forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Nick Raider fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 51

going going
Advanced Member

Serbia
12052 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/04/2025 : 00:51:00  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

ALMANAH 1: Privatno njuskalo
Nizzi/Brindisi
Lunov Magnus Strip Golkonda #1021

recenzija: https://www.stripovi.com/recenzije/nick-raider-nr-alm-1a-privatni-istrazitelj/2063/

Uprkos vecini negativnih komentara ispod recenzije i same recenzije koja je negativna,meni je ova epizoda prijala. Opustajuca je i zabavna. Nizzijeva posveta noiru kao zanru koji obozava (valja procitati tri izvrsne epizode Nizzijevog remek dela Leo Pulp), imamo detektiva Bogija Bisopa (koji nazalost jeste skrajnut u drugoj polovini price, voleo bih da je imao znacajniju ulogu za rasplet i da je on preuzeo vise inicijative od Nika, a da je Nik ostao samo pomocnik odnosno ,,sidekick`` sto bi rekli Ameri), imamo klasican noir zaplet, finu atmosferu, ima i dosta humora (plavusa ponudi Nika cigaretom, on odgovori da ne pusi i zahvali se a ona mu kaze ,,Vi ste neki neporocan tip?`` a Nik joj uzvrati: ,,Samo od struka nagore.`` ; to me je bas nasmejalo), tu je i Brindisijev rani crtez pomalo statican i sterilan ali opet dobar. Naslovna strana isto solidna, korektna. Ja sam stvarno zadovoljan procitanim i imam sada veliku zelju da citam Specijal u kom se ponovo pojavljuje lik privatnog detektiva Bogija Bisopa.

Prica: 8
Scenario: 8
Crtez: 8
Naslovna strana: 8

80%
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12052 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/04/2025 : 22:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

ALMANAH 2: Trgovci smrću
D'Antonio/Tacconi
Lunov Magnus Strip Golkonda #1032

recenzija: https://www.stripovi.com/recenzije/nick-raider-nr-alm-1b-trgovci-smrcu/2066/

Počne zanimljivo ali onda ode sve u pm. Slazem se s recezentom koliko iznenađujuće mnogo ima teksta i glupavih dijaloga i nekakvog moralisanja. Kompleksna je ovo tema koja je izvedena na jedan banalan način, ovo je priča o trgovini drogom, pa priča o otmici, pa priča o utamničenju, pa lov na čoveka i na kraju akciona komandos sekvenca. Previše svega udrobljenog na premalo strana a opet prenatrpano tekstom.

Sto se tice crteža Ferdinanda Takonija, ja ga volim. Nacrtao je jednu od meni omiljenih Dilan Dog priča, daleko podcenjenu Oštricu britve, maestralna epizoda. I ovde je skoro pa odlican, jako je dobar- dinamičan crtež pun pokreta i akcije a i Takoni sjajno crta ženske likove.

Naslovna strana solidna.

Prica: 6
Scenario: 3
Crtez: 9
Naslovna strana: 6

60%
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12052 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 17/04/2025 : 16:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

SPECIJAL #3: Na nišanu mafije
Nizzi/Rossi

recenzija: https://www.stripovi.com/recenzije/nick-raider-nr-golcs-2a-na-nisanu-mafije/3063/

Potpisujem ReemCP-ov recezentski zakljucak : Nizzi vešto prepliće kriminalistički žanr sa romantikom i komedijom na jedan neodoljiv i zabavan način. Na par trenutaka priča je stvarno naivna i pomalo bezveze, ali je scenario tako šarmantan, dijalozi među likovima vrcavi, pojava Brende (Merlin Monro) unosi svežinu i novu dinamiku kao što to radi i promena scenografije sa ulica Njujorka na trgove Vatikana i u saobraćajne gužve Rima. Još sad doznajemo podatak da je Nikov deda rođeni Italijan i kako su mu promenili prezime. Lik FBI agentkinje Brende je vrlo zanimljiv i simpatican, moram da nabavim epizodu Četvrti svedok i zaista sam se razočarao kad sam u zanimljivostima procitao da se pojavljuje samo u toj i ovoj priči i tek onda u poslednjoj dvestotoj epizodi serijala, šteta stvarno.

Crtež vrlo dobar i dobio bi i veću ocenu da se na par stranica ne vidi čist fušeraj a onda na nekim drugim stranicama stvarno odlično nacrtano sve, kao da se Mariju Rossiju u određenim trenucima žurilo.

Stvarno bezvezna naslovna strana.

Dakle Nizzijeva šarmantna, zabavna krimi romantična komedija koja se lagano i lepo čita je od prva tri specijala za sada najbolji specijal.

Scenario: 9
Naslovna strana: 5

80%
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12052 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/04/2025 : 04:58:40  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

SPECIJAL #4: Otrovnice iz močvare
Nizzi/Polese

recenzija: https://www.stripovi.com/recenzije/nick-raider-nr-golcs-2b-otrovnice-iz-mocvare/3167/

Drugi zaredom vrlo dobar specijal. Zabavna i brza prica, promena okruzenja opet pomaze i upoznavanje Marvinove porodice je jos jedna lepa zanimljivost ove price.

Scenario: 9
Naslovna strana: 7

82%
Go to Top of Page
Page: of 51 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page