Zagor je napunio 65 godina (premijera 15. lipanj, 1961.)
Dylan Dog je napunio ravnih 40 godina (premijera 26. rujna, 1986)
Nathan Never je napunio 35 godina (premijera lipanj, 1991.)
Komadant Mark je napunio 60 godina (premijera rujan, 1966)
pa sam se pitao zašto ne bi Hratskoj pošti dali prijedlog tj. Povjerenstvu za izbor motiva da izbace poštanske markice sa likom Zagora, ili Dylan Doga ili legende Ferrija...
Mislim da su to dobrano zaslužili svojim utjecajem na pop kulturu na ovim prostorima...
Smatram da prijedlog može proći jer nije kasno a imali bi više od godinu dana da sve pripreme...pogotovo što su od 2023. počeli sa edicijom gdje izbacuju poštanske markice na temu popularne kulture (te početne godine su izbacili likove sa Playstation igara
Tako da se pitam - a zašto ne Bonelli ekipa?
Što vi mislite o tome?
p.s. - ja mislim da bi dosta ljudi kupilo te poštanske markice i to oni koji možda nisu filatelisti, samo zato jer su njihovi omiljeni likovi na poštanskim markicama...a onda su tu ljudi koji možda ne čitaju stripove ali su zaljubljenici u filateliju...a na temu stripova i ne izlazi baš puno poštanskih markica Naravno tu si oni kao npr. ja koji vole stripove ali i skupljaju poštanske markice..
Samo se nadam da će dizajn biti bolji od ovih:
lijepo izgledaju ali ih nagrđuje oznaka San Marina i brojka 800
Od svih naslovnica i sličnih stvari oni izabrali ovo...
Imam u kolekciji neke stripovske markice: Natachu i Gastona sigurno.
Ja malo po malo pa sakupio pola albuma od 32 stranice... Sad mi su na meti Gaston i ovi nove DC poštanske markice iz VB...a vidim da su izašle od Asterixa nove...