forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 576

anto
Advanced Member

Serbia
21572 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/04/2025 : 07:56:38  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grzi

RIP Val Kilmer
zauvijek najdraži Batman.

još se sjećam kad sam kao dijete gledao Batman Forever u kinu, Egmontovog (?) stripa koji je meni bio prvi takav strip u boji koji sam mogao nabaviti, i koliko sam puta precrtavao onaj panel di prvi put stavi novo odijelo :'(

naravno, uz to, toliko genijalnih uloga, Heat, Tombstone, Willow, Saint...

uf,žalosno,neka mu je večni pokoj.

kao klinca me je kupio u kultnom Top secretu,i od tada mi je veoma,veoma drag glumac.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4548 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 05/04/2025 : 09:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Odlični Val Kilmer. Sjajan kao Dzim Morison u podcenjenom filmu Olivera Stouna The Doors. Odličan nasuprot dva velikana De Nira i Paćina u Heat. I u mnogim drugim filmovima ali ostaje mi u posebno dragom sećanju zbog mog omiljenog tadašnjeg Betmen filma Batman Forever. Bio je dugo bolestan i baš loše, žao mi je. Poslednji put sam ga ja mislim gledao u lošnjikavom Snowmanu po knjizi Ju Nesbea iz 2017.ili kad već.

Ako si fan Top Guna, ili ti je u najmanju ruku bio okej, pogledaj nastavak Maverick iz 2022. godine. Em je miljama bolji, em je tamo zadnja pojava Kilmera na filmu u jednoj emotivno nabijenoj sceni.
Glumac s masom ikonskih uloga.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5211 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/04/2025 : 22:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

The Zone of Interest (2023)

Upravnik Aušvica sa svojom porodicom živi u lepoj kući odmah pored čuvenog koncentracionog logora. Ne toliko visoki zid stvara vidnu izolaciju, ali zvučna izolacija ne postoji. Ali to ne sprečava ovu srećnu malu familiju da uživaju u svojoj skladnoj dokolici. Imaju lepu bašticu sa voćem i povrćem, sunčaju se pored bazena ili plivaju, šetaju se bašticom i pričaju o cveću, organizuju zabave sa svojim društvom, prava mala idila. Ne obraćaju pažnju šta se dešava preko zida jer to nije u njihovoj zoni interesa. Ali jezivi zvukovi grozota iz logora mogu da se čuju..

Tematski film veoma podseća na The Boy in the Striped Pajamas. Više mi se svideo potonji jer je emotivniji zbog twista na kraju. Ali i ovo je kvalitetan film u svakom mogućem pogledu. Posmatrati srećnu malu porodicu kako ignoriše strašne zvukove iz logora je zaista jezivo. Nikada ne bih očekivao da jedna obična drama može da ima tako odlične i bitne zvučne efekte. Scene sa crnim oblakom iz dimnjaka i sav taj pepeo i čađ koji pada u baštu, reku, oko logora, je takođe jeziv momenat koji retko koga ostavlja ravnodušnim (osim upravnikove žene naravno). Film na momente rekao bih da je previše umetnički i autorski, prisutan je određen prazan hod u radnji gde se ništa bitno ne dešava. Kako se primičemo kraju film se popravlja i odlično poentira sa nadrealnom scenom kada upravnik silazi niz stepenice i polako bivamo prebačeni u moderan Aušvic koji je pretvoren u muzej. Veoma originalno i odlično poentiranje jer izaziva jak efekat.

Neki ljudi jednostavno imaju tu sposobnost da ignorišu šta se dešava oko njih jer to nije u njihovoj zoni interesa.. jezivo. 8/10
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
652 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 06/04/2025 : 12:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobar izbor filmova GitaristRoko, vidi se kako ti je odabir sve prefinjeniji i pazljiviji i polako se postavljaju temelji jednog ozbiljnog filmofilskog gledalackog iskustva. Samo napred!

Hvala, gušta se!
Go to Top of Page

koze123
Average Member

964 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 06/04/2025 : 20:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Opus (2025)

Mlada novinarka / stažistkinja koja radi uglavnom ispomoć i dosadne kolumne, dobija poziv od jednog od najpoznatijih i najhvaljenijih muzičara, kako bi prisustvovala eksluzivnom, privatnom preslušavanju njegovog novog albuma, nakon 30 godina odsustva iz javnog i profesionalnog života. Nakon što dolazi na njegovo imanje susreće se sa "komunom" umetnika, i stvari deluju mnogo čudnije i opasnije nego na prvi pogled.

