forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stalker - izdavačka kuća
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 26

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2009 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 24/03/2025 : 20:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Kod mangi je treća knjiga Nikad čovek rasprodata odavno. Sećam se da sam pitao Džimija pred sajam, rekao je da je nema. Pa sam uzeo preko AF-a... Sad, ne znam zašto se rasprodala trojka. Džimi ne upisuje tiraže, što je šteta. Moguće da je bio oboren tiraž.

Nije, nego su kec i dvojka već ranije reprintovani. Sad je došlo vreme za trojku.

Počeo sam da upisujem tiraž, iako je on dostupan na cobissu.
Računam da ipak ljudima može značiti taj podatak.

Ali na mangama to nema puno smisla, jer sa Japancima funkcionišemo tako da slobodno doštampavamo izdanje dok god se prodaje ali redovno šaljemo izveštaje na osnovu kojih plaćamo eventualna dodatna prava.
Nikad čovek je strip o kom se možda ne priča koliko zaslužuje, ali sukcesivno su pojedinačni brojevi štampani u po 6.000 primeraka i bez prekida se dobro prodaju.

Edited by - Dzimi Gitara on 24/03/2025 20:26:57
Go to Top of Page

SPQRoma
Senior Member

Italy
1004 Posts

Member since 30/06/2015

Posted - 24/03/2025 : 20:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit SPQRoma's Homepage  Send SPQRoma a Private Message  Reply with Quote
Fino, drago mi je da kod nas nešto ide tako dobro.

HOKA-HEY
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2009 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 24/03/2025 : 20:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
I to još NČ nije komercijalan naslov, već je dobar strip pa se proneo glas. Komercijalne mange imaju veće tiraže.

Istina, tržište trenutno jeste zasićeno širokom ponudom na broj čitalaca, ali pesimisti previđaju da svake godine u Srbiji nauči da čita blizu 70 hiljada novih ljudi, pa neka se mali procenat svake generacije zainteresuje od prethodnih za čitanje, čitalaštvo se umnožava. Jednom kad je ovaj točak pokrenut, on po inerciji ide dalje.
Naravno, nikad to neće biti kao pre informatičke revolucije, ali je došlo do ozdravljenja izazvanog traumom devedesetih i ranih dvehiljaditih.
To se, uostalom, vidi u svim sferama društva. I ovo što se danas dešava u Srbiji posledica je toga što su stasale neopterećene generacije.
Naše je bilo da izdržimo da nikada sasvim ne ugasne žar.

http://kamenje.blogspot.com/
https://stalker.rs/

https://www.facebook.com/Stalker-izdava%C4%8Dka-ku%C4%87a-139197274650766/
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

197 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 24/03/2025 : 22:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
Meni je i dalje krivo što Nikad čovek nije izdat u objedinjenom tvrdokoricenom izdanju.
Pogotovo ako je prodaja dobra.

Pretpostavljam da ima neka caka sa autorskim pravima…..ali opet….meni je taj strip toliko dobar, šteta sto nije bio u omnibus tvrdokoricenom uvećanom formatu.
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2956 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 24/03/2025 : 22:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Vau, 6000 prodato! Svaka čast, iskreno nisam očekivao ni blizu te brojke!

Pumpaj
Go to Top of Page

Heisenberg
Average Member

Serbia
773 Posts

Member since 06/11/2022

Posted - 24/03/2025 : 22:48:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Heisenberg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MF Doom

Meni je i dalje krivo što Nikad čovek nije izdat u objedinjenom tvrdokoricenom izdanju.
Pogotovo ako je prodaja dobra.

Pretpostavljam da ima neka caka sa autorskim pravima…..ali opet….meni je taj strip toliko dobar, šteta sto nije bio u omnibus tvrdokoricenom uvećanom formatu.

U onom VIZ izdanju sa jaknicom?

I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2009 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 24/03/2025 : 23:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Nije rasprodato 6k, već je toliko za sada štampano keca i dvojke, a sad će im se pridružiti trojka. Dakle, izdanje je u stalnom opticaju.

I ja bih voleo da štampamo kanzenban, mislim da je to moguće jednom kad se rasprodaju tankoboni u cirkulaciji.
Zapravo ja bih to najradije štampao u formatu Zone, ali to je ono što je teško izvodljivo zbog dozvola.
Go to Top of Page

Heisenberg
Average Member

Serbia
773 Posts

Member since 06/11/2022

Posted - 24/03/2025 : 23:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Heisenberg a Private Message  Reply with Quote
Opušteno Džimi, i tankoboni su dobrodošli!

I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2630 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 25/03/2025 : 07:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Evo udjoh na sajt Stalkera i prijatno me je iznenadilo to sto sam video da pored vec rasprodatih stripova Prsten Nibelunga, Noc i Osmi putnik, su se tom spisku pridruzili i Fernandezov Drakula (kakva je to stripcina!), Legenda o Arnu i Bilalovi Nikopol i Legende danasnjice.

