forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 576

anto
Advanced Member

Serbia
21570 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/04/2025 : 07:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grzi

RIP Val Kilmer
zauvijek najdraži Batman.

još se sjećam kad sam kao dijete gledao Batman Forever u kinu, Egmontovog (?) stripa koji je meni bio prvi takav strip u boji koji sam mogao nabaviti, i koliko sam puta precrtavao onaj panel di prvi put stavi novo odijelo :'(

naravno, uz to, toliko genijalnih uloga, Heat, Tombstone, Willow, Saint...

uf,žalosno,neka mu je večni pokoj.

kao klinca me je kupio u kultnom Top secretu,i od tada mi je veoma,veoma drag glumac.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4539 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 05/04/2025 : 09:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Odlični Val Kilmer. Sjajan kao Dzim Morison u podcenjenom filmu Olivera Stouna The Doors. Odličan nasuprot dva velikana De Nira i Paćina u Heat. I u mnogim drugim filmovima ali ostaje mi u posebno dragom sećanju zbog mog omiljenog tadašnjeg Betmen filma Batman Forever. Bio je dugo bolestan i baš loše, žao mi je. Poslednji put sam ga ja mislim gledao u lošnjikavom Snowmanu po knjizi Ju Nesbea iz 2017.ili kad već.

Ako si fan Top Guna, ili ti je u najmanju ruku bio okej, pogledaj nastavak Maverick iz 2022. godine. Em je miljama bolji, em je tamo zadnja pojava Kilmera na filmu u jednoj emotivno nabijenoj sceni.
Glumac s masom ikonskih uloga.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5186 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/04/2025 : 22:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

The Zone of Interest (2023)

Upravnik Aušvica sa svojom porodicom živi u lepoj kući odmah pored čuvenog koncentracionog logora. Ne toliko visoki zid stvara vidnu izolaciju, ali zvučna izolacija ne postoji. Ali to ne sprečava ovu srećnu malu familiju da uživaju u svojoj skladnoj dokolici. Imaju lepu bašticu sa voćem i povrćem, sunčaju se pored bazena ili plivaju, šetaju se bašticom i pričaju o cveću, organizuju zabave sa svojim društvom, prava mala idila. Ne obraćaju pažnju šta se dešava preko zida jer to nije u njihovoj zoni interesa. Ali jezivi zvukovi grozota iz logora mogu da se čuju..

Tematski film veoma podseća na The Boy in the Striped Pajamas. Više mi se svideo potonji jer je emotivniji zbog twista na kraju. Ali i ovo je kvalitetan film u svakom mogućem pogledu. Posmatrati srećnu malu porodicu kako ignoriše strašne zvukove iz logora je zaista jezivo. Nikada ne bih očekivao da jedna obična drama može da ima tako odlične i bitne zvučne efekte. Scene sa crnim oblakom iz dimnjaka i sav taj pepeo i čađ koji pada u baštu, reku, oko logora, je takođe jeziv momenat koji retko koga ostavlja ravnodušnim (osim upravnikove žene naravno). Film na momente rekao bih da je previše umetnički i autorski, prisutan je određen prazan hod u radnji gde se ništa bitno ne dešava. Kako se primičemo kraju film se popravlja i odlično poentira sa nadrealnom scenom kada upravnik silazi niz stepenice i polako bivamo prebačeni u moderan Aušvic koji je pretvoren u muzej. Veoma originalno i odlično poentiranje jer izaziva jak efekat.

Neki ljudi jednostavno imaju tu sposobnost da ignorišu šta se dešava oko njih jer to nije u njihovoj zoni interesa.. jezivo. 8/10
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
652 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 06/04/2025 : 12:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Dobar izbor filmova GitaristRoko, vidi se kako ti je odabir sve prefinjeniji i pazljiviji i polako se postavljaju temelji jednog ozbiljnog filmofilskog gledalackog iskustva. Samo napred!

Hvala, gušta se!
Go to Top of Page
Page: of 576  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.69 seconds. Snitz Forums 2000