давай давай, odličan. Čini mi se da je još neko od forumaša sa DW ranije, takođe radio na Radio Beograd, al sad da se setim nicka, nema šanse. Ne znam što preskače, going going, Lokomotivu. Meni su i oni odlični. Pored već spomenutih izdavača. Ova manga, Prision Lab, neko će je raditi od naših, pa da čekam, ili da čitam sken?
Od sad pa na dalje mislim da vise necu mesati jagodu sa goingom :) bilo bi lepo videti stare dw veterane poput neomedjenog, rope76, Elesara, boss52, Sneaksie Thiefsija, Lord Vader89 pa sto da ne i Anta na toj stolici..
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Naš forumaš Going Going gost u novom Stripovedaču:
Hvala na promociji! Taman sam hteo ja da okacim danas ali da ne ispadne da je samopromocija ovako je jos bolje! Hvala Jagoda legendo! I hvala mnogo mojim domacinima koji su me pozvali i ugostili kao rod rodjeni!
Originally posted by Dwayne_Looney
Čestitke, going going! Dojam kakav sam otprilike i imao o tebi, odmjeren i pristojan momak.
Najlepse hvala na ovako lepim recima Dwayne!
Originally posted by borg
давай давай, odličan. Čini mi se da je još neko od forumaša sa DW ranije, takođe radio na Radio Beograd, al sad da se setim nicka, nema šanse. Ne znam što preskače, going going, Lokomotivu. Meni su i oni odlični. Pored već spomenutih izdavača. Ova manga, Prision Lab, neko će je raditi od naših, pa da čekam, ili da čitam sken?
Hvala borg! Ne znam za kolegu sa dw foruma a da je na radio beogradu, moguce i da se poznajemo a da ne znamo jedan drugom svoje tajne alter egoe sa foruma! Ima na radiju mnogo zanimljivih, pametnih, kulturnih i obrazovanih ljudi koji u skromnim uslovima za rad (najvise mislim finansijski) se mnogo trude i mnogo doprinose tome da program bude kvalitetan (sto i jeste) i da osvetla reputaciju koju Radio Beograd u celosti a pogotovo Radio Beograd 2 ima kao poslednji bastion kulture u Srbiji, zajedno sa jos nekim casnim pojedinacnim fenomenima poput Politikinog Zabavnika... Ne znam kako zaboravih Lokomotivu ali apsolutno se slazem da su zasluzili spominjanje i pohvalu, ne znam kako mi je to spalo s uma. A za ovu mangu pojma nemam ja.
Originally posted by matori paraliticar
Od sad pa na dalje mislim da vise necu mesati jagodu sa goingom :) bilo bi lepo videti stare dw veterane poput neomedjenog, rope76, Elesara, boss52, Sneaksie Thiefsija, Lord Vader89 pa sto da ne i Anta na toj stolici..
Evo po prvi puta pogledao neki youtube video o stripovima. Naravno, ne cijeli, samo ovaj važan dio.
Bravo goinže! Samo nastavi tako! (Jedino nisam siguran da je The Great Train Robbery prvi žanrovski film. Godinu dana ranije bio je Le voyage dans la lune )
Ovo je bilo lepo otkriće. Go on on, goinže goinže!
Hvala Ridiculuse!
quote:Originally posted by Shaner
Evo po prvi puta pogledao neki youtube video o stripovima. Naravno, ne cijeli, samo ovaj važan dio.
Bravo goinže! Samo nastavi tako! (Jedino nisam siguran da je The Great Train Robbery prvi žanrovski film. Godinu dana ranije bio je Le voyage dans la lune )
Hvala Shaneru! U pravu si, ja sam se pogresno izrazio rekao sam da je The Great Train Robbery iz 1913. sto nije tacan podatak vec iz 1903.godine a kao sto se na mnogim mestima navodi da je to prvi pravi zanrovski film, to ipak nije tacno iako je u vecini literature o filmu iz 20.veka sto na nasim prostorima sto u inostranim knjigama navodi kao prvi zanrovski film i vestern kao prvi zanr. Dok se Putovanje na Mesec Zorza Melijesa (preporuka za sve da pogledaju Skorsezeov film Hugo iz 2011.godine iako znam da si ga ti gledao) iz 1902.godine smatra filmom iz zanra naucne fantastike ali i trik filmom po kojima je Melijes bio cuven kao kralj iluzionista.
U svakom slucaju zanimljiva tema, pocetak istorije filma. Kao sto je jako zanimljiva a nedovoljna zastupljena tema istorija stripa i poceci stripa kao medija na kraju 19.veka i pocetku 20.veka skoro pa istovetno sa filmom.
Jedna fina zanimljivost je i da je u Beogradu na Terazijama pred sam pocetak Knez Mihajlove ulice nedavno otvoren Hotel Lumière na mestu gde je krajem 19.veka bila cuvena kafana Zlatni krst. U toj kafani "Zlatni krst" na Terazijama 6. juna 1896. održana je prva filmska projekcija u Beogradu i kraljevini Srbiji samo 6 meseci nakon prve filmske predstave koja je bila u Parizu 28. decembra 1895. sto se smatra danom rodjenja filma kao medija i umetnosti i tom prilikom je u Beogradu prikazan izbor filmova braće Limijer gde su ljudi navodno kao i u Parizu bezali iz kafane ili se sklanjali iza zidova ili skrivali ispod stolova kada je voz sa platna krenuo da ide ka njima! Na tom mestu u Beogradu godinama vec stoji spomen ploca koja je dugo bila zapustena i neugledna i prekrivena grafitima ali od kad je otvoren ovaj hotel sada je bas lepo osvetljena i istaknuta.
Jedna fina zanimljivost je i da je u Beogradu na Terazijama pred sam pocetak Knez Mihajlove ulice nedavno otvoren Hotel Lumière na mestu gde je krajem 19.veka bila cuvena kafana Zlatni krst. U toj kafani "Zlatni krst" na Terazijama 6. juna 1896. održana je prva filmska projekcija u Beogradu i kraljevini Srbiji samo 6 meseci nakon prve filmske predstave koja je bila u Parizu 28. decembra 1895. sto se smatra danom rodjenja filma kao medija i umetnosti i tom prilikom je u Beogradu prikazan izbor filmova braće Limijer gde su ljudi navodno kao i u Parizu bezali iz kafane ili se sklanjali iza zidova ili skrivali ispod stolova kada je voz sa platna krenuo da ide ka njima! Na tom mestu u Beogradu godinama vec stoji spomen ploca koja je dugo bila zapustena i neugledna i prekrivena grafitima ali od kad je otvoren ovaj hotel sada je bas lepo osvetljena i istaknuta.
Super podatak! Simpatično je i ovo s nazivom hotela, lijep način da se oda počast i ukaže na tu povijesnu zanimljivost.
Pridružujem se preporukama za Scorseseov Hugo, a za puni doživljaj treba ga pogledati u paketu sa spomenutim Putovanjem na Mjesec. Zapravo bi bilo idealno da su ih tako prikazivali u kinu.