Author |
Topic  |
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17880 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 14/03/2025 : 17:11:11
|
Ja to gledam kao Za toliko para bi se odvojio od kolekcije Samo treba naci nekog ko bi se za toliko novaca prihvatio kolekcije |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
maddjuro
Average Member

676 Posts
Member since 08/01/2008 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2294 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7944 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4790 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7393 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 27/03/2025 : 12:37:50
|
quote: Originally posted by drogsy
72 posto?! Ajde, mora netko i Pianija voljeti :)
Ja se ovoga uopće ne sjećam. Što znači da nije nešto. Da bi ostavio ocjenu na recenziji morat ću iskusiti to iskustvo kao da čitam novu epizodu. :) |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7393 Posts
Posted - 27/03/2025 : 12:53:14
|
quote: Originally posted by Kerempir
Kako rekoh, ne kupujem ništa nakon Sigmunda, ali počastio se sa novom siročadi (ne vidim njihovu temu ali vjerujem da su i vdje njihovi citatelji). U svakom slučaju Jurić je zgodan trobroj premda ima vrlo malo sf-a kao takvog, više se radi o političkim intrigama i igrana moći koje su dovele juricku do vrha.
A sljedeći trobroj Zemlja, koji se odvija na našem raspadajucem planetu nakon što je Novi svijet prekinuo veze sa maticom govori o prezivljavanju grupice djece u distopijskon mad nax svijet. U pravilu bespotrebno trobroj, plus nije ostvario pun potencijal i ima nedorečen kraj, juricka je naprosto puno superiornija, ali nisam nezadovoljan.
Znaci da ponovimo dojmove o prethodnim knjigama: Sirocad - odlicni, Ringo - mlak, Novi svijet - prva blijeda plovica koja sve nadoknađuje u drugom dijelu pogotovo furioznom završnicom.
Sve u svemu rado iščekujem nastavke sa Sam.
Evo da i ja ostavim komentar na novu Siročad. Obe knjige su kao neke filler priče prije glavne radnje sa Sam koja se željno iščekuje. U principu sam zadovoljan s obje priče iako su potpuno različite jedna od druge.
Jurićka je više biografska priča o Jurićki i njenom političkom usponu na vlast. Prva trećina mi je dosta zamorna s velikom količinom teksta, ali kako sve dalje odmičemo, baš se čitatelj može ufurati u radnju i baš je na kraju odlično prikazan taj psihološki profil glavne zlice u serijalu.
I sa Terrom sam sasvim zadovoljan, više neka madmaxovska distopijska priča s adolescentima koja drži vodu do samog kraja.
I da objasnim kolegi Kerempiru, kraj je nedorečen jer se nastavlja. Nakon 12 epizoda sa Sam (4 Libellusove knjige), ostat će na kraju specijalni broj Terre u kojem ćemo dobiti nastavak ove knjige koju smo friško čitali. |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7393 Posts
Posted - 14/04/2025 : 12:02:38
|
Čitam ove zadnje dvije Nathanove knjige zadnjih dana. Dojmove o svakoj epizodi ću napisati ponaosob, ali evo sad nekih općih dojmova:
- Naprosto ne mogu vjerovati da autori se autori gotovo uopće ne obaziru na prethodni rat svjetova i njegove posljedice. Vidjeli smo kako je to Vietti opisivao i pravio atmosferu nakon rata s orbitalnim postajama. Ovdje kao da je sve divno i krasno. Sve se napravilo u rekordnom roku. Kada i kako uopće još ne znamo. Svi se prave kao da je sve normala nakon razarajućeg učinka Rata svjetova.
- Ne sviđa mi se sadašnja uloga Elanije Elmore. više mi je pasala kao šefica Vijeća sigurnosti. Na čelu Alfe mi nema karizmu i karakter, djeluje baš sterilno.
- Ovih prvih 10-ak epizoda nakon rata su postavljene kao stand alone epizode plus odjedanput, pojava strašnog nemilosrdnog Omege koji više djeluje kao lik iz crtića. Smiješno kakvog su nemezisa smislili.
- Nathan, čuveni superagent koji je spašavo svijet više puta na globalnoj razini, da ne govorimo o svemirskim podvizima, sad je u nekoliko epizoda postavljen kao tjelohranitelj nekih curetaka. Ne kažem da to ne smije raditi (čak je jedna epizoda vrhunska), ali ovako pasti s konj na magarca mi djeluje smiješno. |
 |
|
maddjuro
Average Member

676 Posts
Member since 08/01/2008 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6386 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 15/04/2025 : 06:02:51
|
Bendera ima posvuda (mislim da sam naletio na njega već u 4-5 stripova), ne samo u NN, Futuraminih prvih par sezona je bilo fenomenalno, ali onda kvaliteta počne opadat. Svejedno mi je jedna od dražih serija. ;) |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 15/04/2025 15:24:29 |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7393 Posts
Posted - 15/04/2025 : 12:16:00
|

SABLAST BUDUĆNOSTI
Eccher/Giardo, Serra/Martino
Ajmo započeti od kraja s mini recenzijama novih 6 epizoda. Šta reći, očito je koncepcija ovog novog razdoblja u serijalu prvo brdo stand-alone epizoda, pa neka mini dvodijelna epizoda u kojem u drugom dijelu zločesti Omega ima pakleni plan. Malo je reći kako sam razočaran ovim novim glavnim nemezisom. Lik kao da izašao iz crtića, a samim time i cijeli serijal pretvorio u neozbiljan strip. Ono što malo izvlači epizodu je njen prvi dio, svojevrsni intro. Razgovor uz pivu između Nathana i Maca, robota iz C3 serije s organskim mozgom je baš simpatičan. Filozofska rasprava o moralnom odnosu ljudi i robota uz reference iz brojnih literarnih djela je više nego solidna. A vrhunac je simpatično Macovo pijanstvo. Šteta što je razgovor prekinula pojava opakog Omege. |
Edited by - Jerry Krause on 15/04/2025 12:18:32 |
 |
|
Topic  |
|