Da lepo da je isla prodaja kako treba.Nikpol je izgleda strip kojem nasi stripasi ne mogu da odole. Ja imam ono izdanje iz Bosne i odlucio sam da ostanem zadovoljan sa tim.
Sretan sam sto sam ugrabio Nibelunga na vreme a Drakulu sam propustio jednostavno ne moze se sve ma koliko strip bio zanimljiv.

Nego znam da Dzimi ima obicaj reci nesto u stilu da "sve sto valja bice objavljeno kod nas"
Neki kandidati tu su naravno Eternaut uprkos da je prodato ne znam vec koliko primeraka tog stripa od Fibre... pa mozda "cak" i Juan Solo i Presveto srce? Stripovi za koje nema najave da ce biti reprinta.. a neki bi sigurno voleli to imati na srpskom..
setih se sada i Hombra :)
(tu su recimo i Nasa majka rat, Atentat, Portugal sve redom stripovi za koje nema najave o reprintu a odredjena potraznja verovatno postoji)
Eto setih se sada i Belog Lame :))

Glad za ponekim izdanjima postoji.. i mnogi
ne gledaju bas sad na kom jeziku je strip izasao.. ako ga ne uspu uzeti na svom uzmu na nekom bliskon jeziku..

Sretan sam da sam nedavno na kraju prelomio i uzeo Vatre i sapat
(sretan u smislu da sam to zeleo uraditi vec davno ali sam davao izdanju nizak prioritet,
sretniji cu naravno biti kada jednom, ko zna kada i ugledati strip fizicki)

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 25/03/2025 08:02:20
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

197 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 25/03/2025 : 09:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
Pretpostavio sam da ima neka fora sa autorskim pravima vezana za "Nikad čovek" i omnibus izdanje, a eto i naučih da se to zove kanzeban kad su mange u pitanju.
Mada drago mi je da znam da bi i Džimi to voleo da se desi, pa onda nekako ima još nade.

A ovo što matori paralitičar priča ima smisla. Ima dosta rasprodatih Fibri koje Marko neće repritovati, a ima i nove mlade publike i još srpsko izdanja pa bi moglo biti i potražnje.

Mada.... Džimi je kroz Stalker sad već pomalo isprofilisao svoj neki ukus. Moebijusa već imamo u Stalkeru, ali nisam siguran da li i kombinacija sa Jodorowskym se uklapa u izdavački katalog. Pedrosa je više Komikov autor, mada čisto sumnjam da će Komiko izdati Portugal, a i tempo kojim izdaje više ide u pravcu da se Komiko gasi. Atentat i Naša majka rat bi pre bila za Najkulin katalog po meni.

Ono što mislim da bi moglo biti za Stalkerov katalog a da ima smisla raditi je Lepage. Ako se ne varam sva Fibrina izdanja osim zadnjeg su rasprodata a deluje mi da Džimi neguje autore sa jakim vizuelnim izrazom.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2630 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 25/03/2025 : 10:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Dobro da si se setio Lepaza :)

Jel ono bese Golkonda izdala neki album od tog autora (imam ga na papiru ali ne i fizicki kod sebe jos)
Vise logicno bi bilo da neko od Najkule i Staker udru po tom autoru (ili mozda eventualno Lokomotiva?)

Treba tu imati i pravi tajming.. za izdanje..

Ono sto trebamo imati u vidu je medjutim...
to da izdavaci imaju u prvu ruku prioritet da dobra izdanja, do sada ne objavljena na ovim prostorima budu objavljena .. ovo o cemu mi pisemo je neka vrsta "bonusa za eventualno lako punjenje kase" :)

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!

Edited by - matori paraliticar on 25/03/2025 10:37:22
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3348 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 25/03/2025 : 15:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Samo nek cepaju neobjavljene stvari/autore što više, pokazalo se da može da ima prođu.
Muka mi je više od te želje da se vrte uvek isti stvari, naravno neka dela su neizbežna da se ponovo štampaju, ali zdravo tržište je tržište sa novitetima, a ne ono koje gleda šta je neko negde uspeo da rasproda.
Go to Top of Page

MF Doom
New Member

197 Posts

Member since 23/04/2024

Posted - 07/04/2025 : 14:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send MF Doom a Private Message  Reply with Quote
https://youtu.be/9HGnSwej6qs

Ovo isto izgleda fantasticno, iako je preobimno izdanje. Ne znam kako se ovaj prvi Kaza prodaje, ali voleo bih videti ovo u Stalkerovom katalogu.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5189 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 07/04/2025 : 22:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ajde što se kod nas prvi put pojavljuje koričeno izdanje Kaze, ali da je u Americi ovo prvi put da se objavljuje ovaj autor mi je frapantan podatak.
Go to Top of Page

Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2009 Posts

Member since 14/11/2001

Posted - 07/04/2025 : 22:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dzimi Gitara's Homepage  Send Dzimi Gitara a Private Message  Reply with Quote
Nije to tačan podatak. Heavy Metal je 1998. ovjavio album The Age of Darkness, izvanrednu zbirku priča (L'Age d'ombre) koja nažalost nije još remasterizovana. Sam Kaza mi je u kratkoj prepisci pre par godina nagovestio da bi Humanoidi to želeli da reizdaju, ali ne znam gde je zapelo.
Go to Top of Page
Page: of 26 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000