U pitanju je nov horor film koji je distribuirao A24 studio, i koji bi bio možda i odličan da nudi nešto novo, i da ne ide već (dobro) utabanim stazama drugih, slčnih horor filmova. Opus tematski previše liči na novi talas horor filmova koji su se proširli poslednjih par godina, te zbog svog "igranja na sigurno" ostaje kao samo jedan od mnogih, solidan film kojim može da se ubije nedelja veče, posebno ako ste ljubitelj ovakvih filmova. Mislim na filmove The Menu, Blink Twice, Get Out, Midsommar pa i Don't Worry Darling; doduše ti filmovi su svi imali neku dubinu ili su makar zagrebali jednu temu, koristeći kultove i sekte kao sredstvo da se poentira neka tema i ispriča neki socijalni komentar. Nažalost to i nije slučaj sa Opusom, koji je iz tog razloga inferiorniji u odnosu na pomenute filmove: u pogledu klasičnih horora bez neke dubine, koji služe samo da zabave može da posluži.

Ipak treba napomenuti da je film sasvim solidno snimljen, autorski je, psoebno kad je u pitanju muzika: fiktivne pesme velikog umetnika (kog tumači Džon Malkovič) su sjajne, pravi hitovi, tako da odudara od tog nekog šablonskog pristupa koji je ranije bio dosta korišćen. Malkovič je odličan u ulozi svetske pop zvezde turned vođa kulta, iako je prisutno preglumljivanje u određenim scenama; doduše deluje kao da se dosta dobro zabavio a i uklapa se u sam film tako da je oprošteno. Glavna glumica je ok, mada je mnogo bolji utisak ostavila u seriji The Bear, ovde je previše drvena i na veoma sličan način iznosi različite scene.

Ukratko, ok film za ljubitelje horora i ovog, novijeg talasa kult-horora, ali kaska u odnosu na slične filmove koji su možda i podigli lestvicu za žanr u poslednjih par godina. Muzika odlična, kraj isto veoma solidan, ali nedostatak neke dubine pored očiglednih tema ga smešta u čisto prosečan film, koji je imao potencijal da bude dosta bolji.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7337 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 08/04/2025 : 14:30:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Fight or Flight

7/10

Još jedan Wick-style uradak - derivati koji nisu nužno sami sebi svrha koliko su dobili na zamahu (pa imamo filmove poput Bullet Train, Nobody, Novocaine). Stathamovski klonovi (filmovi s njim u glavnoj ulozi, ali i ostali koji u nazivu imaju osobno zanimanje pritajenog i svemoćnog protagonista) i ne idu van komfor zone brze i tradicionalne akcije, dok filmovi poput prvotno spomenutih imaju taj twist bjesomučne, adrenalinske i natprirodne koljačine koja kombinira utjecaj prostorne snalažljivosti Jackieja Chana s brutalnošću Raid filmova i tarantinovskom otkačenošću.

Uz to, uvijek uživam vidjeti Hartnetta kako se dobro zabavlja u filmu i doista je šteta šta je na donjoj granici onih koji uživaju staru slavu. Rastura i zaslužuje dominirat kino dvoranama i u ozbiljnijim projektima.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16584 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 08/04/2025 : 16:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

quote:

Odlični Val Kilmer. Sjajan kao Dzim Morison u podcenjenom filmu Olivera Stouna The Doors. Odličan nasuprot dva velikana De Nira i Paćina u Heat. I u mnogim drugim filmovima ali ostaje mi u posebno dragom sećanju zbog mog omiljenog tadašnjeg Betmen filma Batman Forever. Bio je dugo bolestan i baš loše, žao mi je. Poslednji put sam ga ja mislim gledao u lošnjikavom Snowmanu po knjizi Ju Nesbea iz 2017.ili kad već.

Ako si fan Top Guna, ili ti je u najmanju ruku bio okej, pogledaj nastavak Maverick iz 2022. godine. Em je miljama bolji, em je tamo zadnja pojava Kilmera na filmu u jednoj emotivno nabijenoj sceni.

Dobar je bio Kilmer. Meni najdraži kao Doc Holliday u Tombstoneu

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5211 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 09/04/2025 : 22:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

Dirty Pretty Things (2002)

London je mesto gde se okupljuju strani imigranti, ljudi koji su nelegalno ušli u zemlju jer beže od problema koji ih jure iz sopstvene zemlje. Centralno mesto radnje u filmu je hotel koji zapošljava imigrante i iskorišćava ih za razne nedozvoljene i kriminalne radnje. U glavnim ulogama su spremačica iz Turske koja želi da pobegne u Ameriku, i recepcionista lekar iz Afrike..

Ostvarenje tematski podseća na čuveni film Green Card. Samo što tamo dominira romantična i komična atmosfera, dok je ovde priča mnogo mračnija. Film se bavi raznim načinima na koji lokalci i već odomaćeni imigranti iskorišćavaju novopridošle imigrante koji neiskusno upada u krimi šeme jer nemaju izbora. Pokušavaju da pronađu bolji život, ali sve na šta nailaze su samo veći problemi od onih od kojih su pobegli iz svoje države. Prljave lepe stvari zaista. Nekada su pojedine stvari previše ekstremne jer ovo ipak nije dokumentarac već običan film pa su neke stvari ubačene čisto radi šokantnog efekta. Dobra glumačka postava, Audrey Tautou je bila hit početkom '00tih, ali nekako je brzo nestala i ne sećam se kada sam je poslednji put video u nekom prominentnom filmu.

