, koji je možda crtao Ebner, ali to bi bi trebalo da je italijanski strip "L'evaso n°7481" koji je crtao Giove Toppi. Za strip "Fernandel" piše da je neidentifikovani autor, iako na nekim tablama može da se vidi potpis Pellos - taj strip je crtao francuski autor René Pellos. Za strip "Kapetan Ted" piše da je vjerovatno francuski, iako je to američki strip "Ted Strong", autor je Al Carreño.
Ovo sam čitao, ali mi je u brzini promaklo, a tu piše:
Klarić (koji je u Hrvatskim krilima kraće vrijeme surađivao i kao ilustrator) svoju sklonost temama iz zrakoplovstva izrazio je već u predratnom Miki Mišu, u kojemu je objavljivao strip “Avetinjski pilot”, s temom zračnih okršaja u Prvom svjetskom ratu. Taj strip nije dovršio (nakon desetog nastavka crtanje je preuzeo drugi autor) ...
Zanimljivo procitati malo o tom Krizaju :) Istrazujuci dalje naleteh na podatak o drugom "yu-pilotu" Božidar "Boško" Petrović[57] Yugoslavia 2ª Escuadrilla, Grupo 12 5 Nicknamed "Fernandez Garcia"
na sta sve znaju ljudi biti spremni uraditi boreci se za svoje ideale