forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 311 Igra skrivača
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Markos
Webmaster

Croatia
29576 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/03/2025 : 12:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Objavljena sredinom osamdesetih u belgijskom mjesečniku (À suivre), Igra skrivača u svijet stripa uvodi autofikcijsko pripovijedanje o otkrivanju senzualnosti. Sastavljen od kraćih priča evokativnih naslova (Roberta, Bertille, Gospođica), strip opisuje prva uzbuđenja koja desetogodišnjak Max doživljava pred prizorom ženskog gležnja, stražnjice ili grudi, više-manje namjerno izloženih njegovu zgranutu a opet nezasitnu pogledu. Nacrtan realističnim ali i iznimno živopisnim stilom, ovaj su strip u vrijeme kad je prvi put objavljen mnogi čitatelji doživjeli kao grafički i emocionalni šok. U povijesti francuskog stripa odigrao je ključnu ulogu u tome da strip stekne status prave, odrasle umjetnosti. Igra skrivača, kao i njezin nastavak (Maxić protiv Atlete), zasluženo je doživjela novo izdanje u okviru Castermanove edicije 40 godina crtanog romana jer i danas savršeno dočarava doživljaje dječaraca i njihovu inicijaciju u neotkriveni svijet ženstvenosti.

Kolorka 311 • Igra skrivača • 160 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Max Cabanes • Crtež Max Cabanes • Prijevod Vlatka Tor • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 17.3.2025. • Cijena 25 E

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-311-igra-skrivaca/1046/

Trouble will find me

risbozg
Advanced Member

Croatia
16230 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 17/03/2025 : 14:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
Ovo je zanimljivo...

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40857 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/03/2025 : 14:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Za mene samo ovo iz ture. Da vidimo sta ce biti nakon previewa :)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7391 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 26/03/2025 : 13:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Zna ga Markos staviti, mislim na preview da sam morao ovu kolorku prvu uzeti u ruke.

Baš lijep strip koji nas, stariju generaciju nostalgično baca u djetinjstvo u vrijeme bujanja žestoke bujice hormona prema ženskom spolu. Kroz crtice iz života mladog dječaka Maxa pratimo sve njegove bujice osjećaja prema nježnijem spolu. Ta adolescentska nevinost, djetinjasto ponašanje i neiskustvo koje ne sprječava dječaka da zaroni u svijet odraslih baš bi mogla poistovjetiti mnoge čitatelje da se prisjete svoje mladosti.
Ono što mi se sviđa je zadržanost one meke erotike koja te opija u svakoj priči. Cabanes se vrlo dobro igra s dječjom psihologijom izvrsno pogađajući te bujice osjećaja adolescenata.

Crtež je savršen s izvrsnim kontrastom boja, a ženski likovi su erotični do boli.

Ipak, ovaj drugi dio integrala nije toliko na razini prvog dijela mada i dalje ima svoj šarm.

1. dio: 9,5/10
2. dio: 8/10

Ukupno: 8,8/10
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2366 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 13/04/2025 : 02:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Zavir me je kupio. Stvarno puca na ono doba kad se tražila i najmanja rupica samo da se nešto vidi. :)

Pa ipak, ova me kolorka nije kupila u nastavku. Fina je to izvedba, zanimljivo za pročitati, ali sam nekako očekivao drugačiji tok priče. Kako je strip odmicao tako se udaljavao od mene. U ovoj jakoj turi kolorki, ova mi je slabija od drugih.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 13/04/2025 02:17:38
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40857 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/04/2025 : 07:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
I meni je preview bolji od nastavka ali nekako mi je leglo to sve pa sam je ostavio u kolekciji..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000