Dobar triler o imigrantima koji lakomisleno upadaju u krimi šeme iz kojih je teško izbaviti se. 7/10
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22352 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 10/04/2025 : 15:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by don_draper

quote:

Novi Top Gun ti bolji? Original je jedan od onih kultnih filmova osmadesetih, perfektna muzika, dobra i ubjedljiva ljubavna prica. Glumci s jedne strane pomalo kicasti, ali i uvjerljivi u svojim ulogama.
Novi TG je cisto ok za jedno gledanje. Kultni status sigurno nikad nece imati, tu ne pomaze ni da ga deset puta zaredom nominuju za film godine.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1609 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 10/04/2025 : 20:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Niti jedan Top Gun nije top film...
Prvi je zanimljiviji jer je prvi, ali jednako bedastog sadržaja kao i drugi. Glumiš u Svjedoku (koji je ipak neki dobar film) i onda odlučiš glumiti u Top Gunu (Kelly McGillis), super za karijeru...
U Top Gunu 2 "romantični" dio, u kojem Jennifer Connelly zamjenjuje Kelly, nema nikakve poveznice s ostatkom filma, čak je i primjetno sniman odvojeno. Nelogičnosti u scenariju pokrivaju tinejdžerske šale i zvuk koji je jedino što drži pažnju ovih filmova.
U godinama kad su nastali topganovi ima puno puno boljih filmova...
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12024 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/04/2025 : 17:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Nisam gledao ni prvi ni drugi Top Gun! Ali planiram oba, ali ne ocekujem nista vise od onoga sto kaze Zula.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5211 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 12/04/2025 : 22:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

The Craft (1996)

Tinejdž devojka se seli iz San Franciska u LA, a to znači nova škola, novi prijatelji, novi neprijatelji, novi problemi. Veoma brzo zapada za oko tri prijateljice koje ostatak škole ismeva zbog goth fazona veštica koji furaju. Ali uskoro otkriju da njih četiri zajedničkim snagama mogu da bacaju čini i vrše natprirodne vradžbine kao prave veštice, veruju da magijom mogu da otklone sve probleme adolescencije koje ih muče...

Ne zanima me šta drugi misle ali meni je Charmed (Čari) bila odlična serija! Sad nakon što sam pogledao ovaj film shvatam koliko toga su pokrali haha. Mlade veštice, čini, vradžbine, demoni koji zaposedaju, mesto radnje Kalifornija, tipična arhitektura i izgled kuća tog podneblja, čak se u jednom momentu i može čuti čuvena tematska pesma iz uvodne špice Charmed! The Craft u suštini dođe kao mračnija, depresivnija verzija Charmed. Jedna devojka se odseli nakon što joj je poginula majka i neuspešno pokušala da izvrši samoubistvo, druga je afro-amerikanka pa je zlostavljaju zbog rasizma, treća ima ružne ožiljke po leđima i ramenima, dok četvrta potiče iz siromašne klošarske porodice gde je samo pitanje vremena kada će očuh pokušati da je siluje. Da, mnogo mračnije i depresivnije od Charmed. Sama ideja filma je poprilično jednostavna gde mlade devojke nezrelo pokušavaju da magijom reše probleme koje ih muče u svagdanjoj borbi. One su izopštene i odpačene od školskih drugova i drugarica, nisu nimalo popularne i muče iz lični problemi, i magijom i vradžbinama pokušavaju da poprave svoj život i to im se naravno obije o glavu. Najveća mana filma je što u Charmed postoji Cole, odličan lik koji podiže nivo serije sa svakom sekundom provedenom na ekranu, dok u ovom filmu takvog lika nema. Ovom filmu fali lik kao što je bio Cole. I još jedna stvar je što su ribe iz Charmed mnoogo bolje i seksi od riba iz ovog filma.

The Craft je preteča Charmed, tinejdž YA film o mladim vešticama koje misle da vradžbinama i činima mogu da magično uklone probleme iz svog života. Jedna cura se oblači skoro pa identično kao Death pa sasvim sigurno je Sandman izvršio bitan uticaj na kreatore. Film je rekao bih tipičan primer filmova iz '90tih, za jedno gledanje skroz OK. 5/10
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9204 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/04/2025 : 00:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam gledao ni prvi ni drugi Top Gun! Ali planiram oba, ali ne ocekujem nista vise od onoga sto kaze Zula.

Ne slažem se sa Zulom, drugi deo je jedan od najboljih filmova te godine. Sjajno je režiran, mogao je da preporodi akcione blokbastere, koje su do tada preuzeli režiseri bez autorskog pristupa, konfuzne montaže i prevelikog oslanjanja na CGI, a delimično i jeste pomogao povratku na prave metode rada.
Go to Top of Page
Page: of 576  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.72 seconds. Snitz Forums 2000